حذف منتخبان شورا در صلاحیت هیات عالی نظارت بر انتخابات استان نیست

ساری – ایرنا – رئیس هیات عالی نظارت بر ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی مازندران اعلام کرد که برای حذف نام منتخبان رد صلاحیت شده از سوی هیات مرکزی نظارت صلاحیت ندارد و این کار باید از طریق وزارت کشور انجام شود .

به گزارش ایرنا، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور بتازگی با ارسال نامه ای به هیات عالی نظارت مازندران خواستار حذف نام پنج تن از منتخبان شورای ششم در چهار شهر استان و جایگزینی آنها با افراد دارای بیشترین آرا شد .

این نامه که تاریخ ۲۹ تیر ماه را بر خود دارد و توسط سید مصطفی میرسلیم امضاء شده ، خطاب به کیوان مرادیان کوچکسرایی نوشته شده است.

مرادی نیز در پاسخ با انتشار نامه ای اعلام کرد با توجه به تأیید انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی مازندران از سوی هیات نظارت استان ، این هیات دیگر صلاحیت اجرای درخواست هیات مرکزی نظارت را ندارد  .

نماینده قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در این نامه نوشت است : با توجه به تایید نهایی انتخابات شورای شهرهای مازندران در موعد مقرر، اجرای درخواست هیات مرکزی نظارت بر انتخابات در صلاحیت هیات عالی نظارت بر انتخابات استان نیست.

وی توضیح داد : در خصوص اعلام عدم تایید و احراز صلاحیت تعدادی از منتخبین شوراهای شهر استان مازندران به استحضار می‌رساند توجهاً و مستنداً به قانون انتخابات شوراها با ملحوظ قرار دادن جمیع موارد صحت انتخابات شهر و روستای استان مازندران طی نامه شماره ۴۸۰/۱۱/ش مورخ ۲۱/۰۴/۱۴۰۰ به استانداری مازندران و متعاقباً فرمانداری‌ها اعلام شد.»

مرادیان ارسال نامه هیات مرکزی نظارت بر انتخابات کشور پس از اعلام صحت انتخابات و ابلاغ آن به وزارت کشور را دلیلی بر ممکن نبودن درخواست مطرح شده برای حذف نام پنج منتخب معرفی شده بیان کرد و خطاب به سید مصطفی میرسلیم نوشت: نامه جنابعالی بعد از زمان اعلام صحت انتخابات و ابلاغ آن به وزارت کشور و رسانه‌ها به این هیأت ارسال گردید. باید توجه داشت قانوناً بعد از انتخابات هیأت عالی نظارت استان می‌تواند فقط در خصوص صحت انتخابات نظر دهد.»

وی افزود : طبق مواد ۶۰ و ۶۱ قانون انتخابات شوراها دلایل و مستنداتی مبنی بر ارتکاب تخلف یا جرم انتخاباتی که دلالت بر ابطال، انحلال یا توقف آراء باشد و در صورت احراز بتوان نسبت به آن تصمیم‌گیری نمود که با بررسی‌های هیأت عالی نظارت استان و دستگاه‌های نظارتی و قضایی مستندی دال بر موراد فوق یافت نشد و هیأت عالی نظارت استان در زمان مقرر صحت انتخابات را تأیید نموده و مورد خواسته شده فوق قانوناً در صلاحیت هیأت عالی نظارت استان نمی‌باشد و راهکار قانونی در این باره وجود ندارد. لذا پیشنهاد می‌گردد هیأت محترم مرکزی نظارت از طریق مکاتبه با وزارت کشور موارد فوق را پیگیری نماید.»

حذف منتخبان شورا در صلاحیت هیات عالی نظارت بر انتخابات استان نیست

هیات مرکزی نظارت در نامه خود از مرادیان خواسته بود تا « با توجه به اعلام عدم صلاحیت نهایی آقایان سیدذوالفقار شریفی ایزدی ، سبحان بخشی موسی کلایی، صابر سام دلیری، فرهاد کریمایی و محمدرضا خاکپور از سوی این هیات لازم است پس از حذف نام آنان از فهرست منتخبان و اصلاح آن بر اساس قوانین و ضوبط مصوب ، مراتب را به فرمانداری ارسال کنید تا صحت انتخابات آن حوزه اعلام گردد.»

طبق بررسی ایرنا ، از میان پنج منتخبی که صلاحیت‌شان در بررسی نهایی هیات مرکزی نظارت رد شد، سبحان بخشی موسی کلایی و سید ذوالفقار شریفی ایزدی منتخبان ششم و هفتم شورای ششم شهر ساری هستند. صابر سام دلیری نفر پنجم انتخابات شورای شهر چالوس است، فرهاد کریمایی به عنوان سومین عضو شورای ششم کلاردشت انتخاب شد و محمدرضا خاکپور  نیز نفر اول انتخابات شورای شهر امامزاده عبدالله از توابع شهرستان آمل است.

ترکش‌های استعفای گروهی

کارشناسان سیاسی ریشه احتمالی مشکل ایجاد شده در رابطه با انتخابات شوراهای اسلامی مازندران را که اکنون به ناهماهنگی با هیات مرکزی نظارت رسیده است ، در استعفای تعدادی از اعضای هیات عالی نظارت استان از جمله رییس این هیات در بحبوحه انتخابات می دانند  .  

جمعی از اعضای هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی مازندران در روز ۱۵ خرداد و دو هفته مانده به روز برگزاری انتخابات در اعتراض آنچه که « تایید غیرموجه صلاحیت تعدادی از نامزدها در هیات مرکزی نظارت » نامیدند ، از مسئولیت خود استعفا کرده بودند.

 مهدی سعادتی نماینده مردم بابل و رئیس وقت هیات عالی نظارت بر انتخابات استان نخستین فردی بود که با انتشار تصویر نامه‌ای دست‌نویس در فضای مجازی از سمتش استعفا داد و دلیل آن را هم اعتراض به تایید صلاحیت نامزدهایی نامید که به گفته او توسط مراجع پنج‌گانه استعلامی یعنی وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، نیروی انتظامی، سازمان اطلاعات سپاه و سازمان ثبت احوال رد صلاحیت شده بودند.

وی مدعی شده بود که این افراد با وجود رد صلاحیت شدن در مازندران «با نفوذ و لابی‌گری در هیات نظارت مرکزی» توانستند تایید صلاحیت خود را دریافت کنند.

پرسش‌های بی‌پاسخ استعفای ناظران انتخابات شورا در مازندران

پس از سعادتی نیز «کیوان مرادیان» نماینده قائمشهر، سوادکوه، جویبار و سیمرغ که نایب رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستای مازندران بود و اکنون ریاست این هائت را بر عهده دارد ، استعفا کرده بود و سپس زمزمه‌های استعفای علی بابایی کارنامی نماینده ساری و میاندورود و سخنگوی این هیات نیز مطرح شد. دامنه این استعفاها به هیات نظارت شهرستان‌ها نیز رسیده بود  و حدود ۲۰ نفر از اعضای هیات نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا در شهرستان‌های مختلف مازندران از جمله ساری، قائمشهر، سوادکوه، جویبار، تنکابن نیز استعفای خود را اعلام کرده بود ند.

مازندران در انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی ۶۳ نقطه شهری با ۳۴۱ کرسی اصلی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha