به گزارش خبرنگار ایرنا، از کار افتادن دستگاه سی تی اسکن بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد از یک ماه گذشته تاکنون موجب شده تا بیماران حاد تنفسی و کرونایی برای انجام آزمایش در تنگنا قرار بگیرند و به دیگر مراکز درمانی مراجعه کنند.
دستگاه سی تی اسکن بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد تحت مالکیت شرکتی خصوصی است که این شرکت برای تهیه قطعات آن که باید وارد شود دچار مشکلاتی شده است به گونه ای که هم اکنون اکثر بیماران برای تهیه سی تی اسکن به بیمارستان امام علی(ع) بجنورد مراجعه می کنند. فاصله ۲ بیمارستان از یکدیگر هشت کیلومتر است.
یکی از بیماران در این خصوص گفت: جدای از دوری مسافت بیمارستان امام حسن(ع) و مشکلات رفت و آمد به این مرکز درمانی که در خارج از محدوده شهری قرار دارد وقتی به مراکز درمانی دیگر برای انجام سی تی اسکن مراجعه می کنیم با شمار زیادی از بیماران مشکوک به ویروس کرونا در سالن های شلوغ انتظار مواجه می شویم.
کریم حسینی افزود: در ابتدا فکر می کردم با مراجعه به مرکز خصوصی سی تی اسکن از خطر ابتلا به ویروس کرونا دور خواهم شد ولی انگار هیچ فرقی بین بخش دولتی و خصوصی وجود ندارد به گونه ای که هم اکنون در درمانگاه های خصوصی نیز بیماران زیادی در سالن هایی شلوغ منتظر انجام سی تی اسکن هستند.
یکی دیگر از بیماران منتظر برای انجام سی تی اسکن نیز گفت: اگرچه سی تی اسکن هم اکنون در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد در حال انجام است اما نمایندگان شرکت های بیمه گر به صورت ۲۴ ساعته در محل حاضر نیستند به گونه ای که تنها از ساعت ۷ تا ۱۹ در محل حاضر هستند.
محمد فروزش افزود: در واقع در غیر از این بازه زمانی، سی تی اسکن بیماران با تعرفه آزاد انجام می شود به گونه ای که بیمار با همراه داشتن دفترچه و تایید نماینده بیمه می تواند مابه التفاوت را دریافت کند.
اما در این میان مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان نیز از زمان دقیق راه اندازی این دستگاه آگاهی ندارند و تنها خبری از رفع شدن این مشکل در هفته های آینده داده اند.
قطعه سی تی اسکن درگیر تشریفات گمرگی
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خرابی قطعه دستگاه سی تی اسکن بیمارستان امام حسن(ع) از حدود یک ماه گذشته ایجاد شده است و این مشکل مربوط به خرابی قطعه ای مصرفی است که آخرین بار تعویض این قطعه، شهریور ماه سال گذشته بوده است.
دکتر محمدحسین محمدزاده افزود: با توجه به وضعیت کرونایی از سال گذشته تاکنون حدود ۱۸۰ هزار تصویر سی تی اسکن از این دستگاه گرفته شده است که با این حجم استفاده از این دستگاه بی تردید این قطعه مصرفی مجددا نیاز به تعویض پیدا کرده است.
وی یادآور شد: پرداخت های مورد نیاز برای واردات این قطعه انجام شده است و این قطعه هم اکنون در گمرک در مرحله ترخیص است اما در طول این مدت بیماران بستری برای انجام سی تی اسکن می توانند به بیمارستان امام علی (ع) مراجعه کنند.
محمد زاده در خصوص مشکلات مربوط به دریافت هزینه اضافی در بخش سی تی اسکن بیمارستان امام(ع) در ساعات غیراداری، گفت: در ساعات غیراداری نماینده شرکت های بیمه در بیمارستان ها حضور ندارند بنابراین سی تی اسکن این افراد با تعرفه آزاد انجام می شود.
وی افزود: بیماران می توانند در ساعات اداری با مراجعه به محل دریافت نتیجه سی تی اسکن و ارائه مدارک بیمه، هزینه پرداختی ما به التفاوت را دریافت کنند.
خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.
در این استان ۸۶۳ هزار نفری، ۳۵۰ پزشک عمومی و ۲۵۶ پزشک متخصص فعالیت دارند
استان خراسان شمالی که از اواخر سال ۹۸ وارد همه گیری ویروس کرونا شد، تاکنون چهار موج از این بیماری را پشت سرگذاشت و از هفته جاری وارد موج پنجم بیماری کووید ۱۹ و سوه جدید آن ویروس کرونای دلتایی موسوم به هندی شد.
براساس آمار رسمی تا پایان موج چهارم ویروس کرونا یکهزار و ۴۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان خراسان شمالی جان خود را از دست دادند.
طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از هشت شهرستان، سه شهرستان بزرگ شامل بجنورد، اسفراین و شیروان که ۷۵ درصد از جمعیت حدود ۹۰۰ هزار نفری این استان را در خود جای دادند، در وضعیت قرمز، شهرستان مانه و سملقان، جاجرم و راز و جرگلان در وضعیت نارنجی و گرمه و فاروج نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
نظر شما