معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی روز دوشنبه در نشست تشکیل این قرارگاه گفت: ستاد هماهنگی امور خیریه اوقاف استان در قالب طرح احسان با هدف جلب مشارکت های مردمی و همافزایی معتمدان محلی علاوه بر اقدامات متعدد در طول سال، هماهنگی و حمایت از تشکیل قرارگاه ازدواج آسان را در دستور کار قرار داده است.
حجت الاسلام جمال ایزدی با اشاره به مشکلات اقتصادی پیش روی ازدواج جوانان، اظهار داشت: به منظور حمایت از ازدواج افراد کمبرخوردار، اداره کل اوقاف و امور خیریه ۳۰۰ تخته فرش ۶ متری با مشارکت پنج میلیون ریالی پایگاه های طرح احسان و زوجین دریافت کننده خدمات، به این تازه مزدوجین اهدا خواهد کرد.
رییس قرارگاه ازدواج آسان و فرزندآوری خراسان رضوی نیز گفت: موضوع ازدواج و پیری جمعیت در حال تبدیل شدن به یک بحران در کشور است و لازم است لااقل تا هفت سال آینده برای رفع مسایل و مشکلات ازدواج و تشکیل خانواده، چاره اندیشی فوری شود.
حجت الاسلام علی بیاتی به فعالیت مشترک اداره کل اوقاف و امور مساجد برای راه اندازی این قرارگاه اشاره کرد و افزود: در گام نخست این قرارگاه در ستادهای فرعی در مساجد و بقاع متبرکه و با همکاری خیران و معتمدان محلی راه اندازی می شود و سپس در ادارات، کارخانه ها و سایر مجامع تشکیل خواهد شد.
وی گفت: این قرارگاه دارای کمیته های همسانگزینی، تسهیلگری و تامین جهیزیه، آموزش و مشاوره، جمعیت و فرزندآوری است.
رییس قرارگاه ازدواج آسان و فرزندآوری خراسان رضوی "مطالبهگری از مسوولان" را پنجمین و مهمترین کمیته این قرارگاه دانست و گفت: مهمترین مساله این است که در راستای تحقق ازدواج آسان، مسوولان و افکار عمومی پای کار بیایند که این موضوع ابتدا نیازمند اقدامات فرهنگی و آگاه سازی عمومی است و سپس باید بودجه های سرگردان در این خصوص را برای اجرای طرح جذب نمود.
ایران در آستانه سقوط در سیاهچاله جمعیتی
مدیر سازمان مردمنهاد "شبکه کشوری فرزند بیشتر" نیز در تشریح بحران پیری جمعیت ایران گفت: در بسیاری از کلانشهرهای ایران نرخ باروری نیم درصد است یعنی به ازای هر چهار پدر و مادر، یک فرزند وجود دارد.
حجت الاسلام امیرحسین حقخواه افزود: رهبر معظم انقلاب در تعبیری از موضوع پیری جمعیت به عنوان یک واقعه دهشتناک یاد کرده اند و از طرفی براساس منابع علمی در ۲۰ سال آینده فرصت جبران پیری جمعیت را از دست خواهیم داد و به قول کارشناسان، وارد سیاهچاله جمعیتی می شویم.
وی گفت: متاسفانه اگر وارد این سیاهچاله شویم خروج از آن غیرقابل جبران است و به سرنوشت کشورهایی مانند ژاپن و آلمان، که وارد مرحله پیری جمعیت شده اند، دچار می شویم و جامعه در تامین نیروی مولد مورد نیاز خود با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
مدیر سازمان مردم نهاد "شبکه کشوری فرزند بیشتر" ادامه داد: در حال حاضر پنجره جمعیت و تولید فرزند در اختیار نسل دهه ۶۰ است و اگر اکنون برای فرزندآوری و رفع مشکل پیری جمعیت کاری نکنیم، ترمیم جمعیت کشور با نسل دهه هشتادی، که کودکان تک فرزندی حال حاضر هستند، غیرممکن خواهد بود.
نظر شما