به گزارش ایرنا، سرتیپ خلبان «حسین چیت فروش» روز پنجشنبه در آیین گرامیداشت سی و نهمین سالگرد شهادت سرلشکر خلبان شهید عباس دوران که در باغ موزه دفاع مقدس همدان برگزار شد، اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس صدام قصد داشت کنفرانس کشورهای غیرمتعهد را با حضور ۱۲۰ کشور در بغداد برگزار کرده و از این طریق به ایران اسلامی فشار وارد کند.
وی تصریح کرد: اما خلبانان تیزپرواز ارتش جمهوری اسلامی به خصوص شهید دوران با رشادت، این نقشه و توطئه صدام را خنثی کردند.
وی با بیان اینکه شهید دوران یک اسطوره در نیروی هوایی بود، ادامه داد: شهید دوران همواره برای شرکت در عملیاتها داوطلب میشد و با شجاعت و جسارتی کم نظیر ماموریت محوله را به انجام می رساند.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه فرهنگ جوانمردی امثال عباس دوران را باید بازگو و ترویج کنیم، افزود: وقتی این موارد را نگوییم چهره های هنری معروف(سلبریتی) خارجی میدان دار ترویج فرهنگ غربی می شوند.
امیر چیتفروش با اشاره به اینکه همدان در زمان جنگ تحمیلی قطب نگهداری ادوات و تجهیزات ارتش در غرب کشور بود، گفت: عملیات بغداد و رشادتهای شهید دوران میتواند بهترین الگو در راستای فرهنگ سازی برای جوانان کشور باشد.
به گفته وی، این خلبان دلاور و سرفراز اسلام با انجام ۱۰۲ مورد عملیات پروازی، بارها و بارها آرایش جنگی بعثیان را در هم شکست و خواب را از چشم دشمنان این مرز و بوم ربود.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: از جمله شهدای دلاور خلبان میتوان به عباس بابایی، حسین لشکری، عباس دوران، سید علیرضا یاسینی ، مصطفی اردستانی، حسین خلعتبری و جواد فکوری اشاره کرد.
امیر چیتفروش با بیان اینکه امروز بهترین خلبانها در ایران آموزش میبینند و بهترین عملیاتها را انجام میدهند، تصریح کرد: دشمن دنبال این است که تفکر عاشورایی را از ما بگیرد اما موفق نمیشود چون راه ما مسیر حق و عدالت است.
وی اظهار داشت: شهید دوران، به معنای واقعی سرآمد دوران خود بود و با پروازهای بی نظیر بر فراز آسمان ایران زمین، موفقیت و پیروزی های ماندگاری را برای سرافرازی ملت و میهن خلق کرد.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه حماسه آفرینی شهید دوران در آستانه عملیات بیت المقدس نقش قابل توجهی در پیروزی لشگریان اسلام داشت، ادامه داد: در حالی که در آن برهه از جنگ تحمیلی دشمن دست به تحرکات گسترده ای زده بود و مداوم نیرو و تجهیزات به جبهه های جنوبی اعزام می کرد، رشادت و پایمردی شهید دوران همه معادلات سیاسی و نظامی دشمن بعثی را به هم ریخت.
امیر چیت فروش یادآور شد: انجام مهمترین و بزرگترین عملیات راهبردی جهان در سال ۱۳۶۰ توسط تیز پروازان ارتش در عملیات حمله به اچ سه و انهدام پایگاههای سه گانه نیروی هوایی رِژیم بعث عراق، زمینه ساز شکست حصر آبادان، آزادی سوسنگرد و خرمشهر قهرمان شد.
وی با بیان اشاره به دستاوردهای قابل توجه هشت سال دفاع مقدس برای کشور و نیروهای مسلح، افزود: ایران هم اینک در حوزه پهبادی به عنوان یک قدرت برتر و ممتاز در سطح جهان و منطقه محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، عملیات بغداد نام یکی از عملیات های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که ۳۰ تیرماه ۱۳۶۱ در آسمان پایتخت عراق انجام شد. این عملیات با ۲ فروند فانتوم F-۴E به منظور ناامن کردن حریم هوایی بغداد با هدف جلوگیری از برگزاری اجلاس سرانِ جنبش عدم تعهد در این شهر اجرا شد.
در این عملیات خلبانان تیزپرواز ارتش موفق شدند پالایشگاه الدوره را با بمبهای امکی۸۲ بمباران کنند. این عملیات که شهید دوران نیز در آن حضور داشت با رشادت این شهید موفقیت و پیروزی بزرگی به همراه داشت که منجر به لغو برگزاری اجلاس سران جنبش غیرمتعهد در بغداد شد.
این عملیات با هدف بمباران پالایشگاه «الدوره» بغداد، نیروگاه اتمی بغداد و پایگاه الرشید یا ساختمان هتل اجلاس عدم تعهد بود که با موفقیت انجام شد.
در این عملیات موفق هواپیمای ایرانی مورد اصابت چند گلوله ضدهوایی قرار گرفت. خلبان کابین عقب با خواست شهید دوران دستگیره خروج اضطراری را کشید و از جنگنده خارج شد اما عباس دوران با صرف نظر کردن از خروج اضطراری، هواپیمای (اف ۴) صدمه دیده خود را که در آتش میسوخت، با هدف ناامن جلوه دادن شهر بغداد، به هتل محل برگزاری هفتمین دوره اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها کوبید و مانع از برگزاری این اجلاس در عراق شد و خودش به دیدار معبود شتافت.
پس از سال ها انتظار در تیر ۱۳۸۱ خورشیدی بقایای پیکر شهید دوران توسط کمیته جستجوی مفقودین به میهن منتقل شد و در پنجم مرداد همان سال در جریان مراسمی رسمی با حضور مسوولان کشوری و لشکری در میدان صبحگاه ستاد نیروی هوایی بر دوش همرزمانش تشییع شد. پیکر مطهر آن شهید تیزپرواز سپس برای خاکسپاری با یک فروند هواپیمای سی ۱۳۰ به شیراز منتقل و در خاک زادگاهش آرام گرفت.
دیگر هواپیمای شرکت کننده در این عملیات نیز برغم آسیب دیدگی و اصابت گلوله با درایت خلبانان به کشور بازگشت و در پایگاه به زمین نشست.
۲۱۰ خلبان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران هشت ساله دفاع مقدس به شهادت رسیدند، همچنین این نیرو ۸۹ خلبان جانباز و ۵۲ خلبان آزاده دارد.
استان همدان نزدیک به هشت هزار شهید، بیش از ۲۷ هزار جانباز و حدود هزار آزاده را در دوران دفاع مقدس تقدیم ایران اسلامی کرده است.
نظر شما