هدف طرح حمایت از کاربران فضای مجازی رفع تبعیض پلتفرم‌هاست

تهران - ایرنا - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هدف طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی را رفع تبعیض بین پلتفرم‌های داخلی با خارجی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، رضا تقی پور انوری امروز چهارشنبه در جریان بررسی طرح ساماندهی فضای مجازی که با نام جدید «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: در این طرح صندوقی برای حمایت از کسب و کارها پیشنهاد شده است تا به مشکلات آنها رسیدگی کند.

عضو کمیسون صنایع و معادن مجلس با اشاره به مصوبه سال ۹۶ شورای عالی فضای مجازی درباره ساماندهی فضای مجازی گفت: بر اساس این مصوبه برای حمایت از فضای مجازی  ۵ میلیارد تومان به پیام رسان‌های داخلی وام دادند. درحالی که برای توسعه تلگرام ۳۵۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده است. در این شرایط سوال اینجاست که آیا پیام رسان داخلی می‌تواند با نمونه خارجی رقابت کند؟

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: این صندوق برای حمایت از پیام رسان‌های داخلی در نظر گرفته شده و ما معتقد هستیم تعداد زیادی نیروی متخصص داخلی، کارشناس و مغز متفکر با ساخت نمونه هایی چون دیجی کالا، آپارات و تپسی و اسنپ نشان دادند که توانایی انجام کارهای مهم را دارند. ولی ما از این ظرفیت حمایت نکردیم.

تقی پور انوری با اشاره به ماده ۱۴ این طرح که درباره محل منابع صندوق است، گفت: در ماده ۱۴ تعیین شده که این صندوق منابع مالی کافی برای حمایت از پیام رسان‌های داخلی را داشته باشد.

وی با بیان اینکه هدف این طرح این است که بین پلتفرم‌های داخلی و پلتفرم‌های خارجی رفع تبعیض شود، گفت: تا امروز برای پهنای باند اینترنت خارجی به خارجی‌ها پول پرداخت می‌کنیم و همچنان این کار ادامه دارد ولی از این موضوع به داخلی‌ها سهمی تعلق نمی‌گیرد که باید برای این مورد رفع تبعیض انجام شود.

عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه برای پلتفرم‌های داخلی هیچ سهمی در نظر گرفته نمی‌شود، اظهار داشت: این طرح می‌گوید همانطور که برای پهنای باند خارجی پول پرداخت می‌شود برای پهنای باند داخلی نیز باید حق السهم از طریق صندوق پرداخت شود.

وی با بیان اینکه حدود ۵۰۰ هزار دانش آموخته در کشور نیاز به کار دارند، گفت: اگر فضا را برای این دانش آموزختگان فراهم نکنیم این افراد چگونه باید امرار معاش کنند؟ 

وی با بیان اینکه بر خلاف شنیده قرار نیست در این طرح گوگل، اینستاگرام و... بسته شوند، عنوان کرد: تا زمانی که تمام نرم افزارهای مشابه داخلی رشد نکنند و نتوانند همه سرویس‌ها را ارائه کنند، به هیچ عنوان پلتفرم های خارجی حذف نمی‌شوند.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه هدف این طرح محدودسازی نیست، اظهار داشت: بر اساس این طرح پلتفرم های خارجی باید در چارچوب قانون و مقررات جمهوری اسلامی فعالیت کنند. یعنی اگر در یکی از نرم افزارهای خارجی دزدی شود، پلیس آنها با ما همکاری  کرده تا پول‌ها بازگردانده شوند.

تقی پور با بیان اینکه پلتفرم‌های خارجی برای داده‌هایی که از کشور در اختیار می‌گیرند، مالیات پرداخت نمی‌کنند، گفت: همچنین پلتفرم‌های خارجی برای کسب و کارهای داخلی مالیات پرداخت نمی‌کنند که دلیل آن نداشتن قانون جامع در این باره است.

وی ادامه داد: در این طرح بیان شده که باید امکاناتی مانند پرداخت و خدمات دولت الکترونیکی را به داخلی‌ها پرداخت کرد و اگر این نوع حمایت‌ها نباشد، پلتفرم‌های داخلی شکل نخواهند گرفت.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: ایجاد حق السهم برای تولیدکننده محتوا و ارائه معافیت مالیاتی برای کسب و کارهای داخلی  نیز از دیگر خدمات این طرح است. همچنین تا زمانی که رقابت لازم شکل نگیرد، فعالیت پلتفرم های خارجی ادامه خواهند داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha