به گزارش ایرنا، فرزین رضاعی روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی که با هدف مشارکت گسترده و تعامل سازنده میان دانشگاه و دفاتر تسهیلگری در راستای مسوولیت اجتماعی، بهرهمندی از ظرفیت این دفاتر و احصای مشکلات بهداشتی در محلات با فراهم کردن بستر دسترسی بهینه به خدمات بهداشتی در ابعاد سلامت اظهار داشت: دفاتر تسهیلگری به ویژه از سال گذشته تاکنون، که دل در گرو تقویت همبستگی ملی داشته و در راستای ارائه آموزشهای لازم، اطلاعرسانی، توزیع ماسک و بستههای بهداشتی و آگاهسازی مردم نسبت به خطر گسترش ویروس به واسطه شیوع کرونا در استان اقدامات سازندهای انجام دادهاند.
وی افزود: ارتباط مستمر این دفاتر، تشکیل جلسات مشترک با خانه مشارکتها، واحد آموزش سلامت، مرکز بهداشت سنندج و پایگاههای بهداشتی در راستای دستیابی به اهداف و ساختار منسجم در زمینه حل مشکلات مربوط به حوزه سلامت ضروری است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به نقش و فلسفه وجودی دفاتر تسهیلگری اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه رسالت این دفاتر، ایجاد مطالبهگری و مسوولیت پذیری در توانمندسازی مردم و توسعه محلی است لذا اولویتبندی مطالبات و مشکلات مردم توسط دفاتر، بسترساز رفع مشکلات و خواستههای مردم در حوزه سلامت خواهد شد.
رضاعی با بیان اینکه برخی مسوولیتها و طرحهای دولتی در قالب طرح برونسپاری به دفاتر تسهیلگری محول شده است، تاکید کرد: تقویت همبستگی اجتماعی با مشارکتهای مدنی حاصل میشود که در این میان دفاتر تسهیلگری با حضور در محلات حاشیه نقش بارزی ایفا میکنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم اظهار داشت: دفاتر تسهیلگری در راستای توسعه، توانمندسازی و احصای مشکلات محلات در حوزههای مختلف از جمله سواد سلامت، توانمندسازی زنان و دیگر موارد با اقدامات اجتماع محور و عملیاتی کردن برنامهها با مداخله مردم در محلات میتوانند در انعکاس مشکلات به ارگانهای دولتی اثرگذار باشند.
ابراهیم قادری با اشاره به نحوه فعالیت و ارائه خدمات در سیستم بهداشتی در محلات سطح شهر اضافه کرد: برای هر کدام از افرادی که مشخصات آنان در سیستم بهداشتی ثبت شدهاست با وجود مشکلات متعدد در حوزه سلامت، خدماتی تعریف و ارائه میشود.
دفاتر تسهیل گری خدمات مختلف اجتماعی، اقتصادی، حقوقی و مددکاری را به مردم مناطق کمتر برخوردار ارائه می دهند تا در راستای کاهش مشکلات و چالش های محله گام بردارند.
برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه مهارت های زندگی، بهداشت عمومی و خانواده، جذب حمایت نهادها و دستگاه های حمایتی برای رفع مسائل و نیازهای گروه های آسیب پذیر محله، شناسایی خیرین و نهادهای علاقهمند به فعالیت در محله و شناسایی افراد تاثیرگذار و فعال در زمینه اقدامات اجرایی از جمله توانمندی های اجتماعی و مددکاری این دفاتر است.
نظر شما