درد دل مردم شهر جدید بینالود با معاون وزیر راه و شهرسازی

مشهد- ایرنا- مردم شهر جدید بینالود در استان خراسان رضوی در سفر یکروزه "حبیب الله طاهرخانی" معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید به این شهر و بهره برداری و آغاز چند طرح عمرانی، از مشکلات خود سخن گفته و خواستار چاره جویی شدند.

آنان عصر یکشنبه در مراسم بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی کیفیت نامطلوب آب، جلوگیری از اختصاص آب قنات به پروژه مسکن مهر و عدم صدور پروانه بهره برداری از چاه منطقه را از جمله مشکلات خود برشمردند. 

شهر جدید بینالود به دلیل فاصله با مشهد، همجواری با شهرک صنعتی و مشکلات زیربنایی و روبنایی متعدد، طی چند سال گذشته متناسب با رشد جمعیت خود، توسعه نیافته و ساکنان آن اغلب از ابتدایی ترین امکانات محروم هستند.

هرچند شرکت عمران شهر جدید بینالود به عمده تعهدات خود در زمینه توسعه خدمات در نقاط مختلف این شهر عمل کرده است اما همچنان مردم این شهر با مشکلات بسیار دست و پنجه نرم می کنند.

در این مراسم کیفیت نامطلوب آب شرب، کمبود نیروی پیمانکار برای اجرای پروژه ها، عدم اطلاع رسانی مسوولان شرکت آبفای استان برای قطع و وصل آب منازل، طولانی شدن زمان قطع آب حتی تا ۱۶ ساعت در روز، عدم حضور کافی مسوولان استانی مرتبط با حوزه آب برای رسیدگی به درخواستهای مردم مورد اشاره قرار گرفت.

به گفته ساکنان این شهر، شرکت عمران شهر جدید بینالود ۱۸ ماه مهلت برای ارایه پروانه ساخت تعیین کرده اما شرکت آبفای استان در این زمینه همکاری لازم را ندارد و ساکنان نمی توانند در این مدت انشعاب آب برای منازل خود تامین کنند.

مشکلات امنیتی و نداشتن نیروی انسانی و تجهیزات لازم در حوزه انتظامی برای تثبیت امنیت شهر، کمبود فضای سبز و بوستان، نبود دبیرستان دخترانه، کمبود مراکز فرهنگی ویژه بانوان، کمبود شدید برق بویژه در اماکن و معابر، کمبود وسایل رفت و آمد بویژه در مسیر مشهد – بینالود، نبود بیمارستان، نبود آزمایشگاه، کمبود پزشک و داروخانه، نبود درمانگاه شبانه روزی، کمبود فروشگاه های رفاه از دیگر مشکلاتی است که ساکنان شهر بینالود مطرح کردند.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بینالود نیز در پاسخ به مشکلات بیان شده گفت: این شرکت چند سال قبل تفاهمنامه ای با شرکت آبفای استان امضا کرد در حالی که مطابق با قانون شهرهای جدید، شرکتهای خدمات رسان (شرکت عمران) مکلف هستند متناسب با پیشرفت شهرها، خدمات ارایه دهند.

حمیدرضا یزدانی افزود: با این حال با مصوبه ای که از مجمع شهرهای جدید گرفته شد، مقرر گردید ۵۰ درصد از مبلغ هر پروژه ای که در حوزه آب شهر جدید بینالود اجرا می شود، شرکت عمران از محل منابع مالی خود پرداخت کند که در این راستا طی چندین مرحله شرکت عمران مبالغی را در حوزه تامین آب پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: طی چندین نشست شرکت عمران شهر جدید بینالود با شرکت آب و فاضلاب استان، مقرر شد افزایش کیفیت آب این شهر در دستور کار قرار گیرد که در این راستا کانالهایی در سطح شهر ایجاد شده و لکه گیریها در حال انجام است، چندین دستگاه آب شیرین کن نیز قرار است در شهر جانمایی شود.

