جعفر وحدت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال زراعی جاری بر اساس برآوردهای انجام شده بیش از ۱۷ هزار تن بذر اصلاح شده گندم و جو توسط هشت شرکت فرآوری و تولید بذر در استان تولید می شود.
وی ادامه داد: امسال حدود پنج تا ۶ هزار تن از بذور گندم تولیدی استان به استانهای دیگر ارسال می شود.
وحدت اضافه کرد: در حال حاضر ۱۰ واحد بوجاری رسمی در سطح استان فعالیت دارند که به کار بوجاری گندم و جو مشغول هستند.
سرپرست معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه امسال عدم بارش باران کافی و در نتیجه خشکسالی شرایط ویژهای در تأمین بذر فراهم کرده است، به کشاورزان توصیه کرد: اقدام به ذخیرهسازی بذر خودمصرفی کنند و بعد از تایید مرغوبیت ناظرین نظام مهندسی کشاورزی استان اقدام به استفاده در مزارع در زمان کشت کنند.
وی خواستار مساعدت بانک کشاورزی در پرداخت به موقع تسهیلات سرمایه در گردش خرید بذر شد.
وحدت گفت: حمایت و نظارت بر شرکت های فرآوری بذر برای تامین بذور مورد نیاز استان و نظارت بر دستگاههای خودمصرفی باید در اولویت کارهای اجرایی سازمان قرار گیرد و با اجرای برنامه های اموزشی و ترویجی استفاده از بذور اصلاح شده بین کشاورزان باید افزایش پیدا کند.
وی اضافه کرد: بذر به عنوان پایه مهم تولید در محصولات زراعی به ویژه گندم و جو نقش مهمی در افزایش تولید دارد و یکی از نهاده های مهم و تاثیر گذار در جهت رسیدن به خودکفایی در تولید گندم محسوب می شود.
آذربایجان غربی دارای ۷۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و سالانه افزونبر ۴۰۰ هزار تن گندم تولید و روانه بازار می کند.
نظر شما