به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از سازمان تبلیغات اسلامی حجتالاسلام محمد قمی روز سه شنبه در نشست هماندیشی و همافزایی بین دستگاههای ستاد ملی محرم در مجموعه شهدای انقلاب اسلامی با بیان این که برگزاری مراسم ماه محرم در کنار رعایت دستورالعملهای بهداشتی خواهد بود، اظهار داشت: سخن ما این است که جامعه مذهبی و متدین خوب بلدند مراسم مذهبی خود را با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کنند و این مهم را سال گذشته ثابت کرده و تحسین مقام معظم رهبری و تمامی کارشناسان بهداشتی را برانگیختند.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری هرچه بهتر مراسم عزاداری ماه محرم اظهار کرد: حرف حساب تمامی متدینین و دستگاهها، تعظیم شعائر حسینی در ایام عزاداری ماه محرم است. جامعه فرهیخته قائلاند که جامعه برای قویتر شدن و حرکت رو به جلو بر اساس هویت ریشهدار در محبت به سیدالشهدا به تعظیم شعائر حسینی در محرم نیاز دارد. مردم ایران اسلامی باور دارند که این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگهداشته است و عزاداری عمومی در جامعه و تعظیم یکپارچه شعائر اهلبیت خواست و هویت اصیل مردم ایران است.
قمی بابیان اینکه دلدادگان حسینی همانگونه که به برگزاری مراسمهای عزاداری علاقه دارند به همان نسبت به حفظ سلامتی خود و دیگران نیز اهمیت میدهند، تأکید کرد: سلامتی مردم عزادار و دلداده امام حسین (ع) برای همهکسانی که در این جمع حضور دارند مسئله مهم و باارزشی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به موجسواری رسانههای معاند اشاره و بیان داشت: اقدامات و فعالیتهایی که در این چند هفته اخیر رسانههای بیگانه علیه اعتقادات مردم انجام دادند همه بیانگر اغراض و دشمنی آنان نسبت به ملت ایران است، بعضاً بهگونهای افتضاح دروغهای شاخدار را بیان میکردند که حتی نیازی برای صدور بیانیه تکذیب نبود.
وی افزود: یکی از مصادیق تعظیم شعائر فضاسازی صوتی و بصری در سطح شهرها است و فضای شهری باید بهگونهای باشد که عزادار بودن مردم در محرم بیش از هر چیز دیگری جلوهنمایی کند. این سیاهپوش کردن و نمادها جلوهنمایی تعلقات مردم به حضرت سیدالشهدا (ع) است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: امسال برخی تلقی کردند که این مظاهر در حال افول است. این تصور را با تعظیم بهتر شعائر آنهم با حضور، ظهور و بروز بیش از پیش و با رعایت کامل ضوابط تغییر خواهیم داد. میطلبد همه دستگاههای حاکمیتی با همگرایی مؤثرتر و با گام نهادن در مسیر فرهنگ و اعتقادات مردم، پشتیان و خادم خوبی برای آنان باشند.
مسئولیت سازمان تبلیغات در قبال برگزاری مراسم های مذهبی
حجتالاسلام روحالله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی نیز گفت: اندیشمندان بسیاری درباره نحوه دینداری در دوران کرونا و پسا کرونا یادداشت و مقالههایی را منتشر کردند. دیدگاهها در این زمینه متنوع و مختلف است، بعضی معتقد هستند با توجه به شرایط کرونا سطح دینداری مردم تغییر خواهد کرد و دوران پسامدرنیسم را پشت سر میگذاریم. از این رو توصیه میکنند از این سنتها باید فاصله بگیرید و به سمت مدلهای جدید در سبک دینداری مردم بروید که نماد آن ماجرای تعظیم شعائر دینی میشود.
وی افزود: برخی دیگر معتقد هستند که کرونا بهانهای است تا قدر داشتههای خود را بدانیم، حتی در کشورهای مختلف این ممنوعیتها موجب شده تا انسان قدر داشتههای خود را بداند و در مقام عمل و ظاهر میل پیدا کند.
حریزاوی به ضرورت همافزایی و وحدت دستگاهها در برگزاری برنامههای مذهبی اشاره کرد و گفت: محصول اندیشه ورزی دستگاهها در کنار مسئولیت مستقیمی که تبلیغات اسلامی در قبال برگزاری مراسمهای مذهبی بر عهدهدارند، باید تبادل شود و این تبادل اندیشهای میتواند راهگشا باشد. پیدا کردن راهبرد ناظر بر عمل، یک نگاه راهبردی است که باید موردتوجه ویژه قرار گیرد و تمرکز بر مسئله تعظیم شعائر، محوری است که نیاز به توجه دارد.
قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به این مطلب که باید همه دستگاهها به تعظیم شعائر حسینی در ماه محرم کمک کنند بیان کرد: سال گذشته یکی از مسئولان شورای شهر بیان کرد که ما وظیفهای در قبال سیاهپوشی شهر نداریم؛ درحالیکه این حرف خلاف قانون بود زیرا قانون میگوید شهرداری موظف است که مدیریت تبلیغات محیطی و شهری را به عهده بگیرد و این خلأ باعث شده که توصیه ما به سمت مسئله تعظیم شعائر برود. دستگاههای مختلف و سازمان تبلیغات اسلامی با هماهنگی و همراه شدن با یکدیگر میتوانند باهم افزایی خلأهای موجود در برگزاری مراسم محرم حسینی را پیگیری و برطرف سازند.
همه دستگاه ها به تعظیم شعائر حسینی کمک کنند
حجت الاسلام رضا عزت زمانی معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب فرمود که جامعه متدین پیشگام در رعایت ضوابط و قوانین هستند؛ امسال نیز طبق جلساتی که در هفتههای گذشته در ستاد ملی کرونا برگزار شد، مصوب شد مراسم مذهبی ماه محرم با رعایت کامل شیوهنامهها برگزار شود.
وی با تأکید بر اینکه همه دستگاهها و رسانهها بهمنظور برگزاری هر چهبهتر مراسمهای ماه محرم باید در خدمت مجالس مذهبی باشند، تصریح کرد: اتفاقاتی نیز در این چند روز در برخی مراسمها رخ داد که دلیل آن همان عدم اعتماد و ناهماهنگیهایی است که در برگزاری مراسمها وجود داشت. متأسفانه گاهی اوقات به خاطر موانعی که در تصمیمگیریها و مدیریت قوانین وجود دارد بعضاً این اتفاقات رخ میدهد.
عزت زمانی افزود: هیئتهای مذهبی نشان دادند هر جا که به آنها اعتماد شود، قوانین دقیق و صحیح به آنان ارائه و مقدمات آن بهموقع فراهم شود، در اجرای این قوانین و دستورالعملهای ابلاغی پیشتاز هستند.
نشست هماندیشی و همافزایی بین دستگاههای ستاد ملی محرم با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و نمایندگان دستگاهها و نهادهای مختلف کشوری بهمنظور همافزایی و هماهنگی نهادها در عملیات محرم برگزار شد.
نظر شما