به گزارش خبرنگار ایرنا، سالن ورزشی ۶ هزار نفری شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی از پروژه های ملی محسوب می شود که اعتبار آن از سوی شرکت توسعه اماکن ورزشی باید تامین شود و با گذشت ۱۲ سال به دلیل پرداخت قطره چکانی اعتبار، این پروژه مهم ورزشی با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیمه کاره رها شد و برای تکمیل آن طبق محاسبات بودجه ای سال گذشته حدود ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
فرسودگی اسکلت بتنی سالن ورزشی
در حالی این پروژه پس از ۱۲ سال نیمه کاره است که براساس مصوبه سفر استانی هیات دولت دهم برای ساخت و تجهیز این پروژه ورزشی حدود ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد و قرار بود تا این پروژه مهم ورزشی تا پیش از پایان آن دولت در سال ۹۲ به پایان برسد که به دلیل عدم پرداخت به موقع اعتبار این پروژه نیمه کاره ماند و بررسی ها نشان می دهد که با صورت حساب فعلی حداقل برای تکمیل این پروژه در سال ۱۴۰۰ با نرخ تورم ۴۰ درصدی حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال که چهار برابر اعتبار سال مصوب مورد نیاز است که با تنگنای مالی موجود در دولت احتمال تکمیل آن در دولت سیزدهم نیز تا حدودی دور از انتظار است.
یکی از کارشناسان عمرانی این پروژه به خبرنگار ایرنا می گوید : با گذشت حدود ۱۰ سال از نیمه کاره ماندن سالن ورزشی ۶ هزار نفری شهر بجنورد، براثر سرما و گرما تا حد زیادی اسکلت بتنی آن کیفیت اولیه خود را از دست داد و در صورت ادامه فرایند ساخت باید ابتدا مقاوم سازی صورت گیرد.
وی که نخواست نامش ذکر شود گفت : در شرایط فعلی هر سالی که از عمر این پروژه بگذرد، علاوه بر تحمیل هزینه های مازاد ناشی از تورم، عمر مفید ساختمانی آن نیز کاهش خواهد یافت و قطعا باید فرایند مقاوم سازی با هزینه بیشتری انجام شود.
وی اضافه کرد : با تاخیر ۱۰ ساله در تکمیل این پروژه ، هزینه ساخت آن چهار برابر افزایش یافت و رشد بار مالی موجب می شود تا دولت به دلیل تنگنای مالی این نوع پروژه ها را در اولویت قرار ندهد، چرا که با اعتبار مشابه می تواند چندین پروژه ورزشی در روستاها احداث کند و مضاف بر آن این نوع پروژه ها در طول زمان کاربری اصلی خود را نیز برای استان ها از دست می دهند و از الویت خارج خواهند شد.
وی تنها راهکار پیش بینی برای تکمیل این پروژه را واگذاری به بخش خصوصی اعلام کرد.
خواب سالن ورزشی بجنورد زیر سایه استادیوم ۱۵ هزار نفری
معاون توسعه ورزشی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح ورزشی از طرح های مصوب ملی است که شرکت توسعه اماکن ورزشی کشور متعهد به ساخت و تکمیل آن است و استان ها اختیار چندانی در تامین بودجه آن ندارد و صرفا کار نظارت بر پروژه را در راستای تسریع انجام می دهند.
وی اضافه کرد : همزمانی این سالن ورزشی با استادیوم ۱۵ هزار نفری، ۱۹ مهر موجب فراموشی این پروژه ورزشی شده است به گونه ای که تمرکز بیشتر مسوولان تکمیل و بهره برداری از این استادیوم بوده است.
محمدبروحی افزود: همانگونه که اکثر مراکز استان که از سالن های ورزشی چندهزار نفره و مجهز برخوردارند، ساخت این سالن ورزشی نیز در راستای برخورداری خراسان شمالی از سالن چندهزار نفره برای برگزاری رویدادهای بین المللی و جهانی ورزشی در سال ۸۸ آغاز شد.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال برای ساخت این سالن ورزشی هزینه شده است، گفت: چند سال قبل با ۱۰۰ میلیارد ریال دیگر شاید این ورزشگاه تکمیل می شد ولی هم اکنون تکمیل این سالن ۱۰ برابر این رقم را می طلبد.
بروحی افزود: در این میان اگرچه خراسان شمالی تعهدی نسبت به تامین اعتبار این طرح ندارد، ولی با توجه به اهمیت این طرح ورزشی برای توسعه ورزش قهرمانی، مسوولان استانی تفاهم کرده اند تا ۳۰ درصد اعتبار آن را تامین کنند.
تکمیل پروژه با 900 میلیارد ریال
معاون پشتیبانی اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی گفت: سالن ۶ هزار نفری شهر بجنورد به عنوان یک پروژه ملی ورزشی حدود ۱۲ سال قبل در دست اجرا قرار گرفت که هم اکنون با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد باید با هماهنگی استانی و ملی این اعتبار تامین شود.
محمد فرحی افزود: برآساس برآوردهای مالی سال ۹۹ تکمیل این سالن ورزشی نیازمند ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار است به طوری که ۷۰ درصد از اعتبار این پروژه از محل بودجه ملی و ۳۰ درصد در تعهد استان قرار دارد که در صورت تامین به موقع مالی این پروژه بزرگ ورزشی نیز می تواند در سال آینده به بهره برداری برسد.
وی اظهارداشت: در سفر مدیرکل توسعه اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان قرار شد تا ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای نصب سقف آن اعتبار اختصاص یابد که با این بودجه بخشی از کارها انجام می شود.
تکمیل ۶۱ پروژه ورزشی در هشت ساله اخیر
فرحی یادآور شد: در هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم در این استان ۶۱ پروژه ورزشی به پایان رسید به طوری که سرانه فضای ورزشی از ۳۶ سانت در سال ۹۲ به حدود ۶۰ سانتی متر رسید و اعتبار عمرانی ورزشی نیز ۶ برابر بیشتر شد.
به گفته وی در این مدت سالانه ۴۶۸ میلیارد ریال اعتبار عمرانی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام ورزشی به استان خراسان شمالی اختصاص داده شد که این اعتبار در دولت قبل حدود ۷۱ میلیارد ریال در سال بود.
معاون اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی افزود : در مجموع در هشت ساله اخیر فضای ورزشی استان اعم از روباز و سرپوشیده از ۳۰۰ هزار متر مربع به ۴۳۱ هزار متر مربع رسید که یک سوم فضای ورزشی استان در این دولت ساخته شد.
وی با اشاره به عقب ماندگی ۴۰ سانتی متری خراسان شمالی در سرانه فضای ورزشی نسبت به میانگین کشوری ابراز امیدواری کرد تا در دولت سیزدهم نیز با رویکرد حمایت از ورزش اعتبار این بخش افزایش یابد تا این عقب ماندگی ها جبران شود.
خراسان شمالی با ۲۵ هزار ورزشکار بیمه شده دارای ۴۵ هیات ورزشی فعال است که ۱۹۷ فضای ورزشی برای ورزشکاران در این استان شمالشرق کشور وجود دارد که ۶۰ درصد آن در دولت یازدهم و دوازدهم ایجاد شده است.
نظر شما