به گزارش ایرنا، مجید زند اقطاعی روز جمعه پس از بازدید مسئولان استانی از مناطق سیل زده بافت در نشست ستاد مدیریت بحران این شهرستان افزود: باتوجه به وسعت و عظمت سیل ، تجلی اراده همه اعضای مدیریت بحران را در امدادرسانی پس از سیل دیدیم و همه با تمامی توان پای کار بودند.
به گفته وی دشتاب، «کشکوییه خبر(khabr)» در روز نخست و روز بعد کیسکان و سپس بُرکنان و تلخه شهرستان درگیر این سیل شدند.
فرماندار بافت گفت: عملیات پیدا کردن پیکر پنج فوتی این سیل ظرف چهار روز به سرانجام رسید که باتوجه به شرایط رکوردی زده شد، هرچند شیطنت هایی در این بین مشاهده شد.
وی یادآور شد: میزان دقیق خسارت های سیلاب شهرستان بافت بیش از برآورد فعلی است و نتایج تکمیلی پس از تحقیقات ارایه میشود؛تا این لحظه ۲۰۰ منزل مسکونی تخریب شده که از این میزان ۱۵۰ مورد نیاز به بازسازی و ۵۰ خانه به تعمیر نیاز دارند.
زند اقطاعی با بیان اینکه پنج خودرو در سیلاب دچار آسیب شد یا از بین رفت گفت: یکهزار کیلومتر از راهها، ۱۹۹ باب ابنیه شهری، ۳۲ کیلومتر خط انتقال آب آشامیدنی و تصفیه خانه دچار آسیب شد که نزدیک به تبدیل شدن به بحران در شهرستان بود.
وی با بیان اینکه پنج دهانه چشمه، چهار رشته قنات بهعلت این سیل در دهستان کیسکان تخریب شد اظهارداشت: بیشترین آسیب سیل شهرستان بافت مربوط به حوزه کشاورزی بود.
زند اقطاعی ادامه داد: ۶۰ رشته از قنات های شهرستان بافت بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شد که ۱۵ درصد از این میزان ۱۰۰ درصد تخریب شدند که طول آنها ۱۵ کیلومتر بود و اگر فکری برای آنها نشود موجب ایجاد بجران در این شهرستان میشود.
فرماندار بافت افزود: همچنین سیل اخیر ۴۲ باب آب بند، ۴۲ استخر، ۳۰ چاه، ۱۰ چشمه، ۲ هزار مزرعه تولید آبزی، ۵۳۰ دام، ۵۸۰ هکتار باغ و بیش از ۵۰۰ هکتار کشاورزی شهرستان را تخریب کرد.
وی بیان داشت: حجم خسارت ها در شهرستان بافت ۲۵۰ میلیارد تومان براورد اولیه شده که بیشتر در حوزه کشاورزی، جاده و خطوط انتقال بوده است.
فرماندار بافت اضافه کرد: در مجموع ۶ جلسه ستاد بحران را پس از سیل اخیر در بافت برگزار کردیم که مقرر شد جهاد کشاورزی لایروبی قنات ها را آغاز کند که باید تامین اعتبار شود و بنیاد مسکن با اولویت منازل آسیب دیده آنان را شناسایی و کمک معیشتی به مردم داشته باشد.
شهرستان بافت در فاصله ۱۶۰ کیلومتری کرمان قرار دارد.
نظر شما