سازمان ملل خواستار توقف استفاده دولت ها از نرم افزارهای جاسوسی شد

تهران - ایرنا - «میشل باچله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی از کاربرد گسترده نرم افزار جاسوسی «پگاسوس»، توقف فوری استفاده از فن‌آوری‌های نظارتی غیر قانونی و ناقض حقوق بشر را از دولت‌ها خواستار شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای سازمان ملل متحد،  باچله، استفاده از نرم‌افزار جاسوسی موسوم به «پگاسوس» ساخت شرکت فناوری صهیونیستی «ان اس او» برای جاسوسی از گوشی‌های همراه صدها خبرنگار، فعال سیاسی و اجتماعی و همچنین سیاستمدار در سراسر جهان را «بسیار نگران‌کننده» دانست.

وی با بیان اینکه «استفاده از نرم‌افزار های نظارتی حتی با دستگیری، ارعاب و قتل روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر همراه بوده است»، افزود: روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشری، نقش اساسی در جوامع دارند و وقتی آن‌ها خاموش شوند، همه ما متحمل آسیب خواهیم شد.

این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد، نرم‌افزارهایی همچون پگاسوس، کاندیرو و سایر برنامه‌ها که به صورت دقیق، وارد حریم خصوصی افراد می‌شوند، زمینه برای جاسوسی در همه ابعاد زندگی‌ یک شخص را فراهم می‌کنند. وی گفت: این نرم‌افزارها می‌بایست فقط در حوزه جرائم و تهدیدهای امنیتی مورد استفاده قرار گیرند.

وی همچنین تصریح کرد: اگر اتهامات اخیر در مورد استفاده از پگاسوس درست باشد، این مسئله از خط قرمز عبور کرده است.

«اورسولا فون درلاین» نیز روز دوشنبه در جمع خبرنگاران تصریح کرد که اگر این خبر تائید شود، کاملا غیر قابل قبول است و مغایر تمام قوانین در اتحادیه اروپا است.

تحقیقات ۱۷ سازمان رسانه ای تحت رهبری گروه خبرنگاری غیرانتفاعی «فوربیدن استوریز» (Forbidden Stories ) مستقر در پاریس، که نتایجش روز یکشنبه منتشر شد نشان داد که این جاسوس افزار ساخته شده و تحت لیسانس شرکت «ان اس او» رژیم صهیونیستی برای هک کردن ۳۷ دستگاه تلفن هوشمند متعلق به خبرنگاران، مقام‌های دولتی و فعالان حقوق بشری مورد استفاده قرار گرفته است.

این در حالی است که سال گذشته، رد پای این بدافزار جاسوسی در نفوذ به گوشی همراه دو مقام عالی اسپانیا با استفاده از ضعف امنیتی نرم افزار واتس‌آپ به عنوان مجرای تصادفی این کمپین جاسوسی خبرساز شد.

براساس اعلام موسسه کانادایی رصد سایبری «سیتیزن لب» این تنها نمونه‌هایی از صدها پرونده جاسوسی این شرکت اسرائیلی در جهان است که با آگاهی از حفره امنیتی واتس‌آپ، فعالان سیاسی، فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران را در کشورهای جهان از جمله مراکش، عربستان سعودی، امارات، قزاقستان، بحرین و مکزیک مورد هدف قرار داده است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha