به گزارش ایرنا، سید ابراهیم امینی که روز سهشنبه در غیاب محسن هاشمی، ریاست سیصد و دوازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران را بر عهده داشت، با اشاره به تعطیلات جاری و گسترش مجدد ویروس کرونا، بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از شیوع این ویروس تاکید کرد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به مشکلات مردم استان خوزستان در حوزه آب و برق اشاره کرد و گفت: لازم است دست اندرکاران و صاحب منصبان مرتبط، تمام تلاش خود را برای حل مشکل این شهروندان بکار گیرند.
امینی از روسای قوای سهگانه، رئیس جمهور منتخب و سایر ارگانها و نهادهای ذیربط که تیمهای رسیدگی به وضعیت خوزستان تشکیل داده و به منطقه اعزام کرده اند، خواست از راهحل اصلی که همان تأمین هرچه سریعتر امکانات اولیه زیست در این بخش از کشور است، غافل نشوند.
طرح صیانت و حمایت از گزارشگران فساد در شهرداری در شورا تصویب شد
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود، بررسی جزییات طرح "الزام شهردای تهران به اصلاح و بهبود فرایند دریافت و رسیدگی به گزارش های شهروندان در باره فساد و رشوه و تشویق گزارشگران تخلفات در شهرداری تهران" را در دستور کار قرار دادند.
«علی اعطا» سخنگوی شورای شهر در این خصوص گفت: در جلسه قبل اصرار می کردم مباحث مربوط به جزییات در همان جلسه مطرح شود، با این وجود بررسی جزییات به این جلسه موکول شد و لذا با توجه به شرایط ویژه ای که جلسه دارد و اعضا به صورت مجازی حضور دارند و نمایندگان شهرداری هم نیستند فکر می کنم بد نباشد در جلسه بعد که حضوری خواهد بود این موضوع مطرح شود و مورد بررسی قرار گیرد.
بهاره آروین عضو دیگر شورا با بیان اینکه کلیات این طرح جلسه قبل رای آورده و زمان داشتیم در خصوص جزییات آن بحث کنیم، گفت: این طرح ۱۳ ماده دارد و در کمیسیون مشترک شورا یعنی کمیسیون حقوقی و برنامه بودجه مورد بررسی قرار گرفته و یکسال تمام ریزه کاری های آن بررسی شده است.
«ناهید خداکرمی» عضو دیگر شورای شهر با بیان اینکه این لایحه عنوانش حفظ و صیانت از گزارشگران فساد است در حالی که چگونگی دریافت و رسیدگی گزارش ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: آیین نامه چگونگی دریافت و رسیدگی به این گزارش ها می تواند در عنوان طرح گنجانده شود.
«سید ابراهیم امینی» نایب رییس شورای شهر، نیز با بیان اینکه در این طرح دنبال فضا سازی در فضای مجازی و اینکه سخنان غیر مستند را مورد تاکید قرار دهیم نیستیم، ادامه داد: ما دنبال صیانت از گزارشگران فساد هستیم.
«سید حسن رسولی» دیگر عضو شورا نیز در جریان بررسی این طرح اظهار داشت: اگر منظور خانم خداکرمی را درست فهمیده باشم ایشان می خواهند عنوانی را انتخاب کنیم که پوشش دهنده همه مواد و مفاد گزارش دو کمیسیون مشترک باشد که عملا چنین چیزی امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: در حقیقت به صورت عرفی پیشاپیش مفروض دانسته ایم قانون وجود دارد و نیاز نیست برای نحوه اجرای این قانون آیین نامه اجرایی بدهیم .
وی تاکید کرد: در ۲ کمیسیون حقوقی و برنامه و بودجه، به دنبال این هستیم کسانی که فرایند های فساد زا را گزارش می کنند مورد حمایت قرار گیرند مشروط به رعایت قید و بند های گزارش دو کمیسیون و لذا تقلیل دادن این کار بزرگ به آیین نامه اجرایی ما را به هدف نمی رساند.
وی افزود: ضمن اینکه قانون در مجلس وجود دارد و ایین نامه آن را هم دولت نوشته است.
رسولی گفت: در عمل به ماده ۸۰ همین که حمایت از گزارشگران که مستلزم طی مراحلی است که کمیته تشکیل شود کفایت می کند.
ناهید خداکرمی گفت: در عنوان طرح گفته شده الزم شهرداری به اصلاح و بهبود فرایند در صورتی که چیزی که ما امروز داریم تصویب می کنیم حمایت از گزارشگران فساد است.
همچنین در ادامه «ناهید خداکرمی» عضو شورای شهر تهران در ادامه پیشنهاد کرد که به جای یک عضو فعال در حوزه مبارزه با فساد یک نفر از شورایاری ها جایگزین شود چرا که شورایاری ها در این طرح هیچ نقشی ندارند.
«بهاره آروین» دیگر عضو شورا نیز درباره این پیشنهاد گفت: بخش مهمی از گزارشگری تخلف نمایندگان رسانه است و این واژه در تبصره یک ماده دو یعنی فعالین مبارزه با فساد به نوعی نماینده این قشر است، لذا پیشنهاد تکمیلی این است که این حذف نشود ولی یکنفر از شورایاری ها اضافه شود.
در نهایت اعضای شورا، پیشنهاد ها را بررسی و پیشنهاد ناهید خدا کرمی مبنی بر تغییر عنوان طرح به شیوه دریافت و رسیدگی به گزارشگران فساد و حمایت و صیانت از گزارشگران را رد کردند اما در این جلسه جزییات طرح به طور کامل تصویب شد .
بررسی پرونده باغات در شورای شهر/ احقاق حق شهروندان در ملکی که به اشتباه بایر اعلام شده بود
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود، بررسی پلاک ثبتی را در دستور کار قرار دادند که در سال ۶۵ کمیسیون ماده ۱۲ آن را بایر اعلام کرده بود.
«محمد سالاری» رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران درباره این پلاک ثبتی گفت: مساحت این ملک یک هزار و ۷۵ متر مربع و در خیابانی در میدان هروی واقع شده است.
وی گفت: در سال ۱۳۳۷ این قطعه زمین به صورت مسکونی و در پهنه R ۱۲۲ واقع شده ولی در سال ۶۶ بر اساس گزارشات واصله و اینکه این ملک دارای ۴۰ اصله درخت مثمر با بن محیط ۸ تا ۴۰ سانت و ۵۷ درخت با محیط بن ۷۰ تا ۹۰ و تعدادی نهال بوده که مجموعا ۱۳۱ اصله درخت و نهال شده کمیسیون ماده ۷ این ملک را باغ اعلام می کند.
سالاری افزود: در سال ۶۷ رای بدوی باغ بودن تایید می شود و در سال ۸۵ اعضای کمیسیون ماده ۷ مجددا اعلام کردند که این ملک باغ نیست.
به گفته وی، در سال ۹۷ کمیسیون ماده ۷ در بررسی مجدد اعلام کرد که این ملک باغ است با تعداد ۲۲ اصله درخت سبز که البته حد نصاب ۴۳ اصله بوده است.
عضو شورای شهر تهران افزود: این در حالی است که در سال ۶۵ کمیسیون ماده ۱۲ این ملک را بایر اعلام کرده بود و در نظریه های بعدی غیر از سال ۶۶ هیچگاه به ۱۳۱ اصله درخت ارجاع داده نشده است.
سالاری گفت: این پرونده یکبار در شورا مطرح شده به دلیل همین موضوع گزارش که در سال ۶۶ گفته ۱۳۱ اصله درخت و نهال در هیچ گزارش دیگر و عکس هوایی وجود ندارد و هیچ جا قید سابقه نبوده است.
به گفته وی، کارشناسان کمیسیون شهرسازی مجدد این ملک را بررسی کردند و مشخص شده این گزارش خلاف بوده است و با توجه به نظر کمیسیون ماده ۱۲ در سال ۶۵ نظر کمیسیون نیز مبنی بر باغ نبودن است.
«زهرا صدر اعظم نوری» رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: نامه ای داریم در سوابق این ملک که مربوط سال ۶۷ است در آنجا قید شده است که مدیر عامل وقت سازمان پارک ها عطف کرده نامه ای به سال ۶۶ که با توجه به گزارش کارشناسان، ملک تعداد ۹۷ اصله مثمر و ۳۴ اصله درخت خشک دارد و کمیسیون ماده ۷ باغ تشخیص داده لذا وقتی نامه ای مرجع داریم به عنوان مستندات باید به آن استناد کنیم.
«سید ابراهیم امینی» نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: بایر در نقطه مقابل دایر است یعنی وقتی ملکی بایر اعلام می شود یعنی هیچ آبادانی و غرس اشجار و احداث بنا در آن نیست.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران، نظر کمیسیون شهرسازی مبنی بر باغ نبودن را رد کرده و با رای خود بر باغ بودن این پلاک ثبتی تاکید کردند.
اعضای شورای شهر در این جلسه همچنین پرونده پلاک ثبتی دیگری به مساحت یک هزار و ۴۷ متر مربع واقع در امامزاده قاسم منطقه یک را در دستور کار قرار دادند.
محمد سالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص این پلاک ثبتی گفت: در سال ۹۹ کمیسیون ماده ۷ اعلام می کند این ملک شرایط احراز باغ را دارد با حد نصاب درختان ۵۹ اصله، در بررسی کمیسیون مشخص شد این ملک حد نصاب درختان را دارد و ۱۱۶ اصله در آن وجود دارد و با توجه به اینکه در سند نیز قید شده مشجر لذا باغ است.
اعضای شورای شهر پس از این توضیحات، با رای خود، نظر کیمسیون مبنی بر باغ بودن این پلاک ثبتی را تصویب کردند.
نظر شما