آیا تاجر لبنانی می تواند لبنان را نجات دهد؟

تهران – ایرنا – نمایندگان پارلمان لبنان دوشنبه این هفته "نجیب میقاتی" تاجر لبنانی را پس از انصراف "سعد حریری"، از تشکیل دولت، با ۷۳ رای از مجموع ۱۱۸ نماینده حاضر پارلمان لبنان و تایید "میشل عون" رییس جمهوری این کشور مامور تشکیل دولت کردند.

میقاتی فردی شناخته شده و صاحب نفوذ در لبنان می باشد و پیش از این دو کابینه در این کشور تشکیل داده که اولی دولت موقت بین آوریل و ژوئیه ۲۰۰۵ و دومی از ژوئن ۲۰۱۱ تا مارس ۲۰۱۳ بود.

نکته جالب توجه در خصوص میقاتی این می باشد که او از حمایت صریح فراکسیون‌هایی نظیر المستقبل، سوسیال پیشرو، جنبش امل به ریاست نبیه بری، فراکسیون‌ المرده به ریاست سلیمان فرنجیه، فراکسیون‌ حزب سوری قومی اجتماعی،‌ فراکسیون نمایندگان‌ ارمنی ملحق شده به جریان آزاد ملی و حتی گفته شده که از حمایت حزب‌الله لبنان نیز برخوردار است، موضوعی که می تواند امتیاز خوبی برای برون رفت مشکلات لبنان و موفقیت این تاجر لبنانی باشد هر چند در مقابل «جریان آزاد ملی لبنان» به رهبری "جبران باسیل" مخالفت خود را با انتخاب "نجیب میقاتی" برای نامزدی نخست‌وزیری لبنان اعلام و بر انتخاب "نواف سلام" تاکید کرده است.

منابع آگاه لبنانی اعلام کرده‌اند که "جبران باسیل" بر انتخاب "نواف سلام" سفیر سابق لبنان در سازمان ملل برای ماموریت تشکیل دولت لبنان اصرار دارد، اما معتقد است که انتخاب وی، موجب ناراحتی آمریکا خواهد شد؛ این مساله می تواند میقاتی را با چالش مواجه کند.

میقاتی عصر دوشنبه این هفته پس از مکلف شدن به تشکیل کابینه لبنان و دیدار با "میشل عون" رئیس‌ جمهوری این کشور گفت که «انتخاب من بعد از کسب توافق بین‌المللی مطلوب انجام شد و من از میشل عون و کل نمایندگانی که مرا معرفی کردند و کسانی که مرا انتخاب نکردند، تشکر می‌کنم و امید به همکاری برای ایجاد راه‌حل‌های مطلوب دارم».

وی تصریح کرد که «من اعتماد مردم را می‌خواهم، اعتماد هر مرد و زن و دختر و پسر جوان (لبنانی) را».

نخست وزیر مکلف لبنان در عین حال گفته که «من عصای سحرآمیز ندارم و نمی‌توانم کار خارق العاده ای کنم؛ ماموریت من سخت است، اما اگر تلاش‌هایمان بدون اتهامات متقابل صورت بگیرد، موفق خواهیم شد».

میقاتی همچنین تاکید کرد که «تصمیم گرفتم به دور از امتداد آتشی که گرفتارش هستیم وارد این ماموریت شوم. با همکاری میشل عون دولت مورد نظر را تشکیل خواهیم داد تا طرح فرانسه را به نفع لبنان و اقتصاد کشور اجرا کنیم و کشور را از دل فروپاشی بیرون بکشیم؛ من با میشل عون بر لزوم تسریع تشکیل دولت توافق کردم و ضمانت‌های خارجی مورد نظر برای خروج از بحران را دارم، اگر این تضمین‌های بین‌المللی را نگرفته بودم، ماموریت تشکیل دولت را قبول نمی‌کردم».

شرایط این روزهای لبنان که از دو سال پیش آغاز شده، برای مردم این کشور بسیار بغرنج شده و نبود برق و افت شدید ارزش «لیر» (پول ملی لبنان) در مقابل ارزهای خارجی در کنار کمبود شدید سوخت و همچنین گرانی افسار گسیخته قیمت کالاها در این کشور، فشار مضاعفی بر مردم لبنان وارد کرده، مشکلاتی که از دوره سوم نخست وزیر سوم "سعد حریری" به لبنان تحمیل شده است و هم اکنون نخست وزیر مکلف لبنان باید برای آنها چاره اندیشی کند.

همچنین در چند ماه گذشته آمریکا، فرانسه و عربستان فشارهای زیادی را برای تحمیل خواسته‌های نامشروع خود در تشکیل کابینه لبنان تحمیل کرده‌اند، ولی تاکنون به نتیجه نرسیده اند، از این رو سعی کرده‌اند تا با به هم ریختن اوضاع اقتصادی این کشور و فشار بر مردم لبنان، به این خواسته‌های خود در مسیر تامین منافع رژیم صهیونیستی دست یابند.

در مقابل فشارهای آمریکایی - فرانسوی – سعودی به لبنان که همگی در راستای منافع رژیم صهیونیستی می‌باشد، ادامه "جنگ سرد" میان "میشل عون" (رئیس جمهوری) و "جبران باسیل" رئیس جریان ملی آزاد لبنان از یک سو و "نبیه بری" رئیس پارلمان و "سعد الحریری" در سوی دیگر در جریان است.

روزنامه لبنانی "الاخبار" دو روز پیش نوشت که "نبیه بری" فکر می‌کند که (با استعفای حریری) «یک راند» به عون و باسیل باخته و اجازه سود بیشتر را به آنها نمی‌دهد.

منابع وابسته به «عین التینه» (دفتر مرکزی رئیس پارلمان لبنان) نیز اعلام کرده‌اند که بِرّی از تغییری که سعد حریری در فهرست کابینه (انصرافی) خود اضافه کرد، بشدت ناراحت است و این اقدام را خلاف چیزی می‌داند که بر سر آن توافق شده بود. خواسته بری عدم انصراف حریری از تشکیل دولت بود و وی بر ادامه وضعیت بده و بستان با رئیس‌جمهوری لبنان اصرار داشت، اما حریری در 24 تیرماه و با دور زدن بری و توافقات انجام شده با او، برای تحت فشار گذاردن میشل عون، لیست دیگری از کابینه مورد توافق با بری را ارایه داد که عون نیز آن را نپذیرفت و حریری پس از حدود هشت ماه مکلف شدن به نخست وزیری لبنان، استعفا کرد.

الاخبار همچنین نوشت که فرانسوی‌ها بر تشکیل دولت لبنان تا قبل از چهارم آگوست (۱۳ مرداد/سالروز انفجار مهیب بندر بیروت که حدود 10 میلیارد دلار خسارت به این کشور وارد کرد) اصرار دارند و میشل عون پیامی آمریکایی- فرانسوی دریافت کرده که خواستار رایزنی‌های سریع برای تشکیل دولتی هستند که صرف‌نظر از اسامی وزرا یا نخست‌وزیر آن، برنامه اصلاحات مشخصی را پیاده کند.

همه بر مشکلات داخلی لبنان واقف هستند، اما انتخاب "نجیب میقاتی" به عنوان نخست وزیر مکلف و استفاده او از توانایی ها و پتانسیل های موجود در این کشور می تواند در این اوضاع بحرانی لبنان راه گشا باشد.

هم اکنون که مرحله جدیدی در لبنان با انتخاب میقاتی شروع شده، مقامات و جریانات سیاسی این کشور باید با کوتاه آمدن از برخی خواسته‌های خود و دست در دست یکدیگر و وحدت ملی، توطئه و خواسته رژیم صهیونیستی و آمریکا را که ویرانی و فروپاشی لبنان می باشد، نقش برآب کنند تا دوباره خنده بر لبان عروس خاورمیانه بازگردد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha