به گزارش ایرنا، اسقف گریگور چیفتچیان خلیفه کل ارامنه آذربایجان در این مراسم گفت : برگزاری این مراسم در ایران اسلامی نشان از برادری، وحدت و همدلی بین مسیحیان و مسلمانان است.
رابط انجمن شورای خلیفه گری آذربایجان در این خصوص به خبرنگاران گفت: این مراسم از سال ۱۹۵۴ تا به امروز همچنان ادامه داشته و ادامه خواهد یافت.
گاگیق جورجیان اضافه کرد: ارامنه شرکت کننده در این مراسم با انجام اعمال خاص همچون راز و نیاز با خدا، دعا و روشن کردن شمع، شصت و هفتمین مراسم عشای ربانی یا باداراک را به جای آوردند.
برگزاری آیین مذهبی ارامنه جهان همه ساله در ایران ضمن اینکه نشاندهنده زندگی مسالمتآمیز اقوام و ادیان مختلف در ایران و آذربایجانغربی است، صلح و دوستی ایرانیان را به تصویر میکشد.
مراسم سالانه مذهبی ارامنه جهان تحت عنوان باداراک همه ساله در کلیسای تاریخی «قره کلیسا» در چالدران برگزار میشود؛ در این آیین ارامنه دیگر کشورهای جهان از جمله ارمنستان، سوریه، لبنان، هلند، فرانسه، اتریش، آلمان، کانادا و غیره نیز شرکت میکنند.
ارامنه ایران و جهان در این مراسم با اعمالی چون راز و نیاز به درگاه خداوند، قربانی کردن و غسل تعمید دادن به نوزدان خود در قالب مراسم باداراک یا عشای ربانی این روز را گرامی میدارند.
در طول این مدت زایران اعمال خاص این کلیسا را به جا میآورند و با انجام این اعمال از خداوند بزرگ طلب رحمت و مغفرت گناهانشان را میکنند.
قره کلیسا قدیمیترین کلیسای عالم مسیحیت به شمار می رود و قدمت آن به قرن هفتم میلادی میرسد؛ قره کلیسا در بین ارامنه به «تاده مقدس» معروف است و در ۲۰ کیلومتری شمال شرق چالدران و بر روی مزار تاتائوس، حواری حضرت مسیح (ع) احداث شده است.
مراسم باداراک، سال گذشته به علت شیوع بیماری کووید ۱۹ و شرایط نامناسب در شمال استان برگزار نشد.
نظر شما