دختران کانون هرمزگان روانشناسی رنگ ها را در نشاط زندگی بررسی کردند

بندرعباس- ایرنا- ویژه برنامه مجازی "تسبیح عشق" روز شنبه با رویکرد بررسی اثرگذاری رنگ ها در شادی و نشاط زندگی ویژه دختران نونگاه و نوجوان اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان برگزار شد.

در این نشست مجازی که به همت مراکز فرهنگی هنری جاسک و زیبا شهر بندرعباس و با حضور معصومه زکی‌پور دکترای روانشناسی سلامت و وحید شیخیان دکترای پژوهش هنر و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران برگزار شد، "یسنا اسپید" از مرکز زیبا شهر بندرعباس گفت: دیدن رنگ‌ها به من شادی می بخشد، وقتی درِ جعبه‌ مداد رنگی‌هایم را باز می کنم، تک تک رنگ‌های مداد رنگی‌ها رو دوست دارم.
این عضو نوجوان ادامه داد: در پوششم لباس‌هایی رنگارنگ می‌پوشم و ترکیب رنگ‌ها را دوست دارم، اما به رنگ آبی و صورتی علاقه خاص‌تری دارم زیرا این رنگ‌ها به من آرامش خاصی می‌دهد و این رنگ از اطمینان و اعتقادم الهام می گیرد.
فاطمه زاهدانی از مرکز پارک لاله نیز گفت: تا پیش از آنکه حجاب برتر را انتخاب کنم، همواره به این می‌اندیشیدم که مشکی رنگ افسرده و غم زده ای است و تا حد امکان از آن دوری می‌کردم، البته همچنان هم زیاد مشکی نمی‌پوشم اما در چادر فلسفه‌ای از این رنگ دیدم که مرا مجاب به انتخابش کرد.
وی افزود: اگر با دقت بنگریم آنچه منظور سیادت و بزرگی دارد مشکی است مانند پارچه ای که بر کعبه کشیده شده و آنچه نشان از ذکاوت دارد نیز مشکی است مانند لباس وکلا و قاضی ها در دادگاه ها یا لباس فارغ التحصیلی و در مجموع در رنگ‌شناسی مشکی رنگ آرامش غرایز انسانی است و در متناسب کردن هورمون های انسان نقش مهمی دارد.
این نوجوان شهر بندرعباس بیان داشت: اگر بخواهیم با نگاه اجمالی به جهان امروز بنگریم سیاهی چادر سراسر فلسفه و تفکر است هرچند این به معنی استفاده از رنگ‌های زنده نیست که در روایات استفاده‌ی مومن از رنگ شاد بسیار پسندیده شمرده شده است.
فاطمه شیهی زاده از مرکز جاسک نیز گفت: وقتی کودک بودم علاقه زیادی به رنگ زرد داشتم اما هیچ وقت این علاقه منجر نشد که برای خودم لباس زرد رنگ بخرم، شاید دلیلش این بود که احساس می‌کردم این رنگ آن‌قدرها هم جالب نیست که بخواهم در پوششم استفاده کنم.
وی ادامه داد: حالا هم که تقریبا ١٩ ساله‌ام به رنگ‌های تیره به خصوص خاکستری و مشکی علاقه مند شدم و این رنگ حس خوبی به من می دهد و هیچ وقت برایم تکراری نمی شود.
در ادامه شهرزاد طاهر زاده از مرکز سیریک درباره انتخاب رنگ در پوشش گفت: بازار هدف، تفاوتهای فرهنگی، زمان، معانی و ترکیب رنگ‌ها از جمله دلایل انتخاب نوع رنگ در پوشش است.
نگار احترامی از مرکز گلشهر که عاشق رنگ آبی است، گفت: روانشناس مشهور (لیزا جانسون) به این اعتقاد دارد که بهترین رنگ لباس برای پوشیدن در مصاحبه های استخدامی رنگ آبی است چون حس اعتماد به نفس به اطرافیانم منتقل می‌کند بنابراین از نظر رابطه رنگ لباس و هوش می‌توان گفت افراد باهوش قابل اعتماد و تاثیر گذارترند و دارای آرامش درونی هستند و برای همین است که من رنگی آبی را دوست دارم.
صفا افشاری از مرکز بستک و النا فلاح زاده از دیگر دختران کانون مرکز قشم بودند که نظرات خود را بیان کردند.
انتخاب رنگ به دور از نگاه‌های فرهنگی برای داشتن زندگی شاد اهمیت دارد
معصومه زکی پور روانشناس سلامت در جمع بندی نظرات دختران با بیان اینکه آدم‌ها در مواجهه با رنگ‌ها، تجربه‌های مختلفی را در ذهن مرور می‌کنند، افزود: رنگ‌ها روانشناسی مخصوص خود را دارند که در فرهنگ‌های مختلف متفاوت است.
وی ادامه داد: به طور کلی ما بر اساس تجربه‌هایمان تجزیه و تحلیل می کنیم؛ به عنوان مثال رنگ قرمز برای بعضی‌ها یاد آور رنگ خون هست برای بعضی‌ها یادآور گل سرخ یا ممکن است برای بعضی ها یادآور غلط‌های برگه‌های امتحان در دوران تحصیلشان باشد. یا به‌طور مثال اگر کسی با پوشش رنگ آبی به ما توهین کند با دیدن رنگ آبی یاد توهینی که به ما شده است، می افتیم.
این روان شناس با اشاره به نقش مد در انتخاب رنگ، گفت: در پژوهشی که با موضوعِ رنگِ مورد علاقه ام در پوشش انجام شده است؛ نوجوانان و جوانان از  علایق خود، درباره رنگ‌های روشن حرف زدند اما در عمل، در پوشش خود بیشتر از رنگ‌های تیره به خصوص رنگ مشکی استفاده می‌کردند و این نشان دهنده‌ آن است که رنگ پوشش ما در طول زمان به واسطه‌ مد تغییر کرده است.
زکی پور افزود: پس انتخاب رنگ هم زمینه‌ روانشناسی دارد و هم به نوع فرهنگ جامعه‌ای که در آن زندگی می کنیم مربوط می‌شود و هم با مد در ارتباط است، لذا باید بدانیم، انتخاب رنگ به دور از نگاه‌های فرهنگی برای داشتن زندگی شاد خیلی اهمیت دارد.

زکی پور در ادامه افزود: اقوام مختلف که هنوز وارد دنیای مضطرب انقلاب صنعتی نشده‌اند رنگ‌های روشن را انتخاب می‌کنند چون حال دلشان خوب است، اما باید حواسمان باشد که با چه هدفی تغییر در رنگ پوشش را انجام می‌دهیم چوم قرار نیست ما برای به روز جلوه دادن خود، چار چوب‌های قبلی را بشکنیم.
وی افزود: قرار نیست رفتار ضد اجتماعی انجام دهیم، ما باید رفتار مدنی داشته باشیم تا نه به خود و نه به دیگران آسیب برسانیم ضمن اینکه جلوه‌گری در فرهنگ هیچ کشوری پسندیده نیست.
وحید شیخیان پژوهشگر هنر و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تهران نیز گفت: انتخاب رنگ دستخوش اجبار و مقرارات شده مثلا کارکنان شرکت‌های هواپیمایی، هتل ها هر کدام ملزم به انتخاب رنگ پوششان مطابق مقرارات محل کار خود هستند.
وی افزود: اما تحت هر شرایطی که به انتخاب رنگ دست بزنیم باید بدانیم که هنر، از ترکیب و تجمیع  رنگ‌ها به وجود می آید و طبیعت از هنر خداوند به وجود آمده است.
شیخیان گفت: وقتی می‌خواهیم هنری خلق کنیم ابتدا باید به رنگ فکر کنیم، لذا استفاده از رنگ‌ها در زندگی نیازمند کسب مهارت در این زمینه است به عنوان مثال سفید سنبل تولد است چون وقتی صبح از خواب بیدار می‌شویم رنگ سفید را می‌بینیم و بر این اساس سفید بیشترین طول موج را دارد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه رنگ ها هر کدام مدت زمانی دارند و هر کدام حامل پیامی هستند،
عنوان کرد: رنگ سفید حامل پیام آرامش، رنگ قرمز حامل پیام شور ،حرارت و انرژی رنگ سبز حامل پیام خلقت است بر این اساس، در خطه شمال و جنوب که دریا وجود دارد، پوشیدن لباس سفید به ویژه در مردان بیشتر مرسوم است.
به گفته وی، با مهارت استفاده از رنگ ها می توانیم رنگ‌ها را به طور مسالمت آمیز وارد زندگی خود کنیم.
پروین پشتکوهی مدیر کل کانون پرورش هرمزگان در پایان این نشست به هنر اقلیم هرمزگان اشاره کرد و گفت: موضوع رنگ همیشه در برنامه های کانون پرورش فکری کودکان خیلی مورد توجه بوده است زیرا با هدف خاصی از رنگ‌ها استفاده می‌شود و آن هدف نیز شکوفا کردن خلاقیت کودکان و نوجوانان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha