به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از مهمترین نیازهای صنعت واکسن دام، طیور و آبزیان تولید واکسنهایی است که می تواند از بروز بیماریها پیشگیری و خسارتهای مالی به صاحبان این شرکتها و پرورشدهندگان را کاهش دهد. به همین دلیل همه کشورها در تلاش هستند تا واکسنهایی برای پیشگیری یا جبران خسارت های احتمالی تولید کنند.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است با تعریف پروژههای ملی، واکسنسازان را حمایت و توانمندی آنها را افزایش دهد. این کار با تعریف ۱۳ پروژه میسر شد و در حال حاضر برخی از این طرحها به نتیجه رسیده و برخی در مسیر تحقیقات و اجرایی شدن است.
«واکسن سه گانه ND+AI+IBD»، «واکسن سه گانه ND+IB+EDS»، «واکسن کریزا سه سویهC ،B ،A»، «واکسن تب برفکی»، «واکسن اکتیمای مسری»، «واکسن بروسلوز»، «واکسن مارک دوگانه زنده»، «واکسن استرپتوکوکوزیس»، «واکسن دهان قرمز یرسینیوز»، «واکسن VHS»، «واکسن Aeromonas salmonicida» جزو پروژه های تعریف شده در این حوزه هستند.
«تولید صنعتی محصولات پروبیوتیک مبتنی بر IgY برای پیشگیری و درمان اسهال در گوساله های شیرخوار» و «تولید مخمر اتولیز، عصاره و دیواره از مخمر ساکارومایسس سرویزیه به عنوان پریبیوتیک خوراک دام، طیور و آبزیان در مقیاس صنعتی» سایر پروژههای این حوزه را تشکیل می دهند.
از مهمترین چالشها بر سر راه توسعه این واکسنها، زمانبر بودن اعطای موافقت نامه اصولی، ارتباط با آزمایشگاههای مرجع بینالمللی و نبود برخی همکاریها و هم افزاییها است. ستاد توسعه زیست فناوری تلاش کرده است این مشکلات را برطرف کند.
نظر شما