اتحادیه اروپا تداوم حمایت از افغانستان را مشروط کرد

لندن – ایرنا – مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که تداوم حمایت بین‌المللی از جمله این اتحادیه از افغانستان مشروط است به حفظ آنچه او دستاوردهای دمکراتیک ۲۰ سال گذشته در این کشور خواند.

به گزارش جمعه شب ایرنا، جوسپ بورل در سخنانی در کنفرانس «آسیای مرکزی و جنوبی: اتصال منطقه‌ای، فرصت‌ها و چالش ها» در تاشکند (ازبکستان) بیان داشت: افغانستان در صلح و امنیت، برای ثبات و توسعه کل منطقه، امری حیاتی است، اما امروز شاهد واقعیت دیگری هستیم و عمیقا نگران ادامه خشونت‌ها توسط طالبان، افزایش شدید آمار مجروحان غیر نظامی و شمار فزاینده افغان‌هایی هستیم که احساس می‌کنند ناگزیر به ترک کشورشان هستند.

وی هشدار داد: هرج‌ومرج در افغانستان باعث گسترش قاچاق مواد مخدر و توسعه اندیشه‌های افراطی، تروریسم و خشونت در منطقه می‌شود و امنیت ما در اروپا را نیز به مخاطره می‌اندازد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه چالش‌های افغانستان نیازمند پاسخ فوری و یکپارچه است بیان داست: صلح و ثبات در افغانستان هدف و وظیفه مشترک همه ماست و اگر به این هدف دست نیابیم نه فقط افغان‌ها، که همه شکست می‌خوریم.

وی در این زمینه کشتار غیر نظامیان و اقلیت‌ها در افغانستان را تحولاتی هولناک خواند که مانع ثبات و توسعه اقتصادی می‌شود. بورل بابیان اینکه نا آرامی‌ها در افغانستان راه حل نظامی پایدار ندارد تصریح کرد: کنترل نظامی افغانستان از سوی طالبان برای بسیاری از افغان‌ها، کشورهای منطقه و جامعه جهانی پذیرفتنی نیست و منجر به انزوای این کشور می‌شود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطر نشان کرد: اتحادیه اروپا از روند صلح فراگیر افغانستان  که به حل و فصل سیاسی مذاکره‌محور منجر شود حمایت می‌کند، اما لازم است طالبان نشان دهد که واقعا به راه حل مذاکره محور متعهد است.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آن‌ها در افغانستان ادامه داشته است.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

با اینکه دولت آمریکا پیش‌تر تاریخ یازدهم سپتامبر را برای تکمیل خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان اعلام کرده بود، رسانه‌های آمریکایی گزارش کردند که تاکنون حدود نود درصد از سربازان آمریکایی خاک این کشور را ترک کرده‌اند.

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای شرکت در کنفرانس «آسیای مرکزی و جنوبی: اتصال منطقه‌ای، فرصت‌ها و چالش ها» به تاشکند (ازبکستان) سفر کرده، امروز با محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان و شماری از رهبران جهان دیدار کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha