زهرا رضایی ملکوتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: راهاندازی پایگاه بیابان لوت در روستای دهسلم نهبندان از اولین اقدامات بعد از ثبت جهانی این اثر بوده که در پنج سال گذشته انجام شده است.
وی اظهار داشت: این دفتر به عنوان مرکز اطلاع رسانی برای ارائه اطلاعات قبل از ورود به بیابان لوت کمک زیادی به گردشگران کرده است.
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی با اشاره به راه اندازی مهمانسرا در مجاورت دفتر پایگاه جهانی بیابان لوت در روستای دهسلم ادامه داد: همکاری در راهاندازی کمپ کویرنوردی در روستای دهسلم برای پذیرایی گردشگران خارجی و داخلی از دیگر اقدامات انجام گرفته در پنج سال گذشته بوده است.
وی به چاپ کتابچه، بروشور و کتاب کودکان برای معرفی بهتر جاذبههای بیابان لوت و روستای دهسلم اشاره کرد و گفت: طراحی و اجرای مسیر گردشگری در نخلستان دهسلم برای هدایت بهتر گردشگران، همکاری با تعدادی از اهالی روستای دهسلم برای راهاندازی خانههای بومگردی و تحقیق و پژوهش بر روی تنوع گونههای گیاهی در بیابان لوت نیز از دیگر عملکرد دفتر پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی است.
رضایی ملکوتی ادامه داد : اجرای برنامههای متنوع در محل پایگاه واقع در روستای دهسلم برای گردشگران ، همکاری با تورها برای ورود گردشگران به بیابان لوت، برگزاری چندین نمایشگاه عکس از جاذبههای بیابان لوت و روستای دهسلم از دیگر برنامههایی است که پنج سال گذشته با جهانی شدن بیابان لوت انجام شده است.
وی همچنین با اشاره به افتتاح دومین دفتر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت در بیرجند گفت: نمایشگاه عکس از جاذبههای لوت و روستای دهسلم هم در این دفتر واقع در باغ و عمارت جهانی اکبریه تا پایان هفته از ساعت ۹ تا ۱۲ برای بازدید علاقهمندان باز است.
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی ادامه داد: این نمایشگاه به منظور معرفی ارزشهای جهانی بیابان لوت، با موضوع معرفی جاذبههای گردشگری و مردم شناسی بیابان لوت و روستاهای حاشیه این بیابان در حوزه خراسان جنوبی با ۱۸ اثر از عکسهای ایمان بهدانی برگزار شده است.
وی افزود: نمایشگاه عکس بیابان لوت با مشارکت انجمن گردشگری پایدار و میراث ماندگار، شرکت آسیاپرواز، پایگاه جهانی بیابان لوت و اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی برگزار شده است.
بیابان لوت به عنوان اولین میراث طبیعی ایران در سال ۲۰۱۶ در یونسکو به ثبت رسیده است، پهنه ای از این بیابان که در خراسان جنوبی قرار دارد، دارای شواهد تمدنی طولانی و جنبه های بی بدیل مردم شناسی و البته جذابیت های طبیعی بی نظیری همچون بلندترین تپه های ماسه ای (ریگ یلان) است و روستاهای حاشیه این بیابان همچون حیدرآباد و دهسلم نیز همه ساله پذیرای گردشگران فراوانی است.
۲۷ تیر ۹۵ درحالی که نشست یونسکو آخرین ساعات چهلمین اجلاس خود را در استانبول پشت سر میگذاشت، بیابان لوت ایران با موافقت بیشتر کشورهایی که در وصف آن سخن گفتند به ثبت جهانی رسید.
تا قبل از آن، ایران دارای ۱۹ اثر ثبت شده در میراث جهانی بود که همه آنها جزو آثار فرهنگی محسوب میشدند و هیچ اثر طبیعی از ایران در فهرست میراث جهانی وجود نداشت.
این میراث جهانی در جنوب شرقی ایران و میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان مشترک است.
بیابان لوت در عرصه ای به وسعت ۲۲ هزار و ۷۸۰ کیلومتر مربع گسترده است اما حریم آن ۱۷ هزار و ۹۴۱ کیلومتر محاسبه شده که شامل ریگ یلان (تپههای ماسهای)، کلوتها، نبکاها، رودخانه شور، هامادا (دشت ریگی) و پهنه بازالتی گندم بریان است.
نظر شما