علی محمدی ایروانلو روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی فرهنگی سلامت امنیت غذایی زنان و خانواده ماکو با بیان اینکه مشکلات فاضلاب شهری این شهرستان وارد بحران زیست محیطی شده، اظهار داشت: رودخانه زنگمار وضعیت اسفناکی دارد و متاسفانه در سطح شهر، اکثر سرویسهای بهداشتی واحدهای مسکونی وارد نهرهای عمومی می شود، که این وضعیت بسیار خطرناک است.
وی با اشاره به اینکه شهر ماکو یکی از شهرهای مهم و قدیمی آذربایجان غربی است، افزود: در بحث فاضلاب شهری، ماکو نسبت به سایر شهرهای استان مظلوم واقع شده و در مقایسه با سایر شهرها وضعیت بسیار بدی دارد.
فرماندار ماکو ادامه داد: در هفت ماه گذشته موضوع فاضلاب شهری را پیگیری کرده ایم و تلاش داریم تا به سرعت این موضوع را وارد مرحله عملیاتی کنیم.
دادستان عمومی و انقلاب ماکو نیز در این جلسه اظهار داشت: با قانون شکنان بخش سلامت و مسوولانی که با ترک فعل موجب کندی روند اجرای طرح شبکه جمع آوری فاضلاب باشند، به شدت برخورد خواهد شد.
احمدعلی خادم عرب باغی ادامه داد: کارشکنی در بخش بهداشت که با جان و سلامتی مردم در ارتباط است، به هیج وجه مورد قبول نبوده و در موارد بهداشتی قانون با هیچ کس تعارف ندارد.
وی با انتقاد از روند کند اجرای طرح شبکه جمع آوری فاضلاب شهر ماکو افزود : ترک فعل برخی مدیران گذشته باعث شده است، تا عملیات اجرایی طرح احداث تصفیه خانه ماکو به کندی صورت گیرد.
طرح تصفیه خانه فاضلاب ماکو با فرآیند SBR / لجن فعال با هوادهی ممتد/ در ۲ مدول احداث می شود؛ این سامانه در سال ۱۳۷۶ آغاز شده ولی در این مدت به علت اختصاص نیافتن اعتبار مناسب ناتمام مانده بود.
در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری آذربایجان غربی تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب شهری در حوزه آب و بیش از دو سوم این جمعیت نیز در حوزه جمع آوری فاضلاب تحت پوشش این شرکت قرار دارند.
شهرستان ماکو از جمله شهرهایی است که احداث سامانه فاضلاب در آن ضروری به نظر می رسد.
نظر شما