سعید ابوطالبی عصر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مجتمع بزرگ با موقعیت و فضای مناسب سوارکاری در صفاییه قبلا سالها در اختیار بخشخصوصی و برخی مراکز بود.
وی ادامه داد: با پیگیری و رایزنیهای مکرر هیات و حمایت و همراهی خوبی استاندار، نماینده مجلس شورای اسلامی و ادارهکل ورزش و جوانان یزد این محل در اختیار هیات قرار گرفت .
این مسوول با اشاره به اینکه مجتمع سوارکاری صفائیه به عنوان یکی از شاخصترین میادین سوارکاری کشور محسوب میشود ابراز امیدواری کرد بتواند منشا خیر برای توسعه این ورزش باشد.
ابوطالبی تصریح کرد: برای موفقیت این رشته جذاب با ظرفیتهای بالقوه بسیار خوبی که در استان دارد بدون شک وجود مجتمع سوارکاری نقش اساسی در تحقق اهداف و چشمانداز آینده هیات دارد.
وی یادآور شد: باید بیش از گذشته از صنعت اسب و این ورزش با طراحی و برنامهریزی منظم بر اساس شاخص و نقشه راه دقیق مسنجم نسبت به ارتقای آن در سطح کشور بیش از قبل اقدام کرد.
یکی از خاستگاههای پرورش و تولید اسب در ایران، استان یزد است و سابقه تاریخی آن بر اساس شواهد باستانشناسی موجود به ویژه سنگنگاره های کوه « ارنان» مهریز به ۱۲ هزار سال قبل میرسد.
بدین ترتیب یزد باستان یکی از معدود نقاطی در ایران بود که دیرینهای چند هزار ساله در اهلی سازی، استفاده از اسب و سوارکاری دارد.
از سوی دیگر با توجه به ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد به عنوان یکی از آثار خشتی جهان و لزوم توجه به حوزههای مختلف گردشگری میتواند زمینه خوب و تازهای برای جان گرفتن این صنعت درآمدزا و فراموش شده اسبسواری و پرورش آن باشد.
هم اکنون بیش از ۳۰۰ مرکز پرورش اسب با پنج هزار راس اسب و سرمایه گذاری بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در استان وجود دارد و هر سال ۲ کورس مسابقه اسبدوانی بهاره و پاییزه کشوری در یزد برگزار میشود.
در استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و ۴۷ هیات ورزشی و ۶۲ هزار ورزشکار سازمان یافته در تمامی شهرستانها هیات سوارکاری فعال است.
نظر شما