۱ مرداد ۱۴۰۰، ۹:۱۶
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84413082
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تولید محصولات کشاورزی در کردستان حدود ۲ میلیون تُن کاهش یافت

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: براساس آخرین برآورد انجام شده، امسال بیش از یک میلیون و ۹۱۶ هزار تُن تولید محصول در زیربخش‌های زراعت، باغ، علوفه، گوشت قرمز، آبزیان و عسل به دلیل خشکسالی در استان کاهش یافته است.

محمدفرید سپری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون با کاهش شدید ریزش‌های جوی پایش مکرر اراضی کشاورزی و واحدهای تولیدی در دستور کار قرار گرفت و  آثار و تبعات ناشی از خشکسالی و خسارت به طور منظم برآورد شده و به مراجع ذیصلاح ارسال شده است . 

وی اضافه کرد: بر اساس آخرین گزارش‌ها بیش از یک میلیون و  ۹۱۶ هزار تن کاهش تولید محصول به دلیل خشکسالی در زیر بخش‌های زراعت، باغ، تولید علوفه، گوشت قرمز، آبزیان و عسل استان برآورد شده است. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به برنامه‌های این سازمان در راستای مقابله با خشکسالی اشاره کرد و گفت: از چند سال پیش اقداماتی از قبیل اجرای مفاد برنامه سازگاری با کم آبی استان، توسعه اجرای سیستم های نوین آبیاری، اجرای اقدامات گسترده ترویجی - آموزشی، اجرای گسترده عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در راستای مقابله با خشکسالی در استان انجام شده است.

سپری افزود: اقدامات به زراعی مانند توسعه ارقام و کشت های جدید با نیاز آبی کم (توسعه کشت محصولات خلر، ماشک، اسپرس و سورگوم و ارقام جدید)، توسعه کشت نشائی، توسعه کشت های کم خاک ورزی و بی خاک ورزی، توسعه کشت گلخانه‌ای، توسعه باغات دیم  و غیره در استان انجام شده که اثرات آن منجر به صرفه جویی مصرف آب و عدم برداشت بی رویه از منابع آبی سطحی و زیر زمینی شده است.

وی با اشاره به اینکه تا نقطه مطلوب هنوز فاصله زیادی وجود دارد و باید با همت و همراهی بهره‌برداران این برنامه‌ها ادامه یابد، یادآور شد: برای جبران ضرر و زیان سنگین وارده شده به کشاورزان و بهره برداران استان در سال زراعی جاری مکاتبات زیادی با مسوولان کشوری انجام دادیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: در مکاتبات مذکور مواردی از قبیل اختصاص اعتبار ویژه به منظور پرداخت کمک بلاعوض، پرداخت تسهیلات کم بهره، امهال تسهیلات معوق بانکی، اجرای طرح‌های ضروری و پیشگیرانه در بخش تامین و انتقال آب، تامین اعتبار هزینه ای به منظور ردیابی و کنترل آفات و بیماری های گیاهی، توسعه بیمه محصولات کشاورزی و غیره مطالبه شد.

اختصاص بیش از یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای امهال تسهیلات کشاورزان استان

سپری اعلام کرد: در تاریخ ۱۹ تیرماه سال جاری هیات وزیران با اختصاص ۱۵ هزار میلیارد ریال برای اجرای پروژه‌های تامین آب اضطراری، تمدید اجرای بند (خ) ماده (۳۳) موضوع امهال تسهیلات پرداختی تا پایان سال جاری و اختصاص ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای  پرداخت تسهیلات کم بهره با کارمزد چهار درصد موافقت کرد. 

وی اظهار داشت: یکی از اساسی ترین برنامه‌های جبران خسارات وارده ناشی از مخاطرات طبیعی، امهال تسهیلات کشاورزان خسارت دیده موضوع بند (خ) ماده (۳۳) قانون برنامه ششم توسعه است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: از سال ۱۳۹۷ تاکنون طی چهار مرحله در مجموع حدود یک هزار و  ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار به این استان اختصاص یافته است.

سپری اضافه کرد:  تاکنون بیش از ۷۲ درصد این اعتبار معادل ۸۲۵ میلیارد ریال برای بخشودگی سود، دیرکرد و جرایم و همچنین امهال اصل تسهیلات به ۹ هزار و  ۳۸۰ فقره تسهیلات دریافتی کشاورزان خسارت دیده که سررسید تسهیلات آنان در بازه زمانی یکم مهر ماه سال ۱۳۹۶ تا ۲۹ اسفند سال ۱۳۹۹  بوده هزینه شده است. 

وی ادامه داد: از دیگر راهکارهای جبران خسارت وارده اجرای بند (ز) تبصره (۲) قانون بودجه سال۱۴۰۰ با موضوع بخشودگی جرائم تسهیلات پرداختی ازابتـدای سال ۱۳۹۴ کشاورزان خسارت دیـده از حوادث غیرمترقبه است. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: سهم اعتبار اختصاص یافته به کردستان معادل ۵۰ میلیارد ریال بوده که طی چند روز اخیر با برگزاری جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان، توزیع بین بانکی اعتبار آن آغاز شده است.

سپری افزود: لیست یک هزار و  ۹۴۰ فقره تسهیلات مربوط به دامداری‌ها، مرغداری‌ها و کارگاه‌ها و واحدهای صنایع تبدیلی – تکمیلی بخش کشاورزی برای اجرا و کارسازی به کارگروه های مربوطه در شهرستان های تابعه ارسال شده است.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

این استان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تُن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha