به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، این برنامه هشت گانه که با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق اجرایی خواهد شد، قرار است تا پنج سال آینده قدم بزرگی برای افزایش بهرهوری از این ذخایر ملی در کشور محسوب شود.
تنوع اقلیمی، ایران را به یکی از کشورهای غنی از ذخایر ژنتیکی تبدیل کرده است. حفاظت از این ذخایر ارزشمند داخلی با ارتقای امنیت پایدار سلامت و غذا رابطه مستقیم دارد. به همین دلیل ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است با همراهی دیگر نهادهای مرتبط و شرکتهای دانشبنیان، برای پاسداری از این ذخایر ارزشمند کشور گامهای موثری بردارد.
در همین راستا نیز هشت برنامه ملی برای این کار تعریف شده است که از آن جمله میتوان «حفاظت و بهرهبرداری از منابع گاو سرابی»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع گاو گلپایگانی»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع شتر دوکوهانه»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع بز نجدی»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع ژنتیکی (سبزی و صیفی بومی)»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع بز عدنی»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع کمای ایرانی» و «حفاظت و بهرهبرداری از منابع درخت سرخدار» را نام برد.
بر اساس این گزارش ، قدمت بانکهای زیستی در ایران به حدود ۱۰۰ سال قبل بازمیگردد، بانکهایی برای حفظ و نگهداری گونههای ارزشمند زیستی کشور که ضامن ماندگاری نسل بزرگی از داراییهای طبیعی کشور و ارتقای امنیت غذایی هستند.
نظر شما