نژادپرستی به یکی از معضلات امروزه فوتبال اروپا تبدیل شده است

تهران- ایرنا- نتایج نظرسنجی اخیر موسسه یوگو نشان می‌دهد که به طور میانگین،‌۹۰ درصد از طرفداران فوتبال در ۹ کشور اروپایی، نژادپرستی را یکی از معضلات امروزه در فوتبال می‌دانند و بیش از نیمی از هواداران، آن را مشکل اصلی این حوزه برشمرده‌اند.

به گزارش ایرنا در گزارش این موسسه آمده است: پس از مرگ "جورج فلوید" و ایجاد جنبش "زندگی سیاه ها ارزش دارد"، بحث پیرامون مسئله نژاد پرستی در جامعه از همیشه رایج تر شده است که این مساله در فوتبال هم صدق می کند.

بازیکنان سرشناس فعلی و بازنشسته (همچون رحیم استرلینگ، تایرون مینگز، مارکوس رشفورد، میکا ریچاردز و ایان رایت) توهین هایی را که به آنها شده است به اشتراک گذاشته اند.

در این گزارش آمده است در اواخر هفته نخست ماه می، باشگاه ها، بازیکنان و رسانه ها در تحریم شبکه های اجتماعی برای برجسته کردن موضوع"توهین نژادی" علیه بازیکنان به صورت آنلاین حضور داشتند.

نتایج نظرسنجی جدید یوگو که با شرکت بیش از ۴ هزارو ۵۰۰ نفر از طرفداران فوتبال در ۹ کشور اروپایی در ماه های فوریه و مارس گذشته انجام شده است (داده های مربوط به انگلیس در اواسط ژوئن به روزرسانی شده است)، نشان دهنده دیدگاه طرفداران فوتبال نسبت به موضوع نژادی پرستی در این ورزش و تلاش بازیکنان، هواداران، باشگاه ها و مسئولان این حوزه برای مقابله با نژادپرستی و  مجازات توهین کنندگان است.

** نگاه طرفداران فوتبال در کشورهای مختلف به موضوع نژاد پرستی

بر اساس نتایج به دست آمده، آگاهی از این مشکل گسترده است و به طور یقین تنها به طرفداران فوتبال محدود نشده و در همه کشورهای مورد بررسی در این نظرسنجی، اکثریت مردم تصدیق کردند که نژادپرستی یک مشکل برای فوتبال است.

 اکثر پاسخگویان، وجود نژادپرستی را در ورزش فوتبال تایید می کنند، اما در این موضوع که چه تعداد از طرفداران فوتبال، نژاد پرستی را به عنوان مشکلی جدی در فوتبال قلمداد می کنند، تفاوت زیادی بین ملت ها وجود دارد.

۹۲ درصد هواداران فوتبال اقلیت های قومی در انگلیس، از وجود نژادپرستی در فوتبال حرفه ای سخن به میان آورده اند و  ۷۸ درصد آنان می گویند که نژادپرستی، مشکلی جدی است که اثرات مخربی بر  این ورزش می گذارد.

بیش از ۹ نفر از هر ۱۰ هوادار فوتبال در کشورهایی مانند هلند (۹۲ درصد)، انگلیس (۹۰ درصد)، ولز (۹۱ درصد) و اسکاتلند (۹۱ درصد) نیز وجود نژادپرستی در فوتبال حرفه‌ای را تصدیق می کنند.

در فرانسه نیز حدود ۸۸ درصد طرفداران معتقدند که نژاد پرستی در فوتبال وجود دارد و در قاره اروپا، فرانسه با آمار ۶۴ درصدی پیشروترین کشور است که نژادپرستی را یک مشکل جدی در درون فوتبال می داند.

** اکثر طرفداران فوتبال در اروپا وجود نژادپرستی در فوتبال را تایید می کنند

نژادپرستی به یکی از معضلات امروزه فوتبال اروپا تبدیل شده است

بیش از نیمی از طرفداران فوتبال در انگلیس (۵۴ درصد)، ولز (۵۶ درصد) و اسکاتلند (۵۶ درصد) به نژادپرستی در فوتبال حرفه ای به چشم یک مشکل جدی نگاه می کنند در حالی که حدود یک سوم از آنها می گویند گرچه این مشکل وجود دارد اما این یک مشکل جدی نیست.

۸۵ درصد طرفداران فوتبال در کشور ایتالیا به وجود نژادپرستی در فوتبال اعتقاد دارند و حدود نیمی از آنها (۵۴ درصد) نژادپرستی را یک مشکل جدی می دانند، اگر چه که در سایر نقاط این قاره، کمتر از نیمی از طرفداران به نژادپرستی به عنوان یک مشکل جدی نگاه می کنند.

در پرتغال، ۷۶ درصد طرفداران به وجود نژادپرستی در فوتبال معتقدند، اما تنها ۴۱ درصد از مردم این کشور مانند ۳۹ درصد هواداران آلمانی، ۳۸ درصد طرفداران هلندی و ۳۷ درصد طرفداران اسپانیایی، آن را یک مشکل جدی می دانند.

 کشور اسپانیا بیشترین میزان طرفدار فوتبال را دارد که ۲۲ درصد آنها بر این باورند که هیچ نژادپرستی در فوتبال را مشاهده نمی کنند و در پرتغال این آمار ۱۸ درصد است.

** آیا به طور کلی فوتبال حرفه ای نسبت به مساله نژادپرستی واکنش نشان داده است؟

به دنبال اعتراض گسترده مردم در مورد سوپر لیگ اروپا، مهاجم لیدز، "پاتریک بمفورد" چرایی نبود یک هیاهوی پرشور از طرف طرفداران را برای حوادث مختلف نژادپرستی در این ورزش زیر سوال برد. اگرچه که این نظرسنجی آشکار می سازد که بعضی از طرفداران، دیدگاه مخالفی با بمفورد دارند و این واکنش ها را از طرف بازیکنان، کادر فنی و باشگاه ها نسبت به مسئله نژادپرستی غیرمنتظره می‌دانند.

 البته جای تعجب نیست که نیمی از اقلیت های قومی طرفداران فوتبال در بریتانیا می گویند که واکنش کلی این ورزش به این مسئله به اندازه کافی نبوده است و در مقابل 25 درصد افراد معتقدند این مشکل به خوبی مدیریت شده و ۱۶ درصد افراد نیز می گویند این ورزش بیش از حد به این موضوع واکنش نشان داده است.

** فوتبال حرفه ای به چه میزان به موضوع نژادپرستی واکنش نشان داده است؟

نژادپرستی به یکی از معضلات امروزه فوتبال اروپا تبدیل شده است

در بین طرفداران فوتبال که معتقدند "فوتبال حرفه ای به درستی در مقابل نژاپرستی واکنش نشان داده است" ۵۹ درصد ایتالیایی ها، ۴۶ درصد هلندی ها  و ۴۵ درصد اسپانیایی ها هستند.

 ۴۳ درصد طرفداران فوتبال در پرتغال نیز این واکنش را تایید می کنند، درحالی که ۳۷ درصد هواداران پرتغالی میزان این واکنش ها را بیش از حد نیاز می دانند.

یک نفر از هر سه طرفدار فوتبال در انگلیس (۳۵ درصد)، ولز (۳۶ درصد) و اسکاتلند (۳۶ درصد) معتقدند که فوتبال حرفه ای برخورد درستی به مشکل "نژاد پرستی" نشان داده است. این در حالی است که  به ترتیب،  ۲۶ درصد، ۳۰ درصد و ۲۸ درصد از طرفداران فوتبال در این سه بخش بریتانیا معتقدند که نسبت به این مشکل واکنش ضعیفی نشان داده شده است، حدود یک چهارم طرفداران فوتبال در این سه منطقه(۳۰ درصد در انگلیس، ۲۴ درصد در ولز و ۲۵ درصد در اسکاتلند) نیز تصور می کنند که در برخورد با نژادپرستی در فوتبال زیاده روی شده است.

** نقش هواداران در رفع نژادپرستی موجود در فوتبال

مدافع "آستون ویلا" و انگلیس، "تایرون مینگز"، درباره تجربه خود از توهین در فضای مجازی، در ماه آوریل گفت که بازیکنان می توانند به عنوان "پیشگامان" در مقابله با نژادپرستی در فوتبال نقش داشته باشند.

کمتر از یک پنجم طرفداران فوتبال در هر کشور به گزینه "هواداران به اندازه کافی برای مقابله با نژادپرستی در فوتبال تلاش می کنند" رای دادند.

در حالی که نظر طرفداران در راستای "تلاش برای مبارزه با نژاد پرستی موجود در فوتبال" در بین گروه ها کاملا سازگار است، این موضوع در میان طرفداران فوتبال اقلیت های قومی در انگلیس در پایین ترین حد خود قرار دارد و تنها ۱۰ درصد ایتالیایی ها بر این باورند که طرفداران به اندازه کافی برای  رفع نژادپرستی از فوتبال تلاش می کنند.

وقتی نوبت به میزان تلاش بازیکنان می رسد، بیش از نیمی از طرفداران فوتبال در ولز (۵۸ درصد)، اسپانیا (۵۵ درصد)، هلند (۵۴ درصد) و انگلیس (۶۶ درصد) بیان می کنند که بازیکنان به اندازه کافی در جایگاه خود برای مقابله با نژاد پرستی تلاش کرده اند و  ۴ درصد طرفداران پرتغالی، ۴۸ درصد طرفداران ایتالیایی و ۴۷ درصد طرفداران اسکاتلندی نیز هم عقیده هستند.

طرفداران فوتبال اقلیت های قومی در انگلیس (۴۳ درصد) در کنار طرفداران آلمانی (۴۳ درصد) از کمترین افرادی هستند که تصور کنند"بازیکنان به اندازه کافی تلاش می کنند"، اگرچه که  ۳۵ درصد فرانسوی ها خیلی کم چنین تصوری دارند.

** نقش باشگاه ها در رفع نژادپرستی موجود در فوتبال

نژادپرستی به یکی از معضلات امروزه فوتبال اروپا تبدیل شده است

وقتی بحث به باشگاه های فوتبال می رسد، ۵۰ درصد طرفداران در کشور هلند، بیشترین احتمال را می دهند که حرکت باشگاه ها در راستای مبارزه با آزارهای نژادی کافی باشد.

در بریتانیا حدود دو پنجم طرفداران فوتبال  بر این باورند که باشگاه ها به اندازه کافی در این راستا فعالیت می کنند، که این آمار شامل ۴۷ درصد طرفداران فوتبال در انگلیس، ۴۳ درصد طرفداران فوتبال در ولز و ۳۹ درصد طرفداران فوتبال اسکاتلند می شود.

 اگرچه که تنها یک چهارم طرفداران فوتبال اقلیت های قومی انگلیس توسط تلاش های باشگاه برای مبارزه با نژاد پرستی تحت تاثیر قرار گرفته اند.

به طور کلی طرفداران فوتبال کمتر تحت تاثیر فدراسیون های ملی فوتبال قرار می گیرند و درحالی که ۴۹ درصد آنها در هلند می گویند که این نهادها به اندازه کافی تلاش می کنند، در بریتانیا  تنها در حدود سه از هر ده نفر طرفداران (۲۹ درصد در ولز، ۳۶ درصد در انگلیس و ۳۱ درصد در اسکاتلند) این نظر را دارند.

