دکتر محمدحسین نصراصفهانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اصفهان ظرفیت انجام کشت سلولی، تولید پُروتئینهای نوترکیب و آنتی بادیهای مونوکلونال را که در تشخیص و درمان بیماریها موثر است دارد اما زیرساخت این کار در استان فراهم نشده است.
وی تاکید کرد: داروسازی بیوتکنولوژی، یک فناوری سبز و پاک است که برغم تلاش بسیار برای راهاندازی این فناوری در اصفهان تاکنون موفق به انجام آن نشدهایم.
نصر اصفهانی یادآور شد: میزان ارزش تولید داروسازی بیوتکنولوژی بالاست و این عرصه مافیای خاص خود را دارد.
به گفته رییس پژوهشکده زیست و فناوری رویان اصفهان، تامین زیرساختهای این فناوری در شهر اصفهان نیاز به همت بزرگان شهر دارد که با رایزنی اتاق بازرگانی بدنبال فراهم کردن بستر آن هستیم.
وی یادآور شد: هر سال تعداد زیادی دانشآموخته در رشته بیوتکنولوژی در مقاطع لیسانس، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، صنعتی، دانشگاه اصفهان و پژوهشگاه رویان داریم که بدلیل نداشتن زمینه اشتغال در رشته خود، به دیگر کشورها و تهران مراجعه کنند.
رییس پژوهشکده زیست و فناوری رویان اصفهان اعلام کرد: ۵۰ درصد از دانشجویان پس از اتمام دوران تحصیل برای اشتغالزایی مجبور به عزیمت به کشورهای اروپایی، آمریکایی و دیگر کشورها میشوند که از دست دادن این افراد به مثابه خروج ذخایر پتانسیل ژنتیکی کشور است.
به گزارش ایرنا، بیوتکنولوژی دارویی یکی از رشتههای تخصصی داروسازیست که هدف از آن تربیت نیروی انسانی و متخصص در رشته بیوتکنولوژی دارویی بهمنظور رفع نیازهای آموزشی و پژوهشی دانشکدههای داروسازی و مراکز پژوهشی و تربیت نیروی انسانی متخصص و مُجرب برای صنایع داروسازی کشور و در نهایت تولید و کنترل مواد اولیه داروی بیولوژیک است.
دانشآموختگان این رشته میتوانند در زمینههای مختلف از قبیل تولید مواد اولیه دارویی، تولید مواد بیولوژیک، کنترل بیولوژیک داروها، بدست آوردن مواد اولیه بیولوژیک جدید از سلولهای حیوانی، قارچها، باکتریها و سایر میکروارگانیسمها فعالیت کنند.
نظر شما