به گزارش ایرنا، عادی انگاری کرونا در شرایطی که تلاشهای فراوانی برای کاهش آمار ابتلا در کشور شده است ، مجدد زمینهساز شیوع دوباره این ویروس در اغلب نقاط کشور از جمله شهرستان گناوه شده است.
بسیاری از شهروندان این دیار جنوبی و مرزی تا وضعیت شهرستان کرونا از رنگ بندی قرمز به سطح پایینتر میرسد ، این بیماری را فراموش میکنند و با عادی انگاری در سطح جامع ، اجازه تاخت و تاز به کرونا میدهند تا حال و هوای این روزهای زندگی آنها ناخوش شود.
با وجود هشدارهای وزارت بهداشت و رسانه های جمعی درباره اجتناب از حضور در اماکن شلوغ و پرتردد و تجمع های زیاد ، آن گونه که انتظار میرفت پروتکلها از سوی بیشتر شهروندان رعایت شود اما اغلب مردم با نادیده گرفتن شیوه نامهها و حضور در مراسم هایی نظیر تشییع جنازه ها ، عروسی و دورهمی خانوادگی ، این منطقه را در معرض شعله ور شدن این ویروس مهلک قرار داد.
از عوامل مهم افزایش آمار ابتلای روزانه افراد به این ویروس در یک ماه اخیر و مراجعه بیماران زیاد کرونایی به بیمارستان نشان دهنده بیتوجهی مردم به پروتکلهای بهداشتی است.
رعایت نکردن موازین و شیوه نامه های بهداشتی از جمله استفاده نکردن از ماسک، حضور گسترده در تشییع جنازه ها و مراسم عروسی و دورهمی ها از علل اصلی روند شیوع ویروس کرونا در این شهرستان بوده است.
براساس بررسی های صورت گرفته روند شیوع ویروس کرونا در تیر و اوایل مرداد در شهرستان گناوه بطور گسترده ای افزایش یافته و اغلب خانواده ها را درگیر خود کرده است.
تجربه ماهها مبارزه با کرونا نشان داده است که این ویروس جز با عزم همگانی قابل کنترل نیست و نیاز به همراهی و همگامی و پشتیبانی آحاد و اقشار جامعه دارد که در نخستین گام رعایت دستورالعمل های بهداشتی و توصیه های ستاد ملی کرونا است که باید به آن متعهد و پای بند بود.
وضعیت کرونایی شهرستان گناوه هم اینک فراتر از قرمز شده است و این روند باعث شد تا ستاد مقابله با کرونا تصمیم به تعطیلی ادارات دولتی و غیردولتی و مشاغل گروههای پرخظر بجز ضروری کند.
تشییع جنازه ها از عوامل افزایش بیماری کووید ۱۹ در گناوه
ازدحام جمیعت در برنامه و مراسم ها زمینهساز ابتلای تعداد کثیری از مردم به ویروس کرونا خواهد شد و یکی از موارد تشییع جنازه و ترحیم اموات است که در شهرستان گناوه با جمعیت زیاد برگزار میشود.
حضور زیاد مردم در مراسم تشییع جنازه ها ، واکنش مسئولان این شهرستان را دربرداشت.
امام جمعه گناوه گفت: از بدو شیوع ویروس کرونا تاکنون کادر درمانی و پزشکی در حال تلاش برای مقابله با این ویروس هستند و نباید با عادی انگاری زحمات آنها را از بین برد و ضرورت دارد با رعایت پروتکل های بهداشتی از بار مضاعفی که بر آنها وارد شده بکاهیم.
حجت الاسلام سیدعبدالهادی رکنی حسینی افزود: در سطح شهرستان شاهد برگزاری مراسم تشییع اموات با جمعیت زیاد هستیم و لازم است آرامستان ها و امامزاده مدیریت شود.
وی گفت: در آرامستان و امامزاده باید از خانوادهها تعهد گرفته شود که جمعیت زیاد در مراسم و تشییع اموات حضور نیابند، درهای آنها بسته بماند ،از برگزاری چند تشییع جنازه به طور همزمان جلوگیری شود و خودروهایی که در هنگام تشییع پارک میشوند جریمه شوند.
امام جمعه گناوه یادآور شد: در حالی که نصب بنر اموات و تیراندازی در تشییع جنازهها بر اساس مصوبههای شورای فرهنگ عمومی ممنوع شده بود دوباره برخی از افراد در سطح شهر این کار را انجام میدهند که باید جلوگیری شود..
وی گفت: استفاده از واکسن یکی از راههای قطع زنجیره انتقال و کاهش ابتلا به کرونا است و از همه مردم درخواست میکنیم که در طرح واکسیناسیون مشارکت کنند.
رعایت پروتکلهای بهداشتی در شهرستان گناوه ه زیر ۳۶ درصد
فرماندار گناوه گفت: یکی از مسایل مهم و نگران کننده در شهرستان گناوه، شیوع گسترده ویروس کرونا و ورود پیک پنجم این بیماری است که برای کنترل و مقابله جدی با آن رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم بسیار حایز اهمیت و ضروری است که مورد توجه قرار نمیگیرد.
غلامرضا مهرجو افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی در این شهرستان به پایین تر سطح و زیر ۳۶ درصد در سطح اماکن عمومی و معابر رسیده است و این روند بر افزایش شیوع ویروس کرونا و تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان بسیار اثر داشته است.
وی گفت: روند شیوع ویروس کرونا شیب تندی به خود گرفته است و بیمارستان با افزایش بیماران کرونایی مواجه شده است که جهت جلوگیری از این روند و حفظ سلامتی مردم ، پس از هماهنگی با ستاد کرونا استان بوشهر تصمیم به تعطیلی ادارات و دیگر مشاغل گرفتیم تا وضعیت شهرستان از حالت حاد قرمز خارج شود.
فرماندارگناوه ادامه داد: براین اساس باتوجه به شرایط فوق حاد کرونایی شهرستان، تمامی دستگاههای اجرایی دولتی و غیردولتی، بانکها، فعالیتهای تجاری و بازرگانی و دیگر مشاغل به جز گروههای ضروری با هماهنگی ستاد استان از روز چهارشنبه ۶ مرداد تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
وی اظهارداشت: مبادی ورودی و خروجی شهر نیز تا اطلاع ثانوی اعمال محدودیت خواهد شد و در این ارتباط ورود و خروج خودروهای بومی و غیربومی ممنوع است که در صورت رعایت نکردن برخورد و جریمه خواهند شد.
شورای فرهنگ عمومی گناوه به کمک ستاد کرونا آمد
شورای فرهنگ عمومی گناوه در نشست اخیر خود برای کنترل و پیشگیری از شیوع فزاینده ویروس کرونا در این شهرستان مصوبههایی برای ساماندهی مراسم دفن و ختم اموات به تصویب رساند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی گناوه اظهارداشت: باتوجه به افزایش شیوع ویروس کرونا در این شهرستان، شورای فرهنگ عمومی در نشست اخیر خود یکی از موضوعات را به ساماندهی دادن مراسم ختم اموات که یکی از علل شیوع گسترده این بیماری در سطح شهرستان است، اختصاص داد.
علیرضا سبحانی افزود: مصوبهها طبق جلسه آخر شورای فرهنگ عمومی در مصلای جمعه اتخاذ شده است که به ادارات مربوطه ابلاغ و لازم اجرا است و بنا به تاکید و توصیه امام جمعه و فرماندار باید کامل عملیاتی شود.
وی گفت: براساس مصوبه این شورا، شهرداری و مدیر آرامستانهای شهرستان باید نسبت به ساماندهی و برنامهریزی مراسم دفن و ختم اموات اقدام کنند.
سبحانی اظهارداشت: به منظور جلوگیری از تجمع زیاد و رعایت پروتکلهای بهداشتی، نباید مراسم تشییع و ختم اموات همزمان انجام شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی گناوه گفت: در ایام تشییع جنازه اموات، هرگونه پارک خودرو در خیابان غربی آرامستان ممنوع است و در این زمینه شهرداری نسبت به نصب بنر و تابلو مطلقا ممنوع اقدام کند و نیروی انتظامی و پلیس راهور، موظف به اعمال قانون هستند.
وی افزود: تمامی چاپخانه ها و دفاتر مربوط به چاپ اعلامیه فوت اموات موظف هستند از درج تاریخ و ساعت در آگهی و اعلامیه بجد خودداری کنند در غیر این صورت طبق ضوابط صنف مربوطه برخورد خواهد شد.
ابتلای ۱۴۴ نفر به کرونا در یک هفته
رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: شیوع ویروس کرونا در این شهرستان بسیار نگران کننده است و روزانه بیماران زیادی به بیمارستان مراجعه میکنند که بیشتر آنها مبتلا به کرونا هستند.
عصمت حیدری افزود: در یک هفته اخیر تعداد ۱۴۴ نفر به تعداد مبتلایان این شهرستان افزوده شدند و در این مدت دو نفر فوت کردند.
وی اظهارداشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۵ هزار و ۵۶۲ نفر به بیماری کووید ۱۹ در این شهرستان مبتلا شدند و ۱۶۲ نفر نیز فوت کردند.
حیدری به آخرین وضعیت واکسیناسیون شهرستان اشاره کرد و گفت: از ابتدای شروع طرح واکسیناسیون تا ۴ مرداد ماه جاری از جمعیت ۹ هزار و ۷۱۴ نفری سالمندان ۶۰ سال به بالا، ۷ هزار و ۵۴۸ نفر واکسن کرونا دریافت کردند.
رئیس شبکه بهداشت ودرمان گناوه بیان کرد: از جمعیت ۹ هزار ۲۰۱ نفری میانسال ۵۰ تا ۶۰ سال ، به تعداد ۵ هزار و ۲۷۰ نفر و گروه ۶ هزار و ۹۰۳ نفر میانسالان ۴۰ تا ۴۵ سال یک هزار و ۲۹۶ نفر واکسن تزریق شده است.
نظر شما