نظرهای نهادهای بین المللی فوتبال، مانند فیفا و یوفا، به ویژه در میان طرفداران فوتبال در بریتانیا (۲۰ الی ۲۵ درصد در سراسر انگلیس، اسکاتلند و ولز) زمانی که با سایر کشورها در این قاره مقایسه می شود، کم است. در اسپانیا (۴۵ درصد)، ایتالیا (۴۳ درصد) و پرتغال (۴۳ درصد) افراد تصور می کنند باشگاه های بین المللی فوتبال به اندازه کافی برای مقابله با نژادپرستی تلاش می کنند.

نژادپرستی به یکی از معضلات امروزه فوتبال اروپا تبدیل شده است

اگر چه که دیدگاه "میزان تلاش طرفداران فوتبال برای مبارزه با نژاد پرستی" در سطح پایین قرار دارد و تنها ۲۰ درصد دنبال کنندگان فوتبال انگلیس معتقدندکه طرفداران به اندازه کافی تلاش می کنند اما از آنجایی که اتحادیه فوتبال هواداران را  تشویق کرده است که گزارش های مربوط به مشاهده نژادپرستی در فوتبال ارایه دهند، خود طرفداران تصور می کنند که در راستای مبارزه با نژاد پرستی می توانند کارهای بیشتری انجام دهند و ممکن است خودشان فرصتی برای انجام این کار پیدا کنند.

**میزان تاثیرگذاری مجازات ها در برخورد با نژادپرستی

قوانین جدیدی تحت عنوان "قوانین مراقبت" قرار است در ماه آینده در کشور انگلیس با هدف برخورد با شبکه های اجتماعی که نمی توانند آزار نژادی از میان پست های خود حذف کنند، رونمایی شود. براساس این قانون، این پلتفورم ها در صورتی که نتوانند این آزارها را حذف کنند با جریمه های سنگینی رو به رو خواهند شد.

نژادپرستی به یکی از معضلات امروزه فوتبال اروپا تبدیل شده است

بیش از نیمی از طرفداران فوتبال اقلیت های قومی در بریتانیا تصور می کنند که باشگاه های داخلی (۵۷ درصد)، تیم های بین المللی (۵۹ درصد) و انجمن های ملی فوتبال (۵۹ درصد) به دنبال رفتار نژاد پرستانه ای که از بازیکنان یا طرفدارانشان سر زده است، از طرف مقامات برجسته فوتبال به اندازه کافی تنبیه نشده اند.

این نظر در سراسر انگلیس (۴۸ درصد)، اسکاتلند (۴۷ درصد) و ولز (۴۷ درصد) مشابه است، به ترتیب در برابر ۲۸، ۲۸ و ۲۰ درصد از افرادی که فکر می کنند مجازات های فعلی اعمال شده علیه باشگاه های داخلی درست است تعداد اندکی نیز (۳ الی ۶ درصد در هر ملتی) معتقدند که تنبیه های موجود به اندازه کافی سخت گیرانه نیستند.

طرفداران فوتبال در اروپا به دو جناح "مجازات ها به اندازه کافی سخت گیرانه نیستند" یا "مجازات ها مناسب اند" تقسیم می شوند. برای مثال در حالی که ۴۵ درصد طرفداران اسپانیایی بر این باورند که مجازات ها علیه باشگاه‌های داخلی به اندازه کافی سخت گیرانه نیست در مقابل۴۳ درصد تصور می کنند که این تنبیه ها کافی است (با تقسیمی مشابه، ۴۲ در برابر ۴۵ درصد، میان طرفداران ایتالیا).

طرفداران در انگلیس نیز به ترتیب (۵۵ و ۵۶ درصد)، اسکاتلند (۴۹ و ۵۲ درصد) و ولز (۵۴ و ۵۶ درصد) نیز این مجازات ها را به اندازه کافی سخت گیرانه نمی دانند در همین حال، ۴۶ درصد از طرفداران اسپانیایی معتقدند که مجازات های فعلی علیه تیم های ملی مناسب است و این در حالی است که تنها ۳۹ درصد از این طرفداران این مجازات ها را کافی نمی دانند.

https://yougov.co.uk/topics/sport/articles-reports/2021/07/13/do-european-fans-think-football-has-problem-racism

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha