به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای این روزنامه انگلیسی، شمار گزارش شده مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا تنها ذره ای از آمار واقعی است. محققان دانشگاه واشنگتن بتازگی دریافته اند که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر ایالات متحده ممکن است تا ۶۰ درصد کمتر از میزان واقعی محاسبه شده باشد.
براساس این پژوهش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا بسیار کمتر از اندازه واقعی برآورد شده و همین امر اهمیت واکسیناسیون را در آمریکا دو چندان می کند.
«آدریان رافتری» استاد جامعه شناسی و آمار دانشگاه واشنگتن و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: «انواع مختلفی از منابع برای رسیدن به داده ها وجود دارد که می توانیم از آنها برای درک همه گیری کووید-۱۹ استفاده کنیم».
وی با این وجود تاکید کرد: «هر منبع داده دارای نقایص خاص خود است که می تواند تصویری مغرضانه از آنچه واقعا در جریان است ارائه دهد. آنچه ما می خواستیم انجام دهیم، ایجاد چارچوبی است که بتواند نقایص موجود در چندین منبع داده را اصلاح کند و از نقاط قوت آنها بهره ببرد تا به ما ایده شیوع ویروس کرونا را در یک منطقه، یک ایالت یا کل کشور ارائه دهد».
بر اساس تجزیه و تحلیل این داده ها، محققان دریافته اند که ممکن است ۶۵ میلیون آمریکایی مبتلا به کووید-۱۹ شده باشند. اما بر اساس آمار رسمی تاکنون رقم ۳۵ میلیون نفر مبتلا برای آمریکا ثبت شده است.
«نیکلاس آیرونز» یکی دیگر از نویسندگان این پژوهش می گوید: «فاصله زیاد میان آمار واقعی و آمار رسمی اعلام شده می تواند به شدت همه گیری و میزان آزمایشات بستگی داشته باشد».
وی افزود: «اگر شما یک ایالت با شیوع شدید داشته باشید اما آزمایش ها برای بررسی میزان ابتلا محدود باشد، نمی توان به میزان واقعی شمار مبتلایان پی برد. یا ممکن است برعکس، آزمایشات گسترده باشد و همه گیری آنچنان شدید نباشد».
این یافته ها تاثیر بسزایی در احتمال دستیابی به ایمنی همگانی دارد؛ نقطه ای که در آن شیوع بیماری پایان می یابدف زیرا ویروس نمی تواند میزبان جدید پیدا کند. از ماه مه سال گذشته (اردیبهشت ۹۹)، دانشمندان عقیده داشتند که آستانه ایمنی همگانی برای کووید-۱۹ نزدیک به ۸۰ درصد است، عددی که اکنون با ظهور سویه های مسری تری همچون دلتا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد، بیشتر شده است.
در ادامه گزارش گاردین می خوانیم: در بهار سال ۲۰۲۱ و براساس یافته های این پژوهش مشخص شد که نزدیک به ۲۰ درصد از جمعیت ایالات متحده به کووید-۱۹ مبتلا شده اند. لذا باتوجه به درصد لازم برای رسیدن به نقطه ایمنی همگانی و براساس یافته های این تحقیق، بدون واکسیناسیون گسترده، بعید است آمریکا به این زودی به مصونیت همگانی برسد و بنابراین ممکن است به زودی شاهد بروز موج های شدیدتر شیوع کرونا در این کشور باشیم.
از سوی دیگر، دانشمندان عقیده دارند حتی با وجود واکسیناسیون گسترده، بعید است آمریکا در سال جاری یا شاید هیچ وقت به مصونیت همگانی برسد و این امر به دلیل شیوع سویه های مسری تر ویروس کرونا، امتناع بخش قابل توجهی از جامعه به واکسیناسیون و واجد شرایط نبودن کودکان زیر ۱۲ سال برای تزریق واکسن است.
گفته می شود تاکنون نزدیک به ۵۶ درصد جمعیت آمریکا هر دو دز واکسن را دریافت کرده اند، اما این امر به طور متوازن در سرتاسر کشور صورت نگرفته است. به عنوان مثال ایالت های شمال شرقی بیشترین نسبت واکسن ها را دریافت می کنند و کمترین نرخ واکسیناسیون مربوط به ایالت های جنوب و غرب میانه است. لذا همین توزیع ناهموار امکان شیوع سویه دلتا را در افراد واکسینه نشده در سراسر آرکانزاس (در جنوب آمریکا)، میزوری (از ایالت های غرب میانه) و لوئیزیانا (در جنوب آمریکا) فراهم کرده است.
نرخ پایین واکسیناسیون، از جمله میان کارکنان بهداشت، به نوبه خود بحث ملی در مورد اجباری شدن واکسن را آغاز کرده است. دیروز دوشنبه، انجمن پزشکی آمریکا در بیانیه مشترکی با ده ها گروه از پزشکان و پرستاران، خواستار واکسیناسیون اجباری کارکنان بهداشت شدند. گزارش ها حاکی از آن است که کارکنان بخش های مراقبت از سالمندان در صنعت پزشکی کمترین میزان واکسیناسیون را دارند. به گونه ای که بیش از ۴۰ درصد کارکنان این بخش هنوز واکسیناسیون خود را انجام نداده اند.
براساس آمار رسمی ارائه شده از سوی دانشگاه جان هاپکینز تاکنون بیش از ۳۵ میلیون آمریکایی به کووید-۱۹ مبتلا شده و از این میان بالغ بر ۶۲۷ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
نظر شما