درد دل مردم شهر جدید بینالود با معاون وزیر راه و شهرسازی

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بینالود گفت: با توجه به محدودیتهای مالی شرکت آبفای استان، مقرر شد با مصوبه مجمع شهرهای جدید، بخشی از بودجه تامین دو تا سه دستگاه آب شیرین کن برای بینالود توسط شرکت عمران تامین شود که اکنون بخشهای اداری آن در حال انجام است.

وی افزود: شرکت آب و فاضلاب استان هم آمادگی خود را برای خرید چاه آب در شعاع ۱۰ کیلومتری اعلام کرده و در صورتی که شرکت آبفا نتواند این مهم را به سرانجام برساند، شرکت عمران آمادگی مشارکت در این طرح را دارد.

یزدانی با بیان اینکه کار بخشی از چاه‌های جذبی توسط شرکت عمران شهر جدید بینالود، انجام شده است ادامه داد: ایجاد تصفیه خانه فاضلاب با برآورد اعتبار ۱۷ میلیارد تومان در بینالود از سوی شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید ابلاغ شده و اسناد مناقصه آن در حال تهیه است که طی دو ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز می شود و ساخت آن دو سال به طول می انجامد.

وی گفت: برای جبران کمبود برق در بینالود، تامین روشنایی معابر در اولویت قرار گرفته و تامین روشنایی تقاطع غیرهمسطح بینالود با اعتبار پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آغاز شده است که طی یکی دو ماه آینده به بهره برداری می رسد.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بینالود افزود: در حوزه رفت و آمد نیز هم اکنون سه دستگاه اتوبوس وجود دارد اما بررسی های لازم برای تامین اتوبوس بیشتر متناسب با تقاضای موجود، انجام گرفته و ناوگان اتوبوسرانی بینالود تقویت می شود.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ هکتار فضای سبز در بینالود وجود دارد و هیچ کمبودی در این حوزه وجود ندارد ادامه داد: هم اینک بوستانی به مساحت ۹ هکتار در دست ساخت است.

یزدانی گفت: پیش از این اداره آموزش و پرورش کد لازم برای ساخت دبیرستان را در اختیار شرکت عمران قرار نمی داد اما با پیگیریهای انجام شده، این کد در اختیار شرکت عمران قرار گرفته و مجوز ساخت یک دبیرستان دخترانه ۱۲ کلاسه در بینالود صادر شده که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود. 

وی افزود: برای ایجاد دبستان دخترانه نیز شرکت عمران به صورت مشارکتی با اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس، متعهد به ساخت این دبستان تا مرحله سفت کاری است که به زودی این بخش به اتمام رسیده و تحویل اداره کل نوسازی مدارس می شود.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بینالود ادامه داد: برای توسعه زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی در گلبهار نیز تاکنون چند زمین چمن، سالن ورزشی و کتابخانه در این شهر ایجاد شده که بانوان نیز از این اماکن استفاده می کنند.

وی گفت: مکانی نیز به عنوان بوستان ویژه بانوان در نظر گرفته شده که در تلاش برای آماده سازی آن هستیم.

یزدانی افزود: شهر بینالود در ابتدای تشکیل خود رشد قابل ملاحظه ای از نظر جمعیت نداشت اما طی سه یا چهار سال اخیر با رشد ۸۰ درصدی جمعیت مواجه شده است. ۵۰ درصد از کاربری شهر جدید بینالود صنعتی است، علاوه بر شرکت ایران خودرو خراسان، ۳۵ واحد تولیدی خرد دیگر در این شهر قرار دارند که شاغلین این واحدها که به بیش از هفت هزار نفر می رسند اغلب از شهرهای اطراف بوده و در رفت و آمد در این مسیر هستند.

وی ادامه داد: شرکت عمران شهر جدید بینالود وظیفه خود می داند در اجرای طرحهایی که به ارتقای شهر و افزایش کیفیت زندگی بیانجامد، مشارکت کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha