بارگیری نخستین محموله نفتی از پایانه جاسک تا ۲ روز آینده

تهران- ایرنا- مجری پایانه جاسک از بارگیری و صادرات نخستین محموله نفت سنگین از بندر جاسک توسط گوی شناور تا ۲ روز آینده خبر داد و گفت: صبح امروز، نفت خام به کیلومتر ۹۲۰ خط لوله گوره- جاسک رسیده است.

«وحید مالکی» امروز (شنبه) در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه همزمان با آغاز عملیات ساخت پایانه جاسک، بهره‌برداری از فاز نخست ابلاغ شد، ادامه داد: پایانه جاسک شامل ۳ سامانه میترینگ (اندازه‌گیری نفت خام) و ۶ خط لوله ۳۶ اینچی برای اتصال به ۳ گوی شناور است.

وی با بیان اینکه به هر گوی شناور برای انتقال نفت خام ۲ خط لوله متصل می‌شود، افزود: در روزهای پایانی ۹۹ اولین گوی شناور نصب شد و از ابتدای سال ۱۴۰۰ مراحل راه‌اندازی انجام شده و اکنون منتظر دریافت نفت خام برای صادرات از این بندر هستیم.

مالکی تاکید کرد: اولین نفتکش به منطقه رسیده و تا ۲روز آینده نفت خام به این بخش می‌رسد و انتظار داریم ظهر روز دوشنبه (۲۸ تیرماه) شروع عملیات بارگیری نفت خام سنگین آغاز شود.

به گفته مجری پایانه جاسک، اولین نفتکش که برای بارگیری در نظر گرفته شده، نفتکشی ۱۰۰ هزار تنی است.

وی با بیان اینکه صادرات میعانات گازی از این پایانه در فاز نخست تعریف نشده است، افزود: برای پایانه جاسک، صادرات ۳ محصول شامل نفت خام سنگین، نفت خام سبک و میعانات گازی در نظر گرفته شده که اکنون نفت خام سنگین از گوره داخل خط لوله هزار کیلومتری پمپاژ شده است.

مجری پایانه جاسک ادامه داد: ساعت هفت و ۳۰ دقیقه امروز، نفت خام به کیلومتر ۹۲۰ خط لوله رسیده و تنها ۸۰ کیلومتر تا پایانه جاسک فاصله دارد.

وی ظرفیت صادراتی پایانه جاسک در فاز نخست را ۳۵۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: هر ۳ سامانه میترینگ نصب شده و ۲ سامانه تکمیل شده است و سامانه سوم در روزهای آینده به اتمام می‌رسد.

مالکی افزود: اهمیت سامانه های میترینگ از این رو است که اندازه‌گیری باید به تایید واحدهای نظارتی برسد.

به گفته مالکی، در عملیات صادرات، گمرک و واحد نظارت بر صادرات، سازمان بنادر و... حاضر خواهند بود و بر روند صادرات نظارت می‌کنند.

وی سهم ساخت داخل در اجرای پایانه جاسک را بیش از ۹۰ درصد دانست و گفت: در مجموع ۴۷.۶ کیلومتر لوله‌گذاری در بخش خشکی و دریا در این طرح انجام خواهد شد که از این میزان ۴۵ کیلومتر در بستر دریا بوده که ۳۰ کیلومتر آن اجرا شده است و بقیه نیز تا ۳ هفته آینده به اتمام می‌رسد.

مجری پایانه جاسک با اشاره به اینکه گوی‌های شناور بعدی در خرمشهر ساخته می‌شود، گفت: گوی بعدی شهریور ماه آماده نصب است و امیدواریم بخش ساحلی را با تمام ظرفیت تا پایان سال ۱۴۰۰ تکمیل کنیم.

به گزارش ایرنا، خط لوله گوره – جاسک به طول هزار کیلومتر با تکیه بر توان داخلی احداث شده است.

هدف از احداث این خط لوله، انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت تولیدی در خوزستان به سواحل مکران، ذخیره سازی نفت در کنار سواحل دریای عمان، صادرات نفت ایران از پایانه جدید، تضمین استمرار نفت خام، ارتقا جایگاه ایران در بازارهای بین‌المللی، تمرکززدایی از خارک و توسعه پایدار و اشتغال‌زایی در سواحل مکران عنوان شده است.

در ساخت این خط لوله ۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۱۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.

احداث خط لوله گوره - جاسک و پایانه صادراتی نفت خام در بندر جاسک، از طرح‌های اولویت‌دار شرکت ملی نفت ایران است که با استفاده حداکثری از توان پیمانکاران و سازندگان داخلی در دست اجرا قرار دارد. شرکت ملی نفت ایران، حدود پنج هزار هکتار از اراضی سواحل مکران واقع در ۶۵ کیلومتری غرب شهر جاسک، نزدیکی‌های کوه مبارک را به منظور احداث طرح‌های ویژه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تحصیل و جانمایی کرده که با توجه به تصویب احداث خط لوله ۴۲ اینچ انتقال نفت خام گوره - جاسک، بخشی از اراضی تحصیل‌شده غرب جاسک به‌منظور احداث پایانه صادرات نفت خام و احداث مخازن ذخیره‌سازی نفت خام تخصیص یافته‌اند.

این طرح مشتمل بر بخش‌های ساخت حدود هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ، پنج ایستگاه پمپاژ، تجهیزات اندازه‌گیری و پایش، احداث مخازن ذخیره‌سازی و ساخت اسکله صادراتی است و با اجرای آن، امکان انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان فراهم می‌شود و جاسک به عنوان دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور، اهمیت راهبردی می‌یابد.

در مجموع، دریافت روزانه یک میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین از خط لوله ۴۲ اینچ گوره - جاسک و ارسال به پایانه صادراتی جاسک، ذخیره‌سازی ۱۰میلیون بشکه انواع نفت خام، قابلیت گسترش ظرفیت نگهداری و صادرات با توجه به نیازهای آینده، قابلیت دریافت و ذخیره انواع نفت خام از طریق گوی‌های شناور دریایی، ایجاد شرایط لازم به منظور احداث پایانه صادراتی جدید جاسک و تضمین استمرار صادرات نفت خام کشور، متنوع کردن منابع صادراتی نفت خام، امکان تأمین خوراک پالایشگاه‌های برنامه‌ریزی‌شده برای احداث در بندر جاسک با هدف حضور در بازار جهانی فرآورده‌های نفتی و مهیا کردن زیرساخت‌های لازم در منطقه به منظور ایجاد صنایع وابسته از دستاوردهای طرح توسعه مکران است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha