رسول جهانگیری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا ، تعطیلی اصناف برای کنترل کرونا را راهکار مناسب و منطقی ندانست و افزود: متولیان کشور و اعضای ستاد ملی کرونا باید برای مهار این بیماری روی چیزی غیر از تعطیلی برنامه ریزی کنند.
وی ادامه داد: تعطیلی اصناف برای مدیریت کرونا مربوط به روزهای ابتدایی شیوع بیماری بود اما امروز در وهله نخست باید اقدام به واکسینه کردن مردم کرد که این کار نیز با شتاب خوبی در حال انجام است.
رییس اتاق اصناف استان اصفهان اظهار داشت: حفظ جان، سلامت و زندگی مردم برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است و اصناف در ۱۷ ماه گذشته تاکنون همه نوع همکاری را با ستاد کرونا انجام داده اند.
وی تاکید کرد: برای مهار کرونا، اولویت نخست واکسیناسیون است و پس از آن رعایت پروتکلها، استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و ایجاد فاصله با استفاده از پلاستیک بین مشتری و کسبه باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
جهانگیری خاطرنشان کرد: اصناف استان اصفهان در ۱۷ ماهه گذشته هزینههای کرونا را از جیب خود پرداخته اند.
وی تصریح کرد: افزایش زمان و مهلت یک ماهه برای ارائه اظهارنامه کار خاصی محسوب نمیشود که سازمان امور مالیاتی در حق اصناف انجام داده است زیرا اینکار در واقع برای این بوده است که از تراکم جمعیت در ادارات دارایی یا کافی نتها جلوگیری شود که هیچ کمکی به اصناف محسوب نمیشود.
رییس اتاق اصناف استان اصفهان گفت: امروز کشور زیر فشار شدیدترین تحریم های ظالمانه دشمنان قرار دارد و اصناف هم شرایط امروز دولت و نظام را درک میکنند، اما تاکنون هم هیچ هزینه و کمکی به اصناف ارائه نشده است.
وی بیان کرد: یکسری تسهیلات به اصناف ارائه شد که به هیچ وجه با جامعه آماری سه میلیون واحد صنفی موجود در استان قابل مقایسه نیست.
جهانگیری ادامه داد: اصناف استان در بسیاری از مواقع حمایتهای مالی و بستههای حمایتی خود را به نظام سلامت اصفهان ارائه دادند.
به گزارش ایرنا، محدودیتهای پنجگانه با عنوان "طرح جامع هوشمند در سطح استان" با قرارگرفتن اصفهان و برخی از شهرهای استان در وضعیت قرمز و بسیار پُرخطر همهگیری بیماری کووید -۱۹، از ۱۷ تیر به مدت ۲ هفته، بصورت ویژه اعمال میشود.
بر این اساس امکان ورود خودروهای دارای پلاک غیربومی به اصفهان و دیگر شهرهای قرمز و نارنجی وجود ندارد و خودروهای دارای پلاک بومی این شهرها هم اجازه خروج ندارند.
همچنین بر اساس هماهنگی با اتاق اصناف و ابلاغ به همه اتحادیه ها در شرایط فعلی، مشاغل گروههای ۲، ۳ و ۴ در شهرهای قرمز و ۳ و ۴ در شهرهای نارنجی باید تعطیل شوند.
در صورتی که واحدهای صنفی محدودیتهای ابلاغ شده را رعایت نکنند تا ۱۵ روز پلمب خواهند شد.
حدود ۲۲۰ هزار واحد صنفی با پروانه کسب در استان اصفهان فعالیت دارند که حدود یکصد هزار واحد از آنها در شهرستان اصفهان مستقرند.
ویروس کرونا از اسفند سال ۹۸ در کشور شیوع پیدا کرد و تاکنون سه میلیون و ۶۰۳ هزار و ۵۲۷ نفر بطور قطعی به آن مبتلا شده اند و شمار جانباختگان کرونا به ۸۷ هزار و ۸۳۷ نفر رسیده است.
نظر شما