رییس مرکز بهداشت قم در این جلسه با بیان اینکه شاخص روند بیماری، درصد مثبت بودن آزمایش پی سی آر است، گفت: درصد مثبت بودن تستهای پی سی آر از شهروندان قمی طی چند روز گذشته از ۷۰ درصد گذشت و این مساله نشان میدهد قم وارد پیک پنجم کرونا شدهاست.
سیامک محبی افزود: بیمارستان فرقانی به چرخه پذیرش بیماران کرونایی برگشته و بیمارستان امام رضا(ع) نیز بهزودی وارد این چرخه میشود.
وی ادامه داد: میتوانستیم با رعایت موازین بهداشتی وارد پیک پنجم کرونا نشویم، ولی اکنون که این اتفاق افتاده، الان نیز میتوانیم اجازه ندهیم قله پیک اوج گیرد.
وی خاطرنشان کرد: میزان شیوع کرونای دلتا ۲.۵ برابر کرونای انگلیسی است.
محبی گفت: تصاویر بصری که به مردم یادآوری کند کرونا دوباره اوج گرفته در سطح شهر نداریم؛ درحالیکه وارد پیک پنجم شدهایم.
وی با اشاره به انتقادهای مردم در فضای مجازی، افزود: ویروس کرونا در هر زمان و مکانی افراد را تهدید میکند و به مناسبتهای مختلف مربوط نمیشود.
وی ابراز امیدواری کرد: درصد بالایی از مردم واکسینه شوند تا میزان افرادی که در ریسک ابتلا و مرگ هستند کاهش چشمگیری یابد.
تزریق یکهزار و ۳۳ دوز واکسن کووبرکت
مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم گفت: بر اساس آخرین رنگبندی عمومی کشور که تا تاریخ ۱۴ تیرماه منتشر شده، ۱۴۳ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۹ شهرستان نیز در شرایط زردرنگ هستند.
محمدتقی سلطانی با بیان اینکه شهرستان آبی در سطح کشور نداریم، افزود: استان قم نیز در محاصره شهرستانهای قرمز قرار گرفتهاست.
وی با اشاره به اینکه وضعیت این روند، اوج بیماری را نشان میدهد، اضافه کرد: میانگین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کل کشور به ۶۸ درصد رسیده است، در استان قم نیز همین وضعیت را شاهد هستیم و لازم است فکر اساسی شود.
وی تصریح کرد: روند بستریهای ناشی از ابتلا به کرونا افزایشی و موارد مثبت نیز بهصورت صعودی در حال افزایش است؛ در استان قم میزان بستریهای جدید به ۳۷۶ مورد افزایش یافته است.
به گفته سلطانی، تعداد مراجعان با علائم مشکوک به کرونا در مراکز منتخب رشد چشمگیری داشته و به یک هزار و ۵۵۰ مورد در هفته افزایش و تعداد بیماران شناسایی شده از ۷۵۴ مورد منتهی به ۱۱ تیرماه به یک هزا رو ۲۲۹ نفر در هفته جاری افزایش یافتهاست.
وی گفت: تاکنون دوز اول واکسن کرونا به ۴۴ هزار و ۸۹۹ نفر و دوز دوم این واکسن به ۲۵ هزار و ۶۱۸ نفر تزریق شدهاست و در مجموع ۷۰ هزار و ۵۱۷ دوز واکسن کرونا دراستان قم تزریق که از این تعداد، یک هزار و ۳۳ دوز، واکسن کووبرکت ایرانی بودهاست.
وی خاطرنشان کرد: کمتر از پنج درصد کسانی که نوبت دوم واکسیناسیونشان فرارسیده، به مراکز منتخب مراجعه نکردهاند.
کارشناس مرکز بهداشت قم با اشاره به اینکه واکسیناسیون گروه سنی ۶۵ سال به بالا از روز گذشته آغاز شده است، افزود: برخی گروهها ترس از واکسن را در بین مردم رواج دادند و همچنان این مساله در فضای مجازی در حال انتشار است.
لزوم اطلاعرسانی متناسب با شرایط کرونایی استان قم
مدیرکل مدیریت بحران استان قم گفت: متناسب با شرایط کرونایی شهر قم اطلاعرسانی نیز باید تغییر کند، اگر بنرها تغییر نکند به عادی انگاری دامن زده میشود.
محسن اوروجی افزود: انتظار داریم تمام دستگاههای اجرایی بنرهای هشدار و توصیه پیشگیری از ابتلا به کرونا نصب کنند و اطلاعرسانی از بلندگوهای نماز و بوستانها بهصورت مرتب در مورد رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود.
وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد اقامه نماز باید نسبت به اطلاعرسانی از طریق امام جماعت اهتمام داشته باشند، ادامه داد: اطلاعرسانی به زائران حرم حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران بهویژه در ساعتهای نماز خواندن میتواند بسیار موثر باشد.
درخواست واکسیناسیون خبرنگاران
مدیرخانه مطبوعات نیز گفت: با توجه به شیوع کرونا در بین خبرنگاران استان، دستگاههای اجرایی باید نشستهای خبری را بهصورت مجازی برگزار نمایند و خانه مطبوعات نیز آمادگی دارد در زمینه مسائل فنی به این دستگاهها کمک نماید.
محمدحسین همتی نژاد افزود: با توجه به اینکه طبق سند ملی واکسیناسیون، خبرنگاران در اولویت سوم تزریق واکسن قرار دارند، انتظار داریم در آستانه روز خبرنگار این اقدام انجام شود.
وضعیت کرونایی استان قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما