به گزارش ایرنا، نماینده ولی فقیه در مازندران به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی استان ، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی به عنوان دبیر شورا ، فرمانده سپاه کربلا ، فرمانده نیروی انتظامی ، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ، مسئول شورای سیاست گذاری ائمه جمعه ، فرماندار مرکز استان و مسئول بنیاد عفاف و حجاب مازندران در این نشست عنوان کردندکه « اگر امروز وضعیت عفاف و حجاب به مرز بحران رسیده همه ما کم گذاشتیم و کم توجهی کردیم و مقصر هستیم».
شرکت کنندگان در این نشست از وضعیت عفاف و حجاب در دستگاه های دولتی ، در بین مدیران و کارکنان ، در خیابان ها بویژه مراکز تفریحی در سواحل و جنگل ،خانه های مسافر و شهرک های ساحلی خصوصی انتقاد کردند.
اعضای شورای فرهنگی عمومی مازندران وضعیت اخلاق اجتماعی به لحاظ رعایت عفاف و حجاب و هنجار های اسلامی را در مراکز تفریحی از سوی گردشگران « اسفبار » توصیف کردند و گفتند که این مشکلات دامنگیر بسیاری از خانواده های متدین و بومی استان هم شده است.
بانوی تراز انقلاب ، رویکرد جدی بنیاد عفاف
دبیر بنیاد عفاف و حجاب مازندران در این نشست با بیان این که این بنیاد زیرمجموعه نمایندگی ولی فقیه در استان فعالیت می کند ، گفت : با توجه به رویکرد تبیین شده از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر این که باید به بانوی تراز انقلاب برسیم ، امروز زن مسلمان نه شرقی و نه غربی باید در جامعه اسلامی ابراز وجود کند.
تقوی افزود : عفاف و حجاب در جامعه وضعیت بسیار اسفناکی دارد و اگر به این وضعیت رسیده ایم ، ما متولیان امر بویژه مسئولان دستگاه های اجرایی و نهادهای انقلاب مقصر هستیم.
وی ادامه داد : برسی های میدانی بنیاد در استان نشان می دهد که بیشتر مدیران حتی به منشور عفاف و حجاب به عنوان یک ماموریت مهم اجرایی در دستگاه ها اعتقادی نداشته و اصلا به این منشور دسترسی ندارند.
تقوی گفت : بیشتر مدیران و کارکنان به رعایت مقولات عفاف و حجاب بی تفاوت هستند و در حد برگزاری صوری و یا بدون خروجی کارگاه های آموزشی و همایش بسنده می کنند که نتیجه ای جز حیف و میل اعتبارات ندارد.
وی افزود : طبق دستور نماینده ولی فقیه در مازندران به عنوان رئیس بنیاد عفاف و حجاب استان در سال جاری شخص مدیر دستگاه دولتی و نهادهای انقلابی ،مسئول عفاف و حجاب آن دستگاه هستند و باید پاسخگوی هرگونه بی توجهی در این زمینه باشند و از بهمن ماه امسال نیز بررسی و بازرسی های میدانی برای ارزیابی عفاف و حجاب دستگاه ها با همکاری بنیاد و استانداری انجام می گیرد.
مسئول بنیاد عفاف و حجاب مازندران گفت : ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی زنان و مردان در مناطق گردشگری بویژه سواحل نامناسب ، اسفبار و شرم آور است و مازندران به حیاط خلوت گردشگرانی تبدیل شده است که به هیچ یک از اصول اسلامی و شرعی اخلاقی پیایبند نیستند و براحتی فرهنگ و باورهای بومی و محلی را نسبت به مسایل شرعی و اسلامی تحت تاثیر قرار داده اند.
وی با اظهار این که یکی از دلایل اصلی طلاق در مازندران مربوط به مشکلات حجاب و عفاف است ، افزود : به علت بی توجهی به مقولات عفاف و حجاب و عادی انکاری در نحوه پوشش و روابط بین دختر و پسر ، عفت مداری از بین رفته است و در نتیجه خیانت ها براحتی رخ می دهد.
تقوی گفت : روابط نابجا به مرور زمان سبب ایجاد خیانت می شود و خلاء عاطفی و ایجاد فاصله در خانواده ها نیز از دیگر دلایل خیانت و در نتیجه طلاق در استان است.
فساد و فحشا در حوزه گردشگری
فرمانده سپاه کربلا مازندران هم در این نشست گفت : بررسی ها از حوزه گردشگری استان نشان می دهد که فساد و فحشا در مناطق گردشگری بویژه در سواحل عمومی ، مسافر خانه ها و شهرک های ساحلی خصوصی بیداد می کند.
سردار سیاوش مسلمی افزود : در حالی ناهنجاری های اجتماعی در استان همچنان در حال گسترش است که ما مسئولان فقط فرافکنی می کنیم ، ولی باید بپذیریم که بد عمل کرده ایم و همه ما مقصر هستیم .
وی با اعلام این که سپاه کربلا بررسی ها همه جانبه از وضعیت حوزه گردشگری انجام داده است و همه مسایل و ظرفیت های این حوزه را شناسایی و راهکار نیز تهیه کرده است، گفت : در حوزه گردشگری بشدت با خلاء قوانین ، مشکلات اجرایی مقررات و قوانین و ضعف نظارت را داریم ، در حالی که امروز همه گردشگری استان به لحاظ مسایل اخلاقی و ناهنجاری های اجتماعی بشدت دچار چالش شده و به مرز بحران رسیده است.
فرمانده سپاه کربلا افزود : مصداق ناهنجاری های اجتماعی در مصرف مشروبات الکلی ، برگزاری کنسرت های موسیقی زیرزمینی و غیر اسلامی ، حضور اختلاط گونه زن و مرد به بدترین وضیعت در سواحل به وفور وجود دارد و همه مردم و مسئولان نیز به این امر واقف هستند.
وی ادامه داد : امروز به اذعان فرمانده نیروی انتظامی و مسئولان اطلاعاتی و امنیتی حتی برای ورود به شهرک های خصوصی ساحلی و مجتمع های مسکونی ساحلی با مشکلات جدی مواجه هستند ، در حالی که بیشترن تخلفات و ناهنجاری های اجتماعی در این اماکن صورت می گیرد و چه بسا ممکن است که در پشت پرده این مسایل غیر اخلاقی ، مقولات امنیتی نیز طراحی شود.
سردار مسلمی گفت : سپاه کربلا با داشتن چهار هزار و ۲۰۰ پایگاه بسیج مردمی می تواند با تمام قدرت در خدمت بنیاد عفاف و حجاب استان به ریاست نماینده ولی فقیه باشد تا این مشکلات را در جامعه تبدیل به دغدغه عمومی و حل و فصل کند.
وی افزود : جا به جایی هنجار های اخلاقی و اجتماعی با ناهنجاری ها از حربه های جدی دشمنان علیه باورها و اعتقادات مردم ایران است و این که سگ گردانی به عنوان یک فرهنگ باکلاس در جامعه دیده شود و یا خانه های تاریخی با نگاه اقتصادی تبدیل به تالارهای عروسی شوند و مراکز مهم تفریحی و تفرجگاه ها بدون بررسی اهلیت ، به هر فردی واگذار گردد ، از مشکلات جدی استان است.
او ادامه داد : امروز بسیاری از مسافران و گردشگران آزادانه و بدون هیچ گونه محدودیتی براحتی در هر پوشش و وضعیتی با گرفتن عکس و فیلم وضعیت مراکز تفریحی مازندران را تبلیغ می کنند و در واقع فضای تبلیغی ناهنجاری های اجتماعی در حوزه گردشگری استان روز به روز در حال گسترش است.
فرمانده انتظامی مزاندران نیز در این نشست ، وضعیت عفاف و حجاب در استان را « بحرانی » توصیف کرد و گفت : اگرچه پلیس در این زمینه برخورد هایی را دارد و بخش زیادی از انرژی این نیرو برای پیشگیری و برخورد با ناهنجاری های اجتماعی صرف می شود، اما آن چه در جامعه به لحاظ عفاف و حجاب مشاهده می شود ، کاملا غیراخلاقی و غیر اسلامی است که باید بپذیریم که از ماست که بر ماست و همه ما مقصر هستیم.
سردار مرتضی میرزایی افزود : امروز هر گونه خدمات غیر اسلامی ، شرعی و اخلاقی از جمله صرف مشروبات الکلی ، برپایی مهمانی و پارتی به همراه موسیقی های مبتدل ، پوشش های مناسب و حیرت آور از سر لخت گرفته تا دیگر وضعیت را شاهد هستیم و نیروی انتظامی به دلیل خلاء و نواقص قانونی حتی در بازرسی و اجرای عملیات در شهرک های ساحلی ، مجتمع های مسکونی ساحلی خصوصی نمی تواند ورود پیدا کند.
وی به نبود زیر ساخت های مناسب تفریحی در سواحل و مناطق جنگلی استان اشاره کرد و ادامه داد : به همین دلیل با ناهنجاری های جدی اجتماعی و اخلاقی مواجه هستیم.
فرمانده انتظامی مازندران گفت : پلیس به هیچ وجه در ماموریت های اجتماعی نسبت به هنجارشکنان کوتاه نخواهد آمد، ولی همکاری همه دستگاه های متولی فرهنگی و اجتماعی در حل این مشکلات ضروری است.
وی به هجوم مسافر و گردشگر به سواحل و مناطق گردشگری استان از نیمه دوم اردیبشهت امسال تا کنون اشاره کرد و افزود : پلیس در بیشتر مواقع در دادن تذکر جزئی با تنش و درگیری خانواده ها مواجه می شود.
طرحهای لباس و مد مازندران امسال به مرحله تولید و عرضه می رسد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم که دبیری شورای فرهنگ عمومی استان را بر عهده دارد ، در این جلسه ضمن تایید مشکلات جدی عفاف و حجاب ، گفت : با همکاری انجمن مد و لباس استان طراحی های زیادی در این بخش ساماندهی و تهیه شده است که با هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان امسال به مرحل تولید و عرضه خواهد رسید.
عباس زارع با بیان این که ۵۰۰ هنرجو و دانشجو لباس و مد اسلامی در مازندران فعالیت دارند، افزود : این استان بیشترین فارغ التحصیل مد ولباس کشور را دارد و امیدواریم امسال با هماهنگی چندین کارخانه تولید البسه ، خط تولید این کارخانه ها به این لباس و مد اسلامی اختصاص داده شود.
وی از شهر نوشهر به عنوان شهر نمونه مد و لباس کشور در سال جاری اشاره کرد و گفت : متاسفانه بررسی ها نشان می دهد که در حال حاضر شبکه های فضای مجازی و ماهواره ها مبنای انتخاب لباس و مد در جامعه هستند.
فرماندار ساری نیز در این جلسه با ابراز تاسف از وضعیت عفاف و حجاب پس از ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: بسیاری از خانواده های شهدا و جانبازان به دلیل وضعیت ناهنجار اخلاقی موجود از ورود به شهرها و اماکن تفریحی خودداری می کنند.
عباسعلی رضایی افزود : ما شرمنده همه مردم متدین و ولایتمدار استان مازندران هستیم و باید عرض کنم که ما مدیران فارغ از هر گونه نگاه و خط مشی سیاسی مقصر اصلی چنین وضعیت در جامعه هستیم.
تاکید بر تقصیر همگانی
حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی مازندران نیز در این جلسه گفت: این که پس از گذشته چهار دهه از پیروزی انقلاب جمهوری اسلامی عفاف و حجاب در وضعیت بسیار اسفناکی قرار داشته باشد ، جای بسی تاسف است و همه باید بپذیریم که در حوزه عفاف و حجاب اسلامی در کشور کم کاری و کم توجهی کردیم و همه مقصریم .
وی توضیح داد : بسیاری از مسایل ساده جوانان و نسل های امروزی را به درستی تبیین نکردیم ، نسبت به بسیاری از مسایل ساده شرعی و اسلامی آنقدر بی توجهی کرده ایم که لوث شده است و امروز برای حل این مسایل باید خودمان را مقصر بدانیم و توجیه کنیم که داریم تصمیم گیری و تصمیم سازی می کنیم.
امام جمعه ساری اظهار داشت : در جامعه اسلامی که انقلابش برای حفظ عفاف و حجاب بوده ، امروز کار به جایی کشیده شده که خانواده های متدین و اسلامی ما باید لباس های مورد نظر خود را با خیاطی در منازل فراهم کنند و بر عکس افرادی که هر نوع لباس و مد را نیاز داشته باشند ، در فروشگاه های رسمی دسترسی دارند و می توانند تهیه کنند.
محمدی لائینی گفت : انقلاب کردیم و مدیران دولتی انقلاب و اسلامی و اصناف اسلامی را تشکیل داده ایم ، اما امروز مد و لباس بیگانگان همه فروشگاه ها و البسه کشور را گرفته است و خانواده ها محجبه برای پوشش اسلامی خود نمی توانند لباس مورد نظر را در بازار پیدا کنند.
وی افزود : بررسی ها نشان می دهد امروز وضعیت مراکز گردشگری ساحلی و جنگلی مازندران نیز به لحاظ رعایت شئونات اسلامی نامناسب است و در اقع رها شده است. سگ گردانی در خیابان ها و ولنگاری در تفرجگاه های ساحلی ، خانه های مسافر و شهرک های خصوصی از معضلات جدی فرهنگی و اخلاقی در مازندران است و همه باید برای این مشکلات تلاش کنیم و تا زمانی که این مقولات تبدیل به دغدغه عمومی نشود ، نمی توانیم به نتیجه دلخواه برسیم.
نماینده ولی فقیه در مازندران گفت : برخی از مشکلات فعلی در حوزه مسایل اجتماعی و اخلاقی در گردشگری و عفاف و حجاب ناشی از خلاء قانونی است و نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید در این بخش به صورت جدی ورود پیدا کنند.
نظر شما