یک فوریت طرح ساماندهی ساخت و ساز در حریم روستاها تصویب شد

تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تقاضای یک فوریت طرح ساماندهی ساخت و ساز در محدوده حریم روستاها و مقابله با زمین‌خواری موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی یدر جلسه علنی امروز پس از مخالفت با تقاضای دو فوریت طرح طرح ساماندهی ساخت و ساز در محدوده حریم روستاها و مقابله با زمین خواری، با یک فوریت‌آن موافقت کردند.

«سید کاظم دلخوش اباتری»‌ نماینده مردم صومعه سرا در توضیح این طرح گفت: قیمت زمین رو به افزایش است که این موضوع سبب شده برخی از افراد فرصت طلب به دنبال خرید باغات و زمین‌های کشاورزی باشند که سبب سوء استفاده بیش از حد شده است.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: عدم بازنگری طرح هادی روستاها معضلی شده که اگر فردی خارج از طرح هادی ساخت و ساز انجام دهد، سبب ایجاد مشکلات برای آنها می‌شود و این طرح می تواند مشکلات این بخش را برطرف کند.

«مجتبی یوسفی»‌عضو هیات رئیسه مجلس در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: حدود هزار و ۳۰۰ شهر و ۵۰ تا ۶۰ هزار خانوار روستایی در کشور وجود دارند که باید قانون واحد خدمات برای همه آنها در نظر بگیریم که در این طرح به این موضوع توجه نشده و سبب تعدد قوانین می‌شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس با بیان اینکه به مشکلات زیست محیطی، املاک و اراضی توجه نشده است، گفت: بی توجهی به طرح هادی و طرح جامع در عمل سبب ایجاد مشکلات در روستاهای کشور خواهد شد.

وی با بیان اینکه ساخت و ساز در روستاها، تصرفات اموال دولتی و حاشیه نشینی زیاد شده است، گفت: دقیقا مشخص نیست که این طرح دو فوریتی چگونه باید مشکلات را بررسی کند زیرا به موضوع بخشی نگاه شده و اکنون می‌خواهیم با این طرح مشکلات را مضاعف کنیم در حالی که این موضوعات باید به صورت تخصصی در کمیسیون ها دنبال شود.

یوسفی ادامه داد: در بخش دهیاری‌ها و روستاها مشکلات زیادی وجود دارد زیرا قانون واحد برای آن در نظر گرفته نشده و بهتر است ابتدا در کمیسیون همفکری شود و در ادامه به سمت مدیریت خدمات شهری پیش رفته و برای تامین منابع پایدار آن تلاش کنیم.

«مهرداد گودرزوند چگینی» در موافقت با این طرح گفت: در این طرح موضوع مدیریت شهری مطرح نیست بلکه اساس آن ساخت و ساز در روستاها است و مربوط به طرح هادی است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: یکی از دلایلی که بیشتر روستاها نمی‌توانند ساخت و ساز را به نحو مطلوب دنبال کنند، عدم اجرای طرح هادی است و اگر ما  در طرح هادی روستاها را کمک کنیم، سبب بازگشت روستائیان به روستاها و پیشرفت دامداری و کشاورزی می‌شود.

نماینده مردم رودبار در مجلس با بیان اینکه این طرح ساماندهی کمک به ساخت وساز است،‌ اظهار داشت: متاسفانه در این مجلس هم لابی گری است و هنوز برخی از نمایندگان هنوز طرح را نخواندند ولی با نشان دادن عدد ۲ مخالفت خود را اعلام می‌کنند.

«غلامرضا نوری قزلجه» نیز در مخالفت با این طرح گفت: این طرح چند قانون مهم مانند قانون حفظ اراضی و باغ ها را لغو می‌کند. از طرفی در این قانون حریم تعریف می‌شود که قبلا حریم در قانون تعریف شده بود. زیرا حریم روستاها محل کشاورزی است و در این طرح  ۵۰۰ متر به عنوان حریم تعریف شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: به عبارتی بر اساس این طرح در کنار هر روستا حدود ۷۰ هکتار به حریم روستا اضافه می‌شود که این حریم ۷۰ هکتاری برای هر روستا حدود ۵۰ میلیون هکتار در کل روستاهای کشور است که میزان یک سوم زمین‌های کشاورزی را در برمی‌گیرد.

نماینده مردم بستان آباد تصریح کرد: این اراضی مرغوب و حاصلخیز هستند و با توجه به شرایطی که برای امنیت غذایی و تولید محصولات کشاورزی مطرح است، این طرح سبب بروز مشکلات برای تولید محصولات کشاورزی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح سبب تخریب باغات و اراضی کشاورزی می‌شود و بهتر است این طرح در زمان دقیق و بهتر رسیدگی شده تا ساخت و سازهایی که مشکل آنها حل نشده بار دیگر ایجاد نشود.

«جواد نیک بین»‌نماینده مردم کاشمر نیز در موافقت با این طرح گفت: یکی از رسالت های مجلس برداشتن قوانین مزاحم است و قرار است در این طرح قوانین جزیره‌ای تبدیل به یک قانون منظوم شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: قوانین قبلی سبب شده قیمت زمین در روستاها از شمال شهر تهران نیز بیشتر شود. همچنین حاشیه روستاها در شمال کشور با حاشیه روستاها در برخی از شهرها مانند کرمان و یزد و... قابل مقایسه نیست و امیدوارم نمایندگان به این طرح رای موافق بدهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha