بنیاد برکت بیش‌از ۱۱ هزار شغل تا پایان سال در استان تهران ایجاد می‌کند

تهران- ایرنا- مجری طرح بنیاد برکت استان تهران با اشاره به اجرای چهار هزار طرح اشتغالزایی در روستاهای استان گفت: تا پایان امسال،  بیش از ۱۱ هزار شغل در رسته‌های مختلف ایجاد می‌شود.

حسن یعقوبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت اظهار داشت: در راستای توسعه اشتغالزایی، افزایش سطح درآمد پایدار و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی جوامع روستایی با مشارکت بنیاد برکت چهار هزار طرح اشتغالزایی تا پایان سال در مناطق مختلف استان تهران ایجاد می‌شود.

وی افزود: طرح اشتغالزایی بنیاد برکت از سال ۹۸ با ۲۰۰ طرح در قالب طرح سحاب در شهرستان‌های استان تهران آغاز شد و در اکثر رسته‌های شغلی که قابلیت تولید و فروش را داشته است، اجرایی شد.

یعقوبی از ایجاد اشتغال برای ۹ هزار و ۵۰۰ نفر در سال ۹۹ خبر داد و افزود: بر اساس ظرفیت‌های هر منطقه، در سال گذشته سه هزار و ۸۰۰ طرح اشتغالزایی در شهرستان‌های ری، قدس، رباط‌کریم، ورامین، قرچک، پیشوا، بهارستان و فیروزکوه در زمینه‌های مختلف اجرا شده است.

وی یکی از مهم‌ترین اهداف طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت را مهاجرت معکوس اعلام کرد و افزود: بخشی از مهاجرت‌ها به دلایل اجتماعی و فرهنگی رخ می‌دهد و بخشی که مربوط به شغل و اقتصاد است را تلاش کردیم تا با اجرای طرح‌های اشتغال‌زایی در روستاها برطرف کنیم.

مجری طرح‌های بنیاد برکت استان توسعه مناطق روستایی را مبتنی بر رویکرد معیشت پایدار عنوان کرد و افزود: توانمندسازی اقتصادی افراد با ایجاد کسب و کارهای خرد و خانگی در مناطق روستایی و بهره‌گیری از سرمایه‌های پنج‌گانه افراد و تقویت آنها با استفاده از آموزش و توانمندسازی و تامین مالی خرد، محقق شده و به این روش، افراد  به سمت ایجاد و استفاده از فرصت‌های شغلی سوق داده می‌شوند.

وی با اشاره به این‌که در سال جاری برای تمامی شهرستان‌های استان طرح اشتغالزایی و تسهیلات در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: میزان تسهیلات اعطایی بر اساس رسته‌های شغلی، از پنج میلیون تا ۵۰ میلیون تومان برای مشاغل خرد و خانگی و برای مشاغل کارگاهی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به متقاضیانی که به دنبال اشتغال و کسب و کار هستند در نظر گرفته شده است.

یعقوبی اضافه کرد: بیش از ۷۵ درصد طرح‌های اشتغالزایی در استان تهران مربوط به مشاغل کارگاهی مثل کارگاه خیاطی، تولید قارچ، گلخانه و تنها ۲۵ درصد مربوط به مشاغل خرد و خانگی نظیر قالیبافی، گلیم بافی، زنبورداری، پرورش ماهی بوده است.

وی به اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری حمایتی اشتغال برکت اشاره کرد و افزود: درآمدزایی از طریق ایجاد اشتغال در قالب طرح‌های سحاب، آسمان، آفتاب و مهتاب برای فرد، گروه و جامعه با شناسایی ظرفیت‌ها و مزیت‌ها به منظور بهبود کارآفرینی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم اجرا می‌شود.

یعقوبی از اجرای ۲۰ طرح بنگاه محور در سال جاری خبر داد و افزود: با توجه به نامگذاری سال به نام تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها، بنیاد برکت به منظور حمایت از مشاغل بنگاه محور که افراد زیادی را تحت پوشش داده و به تولید در کشور کمک‌ می‌کند تا سقف ۵۰۰ میلیون تومانبه آنان تسهیلات ارائه می‌دهد.

وی تصریح کرد: طرح‌های بنیاد برکت که در مناطق روستایی اجرا می‌شود، عمدتا برای زنان سرپرست خانوار، بی‌سرپرست و بدسرپرست، فارغ‌التحصیلان و افرادی که تخصص دارند و دنبال کسب کار بوده ولی سرمایه اولیه برای ایجاد اشتغال نداشته اند، تسهیلات ارائه می دهد و با طرح مشاغل خرد خانگی از آن‌ها حمایت می‌کند.

وی یادآور شد: در هر شهرستان هشت روستا با توجه به‌ ظرفیت‌های موجود در مرحله اول مورد اجرای طرح‌های بنیاد برکت قرار گرفته که افراد متقاضی با شناسایی و راستی‌آزمایی تسهیلگر بنیاد برکت پس از تایید به بانک عامل برای دریافت تسهیلات معرفی می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha