عادی انگاری شهروندان نسبت به این ویروس در روزهای اخیر موجب تشکیل شدن موج پنجم این بیماری شده و شمار شهرهای قرمز استان مرکزی در حال گسترش است و هم اکنون رنگ نیمی از ۱۲ شهر این استان قرمز، پنج شهر نارنجی و تنها یک شهر زرد است.
تجربه موجهای قبلی نشان داده که هر زمان عادی انگاری در جامعه نسبت به این ویروس زیاد شده، تعداد مبتلایان، بستریها و فوت شدگان افزایش یافته و نیاز است مردم برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان همچنان نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی حساس باشند.
کاهش سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی زنگ خطر بحران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: حفظ سلامت مردم باید در راس امور قرار گیرد و نباید اجازه داد برخی به خاطر منافع و مصالح شخصی، سلامت عمومی مردم را به مخاطره اندازند، چرا که کنترل کرونا تنها با اقدامهای دولتی و بخشنامه امکان پذیر نیست.
دکتر سید «محمد جمالیان» افزود: بر اساس آخرین آمار و اعلام رنگ بندی کشور در تاریخ ۳۱ تیرماه امسال، ۲۳۲ شهرستان کشور قرمز، ۱۱۷شهرستان نارنجی و ۹۹ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند که وضعیت این رنگ بندی در استان مرکزی از ۱۲ شهر به صورت ۶ شهر قرمز در اراک، ساوه، زرندیه، دلیجان، محلات و خمین، پنج شهر نارنجی در مناطق خنداب، شازند، تفرش، فراهان و آشتیان و تنها کمیجان در وضعیت زرد قراردارد.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی، شمار مبتلایان جدید به ویروس کرونا در استان مرکزی ۲۸۹ مورد گزارش شده که تعداد مبتلایان کرونا تاکنون به ۶۶ هزار و ۷۶۹ نفر رسیده و شمار جان باختگان ناشی از این ویروس در استان به ۲ هزار و ۲۲۱ نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی از سوی شهروندان، ازدحام مردم در خیابان و مراکز خرید و همچنین برگزاری بیش از حد آیینهای عروسی در تالار و رستورانها و حجم بالای سفرها منجر به بحران بیماری و شرایط قرمز کرونایی در سطح شهرستان اراک و سایر شهرهای قرمز شده است.
جمالیان تاکید کرد: با توجه به سرعت، قدرت انتشار و کشندگی بالای ویروس دلتا، انتظار میرود در روزهای آتی شرایط دشواری برای مردم و کادر بهداشت و درمان رقم خورد.
وی اظهار داشت: اکنون میزان مبتلایان بیماران سرپایی و بستری به مراکز درمانی به طور چشمگیری افزایش یافته است که با این روند در بازه زمانی کوتاهی، ظرفیت مراکز درمانی تکمیل میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: با توجه به اینکه کادر بهداشت درمان از ابتدای شیوع ویروس کرونا در راستای کنترل و مقابله با این بیماری با گذشت و فداکاری خود از هیچ کوششی دریغ نکردند و بسیاری از مدافعان سلامت نیز در این مسیر جان ارزشمند خود را فدا کردند بنابراین انتظار می رود مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی پایبندی بیشتری داشته باشند و دستگاههای اجرایی ذیربط نیز بیش از گذشته یاریگر دانشگاه علوم پزشکی باشند تا از پیک پنجم بیماری نیز عبور کنیم.
فعالیت اصناف در راستای اعلام رنگ بندی کرونایی است
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: با توجه به شرایط قرمز کرونایی شهرستان اراک، فعالیت اصناف بر مبنای دستورالعمل جدید برنامهریزی میشود.
« جمشید زند » افزود: در شرایط قرمز کرونایی هفت رسته شغلی شامل رستوران و قهوهخانهها در فضای سربسته، تالارهای پذیرایی، سالنهای تئاتر و سینما، پاساژ و بازارهای مسقف، استخرها، شهربازی، باغ وحش، نمایشگاههای عمومی و خصوصی اعمال محدودیت و اجازه فعالیت ندارند.
وی بیان کرد: بر اساس دستورالعمل جدید، فعالیت این رستههای شغلی در این شرایط متوقف و در غیر اینصورت فرمانداری باید اقدامات لازم را انجام دهد.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی ادامه داد: اصناف با وجود همه مشکلات اقتصادی از زمان شیوع این ویروس تاکنون همکاری خوبی داشته اند و امید است این همکاریها همچنان ادامه داشته باشد.
تیمهای نظارت ویژه کرونا در شهرهای قرمز استان مرکزی فعال شود
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: بر اساس آخرین مصوبات قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، تیمهای نظارت ویژه با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی و حضور نیروی انتظامی، هلال احمر، بازرسی، اتاق اصناف و بسیج باید تشکیل شود.
«جعفر اصغری» افزود: این ارگانها باید به صورت مستمر بر اجرای پروتکلهای بهداشتی ابلاغی، اجرای الزامات طرح محدودیتهای هوشمند در سازمانهای دولتی و سایر بخشهای پنج گانه نظارت دقیق داشته و با فوریت با هرگونه تخلف در این راستا برخورد کنند.
نظارت دقیق بر فعالیت صنوف در دستور کار است
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان اراک گفت: نظارت و بازرسی از بازار و سایر صنوف از ابتدای شیوع ویروس کرونا در دستور کار بوده و انجام شده و این مهم از سه روز اخیر که ازدحام جمعیت در برخی اماکن گزارش شده، افزایش یافته است.
« شهریار حسینی» افزود: بر اساس دستورالعمل ستاد ملی کرونا فعالیت گروههای شغلی ۲، ۳و ۴ با توجه به شرایط قرمز کرونایی تعطیل است اما اکنون تعطیلی و یا فعالیت صنوف بر اساس مصوبه و تصمیم گیری ستاد مدیریت استانی کرونا است.
وی تاکید کرد: بازرسان بهداشت در سطح شهرستان اراک به صورت مجزا و با گشتهای مشترک، نظارت دقیق بر فعالیت صنوف دارند و به صاحبان صنوف اخطار لازم داده میشود و چنانچه نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی پایبند نباشند، واحد صنفی متخلف به طور حتم مهرو موم میشود.
نیروی انتظامی برای مهار ویروس کرونا با همه توان در کنار دانشگاه علوم پزشکی است
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز گفت: نیروی انتظامی از ابتدای شیوع ویروس کرونا و بر اساس مصوبات ستاد کرونا همواره در کنار دانشگاه علوم پزشکی اراک بوده است.
سرهنگ « محمود خلجی» افزود: نیروی انتظامی در راستای اجرای طرح محدودیتهای تردد شبانه، محدودیتهای ترافیکی و اعمال قانون در مبادی ورودی و خروجی شهرها از طریق دوربینهای کنترلی به صورت هوشمند، ایجاد امنیت در پارکها و همچنین نظارت و بازرسی از واحدهای صنفی تعامل و همکاری مناسبی با دانشگاه علوم پزشکی اراک دارد.
وی در خصوص عرضه قلیان در پارکهای سطح شهر نیز گفت: با توجه به شرایط کرونایی، مسئولیت جمع آوری قلیانها با دانشگاه علوم پزشکی اراک است و نیروی انتظامی نیز برای اینکه به ماموران بهداشت تعرضی نشود، همپای دانشگاه حضور دارد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: اصلیترین مسئولیت مصوبات مدیریت ستاد استانی کرونا با دانشگاه علوم پزشکی اراک است اما حوزه انتظامی استان در خصوص اجرایی کردن تمام مصوبات ستاد کرونا از ظرفیت حداکثری خود بهره گیری میکند و یاریگر مسئولان ذیربط در راستای کنترل و مقابله با بیماری کووید ۱۹ است.
بهرهگیری از سازمانهای مردم نهاد در مهار موج پنجم کرونا ضروری است
فرماندار شهرستان اراک هم گفت: چهارشنبه هفته گذشته، ستاد کرونای این شهرستان تشکیل و با توجه به شرایط سطح شهرستان، انتظار وضعیت قرمز کرونایی وجود داشت.
«حسین بختیاری» افزود: در شرایط کنونی شهرستان اراک، تعامل و همکاری سازمان صمت، اصناف، مرکز بهداشت، پلیس اماکن، شهرداری و سازمان های مردم نهاد در راستای کنترل، مقابله با ویروس کرونا با نظارت بر بازار و واحدهای صنفی ضروری است.
وی ضمن تاکید بر اینکه بر اساس مصوبه ستاد کرونای شهرستان اراک، حضور بازرسان سازمان صمت در بازار الزامی است، گفت: چنانچه در ارگانها، صنوف و مراجعه کنندگان به دستگاهها پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود، برخورد قاطع و قانونی صورت میگیرد.
فرماندار شهرستان اراک ادامه داد: اصناف نیز مکلفند به اتحادیههای ذیربط به صورت پیامکی و حضوری هشدارهای لازم را در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی ارایه بدهند، چرا که اکنون وضعیت از حالت تذکر خارج شده و در صورت تخلف، واحد صنفی مهرو موم میشود.
بختیاری با اشاره به حیطه وظایف سازمانهای مردم نهاد نیز بیان کرد: سمنها نیز به عنوان نمایندگان مردم باید در ادارات، سازمانها، نهادها و همچنین واحدهای صنفی حضور یابند و نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی نظارت کامل داشته باشند و نسبت به معرفی ارگان و صنوف متخلف، به فرمانداری اقدامات لازم را انجام دهند.
وی اظهار داشت: « پویش رعایت پروتکلهای بهداشتی» باید در شهرستان اراک پررنگتر شود و سازمان صمت نیز وظیفه دارد با نظارت دقیق بر بازار و صنوف، همپای اتاق اصناف و حوزه بهداشت گام بردارد.
فرماندار شهرستان اراک تصریح کرد: مصوبات ستاد کرونای استان مرکزی در شهرستان نیز اجرایی میشود و این مهم از حالت تذکر خارج و با جدیت اجرا میشود.
بختیاری با اشاره به مصوبات ستاد کرونا نیز گفت: با توجه به اینکه تعطیلی واحدهای صنفی در شرایط کنونی که برخی از کسبه مستاجر هستند، زیاد منطقی نیست، در نشست ستاد کرونای شهرستان اراک تاکید شد که با نظارت دقیق و مشترک سازمان صمت، اصناف، مرکز بهداشت و دستگاههای نظارتی، تنها با صنوفی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند برخورد و آن واحدها مهروموم می شود تا صنوف متضرر نشوند اما تصمیم نهایی و قطعی در این خصوص در ستاد مدیریت کرونای استان گرفته میشود و مصوبات نیز در سطح استان به طور حتم اجرایی میشود.
وی خاطر نشان کرد: شهربازی، پارک بانوان و رستوران و تالارها در فضای بسته در شرایط قرمز کرونایی تعطیل و در شهرستانهای نارنجی کرونایی نیز با یک سوم ظرفیت و با رعایت پروتکلهای بهداشتی باید فعال باشد.
نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در استان مرکزی، اول اسفندماه سال ۹۸، پس از قم در شهرستان اراک به ثبت رسیده است.
نظر شما