آزاد نامداری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این آتش سوزیها که دیروز و امروز رخ داد ۱۷ هکتار از مناطق جنگلی مریوان در این دو روستا خسارت دید.
وی افزود: ۵۰ درصد آتش سوزی سطحی و ۵۰ درصد هم به تاج درختان سرایت کرده است که بخشی از آن به دلیل شدت آتش سوزی و صدمه به محیط زیست، غیرقابل جبران است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان با قدردانی از تلاش و همکاری ارزنده انجمنهای زیست محیطی شهرستان و مردم منطقه برای مهار آتش اضافه کرد: ۲ تیم مجهز به تمام امکانات مقابله با آتش سوزی از یگان حفاظت از منابع طبیعی شهرستان ساعتها برای اطفای آتش تلاش کردند.
نامداری با بیان اینکه امسال آتش سوزی ها به واسطه خشکسالی زودتر از موعد شروع شد اضافه کرد : همه سال معمولاً از نیمه دوم خرداد شاهد آتشسوزی در مناطق جنگلی و مرتعی بودیم که امسال با خشک شدن پوشش گیاهی منطقه از ۲۰ اردیبهشت ماه آتشسوزیها رخ داده است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان ضمن دعوت از مردم و دوستداران و همیاران طبیعت به مشارکت فعال در امر حفاظت از منابع طبیعی جنگلها و مراتع استان، از شهروندان خواست هرگونه تخریب و تصرف، قطع چوب خودرو و غیرمجاز، آتش سوزی در جنگلها و مراتع را به شماره تلفن ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ به صورت شبانهروزی اطلاع رسانی کرده در صورت مشاهده آتش سوزی ضمن اعلام سریع محل به سامانه تلفنی ۱۵۰۴ تا رسیدن نیروهای ویژه اطفای حریق به محل با توجه به طی مسیر با رعایت کامل نکات ایمنی از گسترش آتش جلوگیری کنند.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما