مستند قشم جزیره پدیده‌ها از مجموعه رخساره زمین رونمایی شد

تهران- ایرنا- مستند قشم، جزیره پدیده‌ها چهارمین قسمت از مجموعه «رخساره زمین» رونمایی شد تا ترویج گنجینه‌های پنهان ‌زمین گردشگری ایران بیش از پیش سرعت بگیرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، این مستند، پس از نمایش ۳ قسمت از مجموعه با محوریت جزیره هرمز و چشمه های باداب سورت، گِل فشان های استان گلستان در قالب سلسله‌ مستندهای «رخساره زمین» به معرفی جزیره قشم در قالب سلسله‌ مستندهای «رخساره زمین» به معرفی چهار می پردازد .

 این مستندها، با حمایت طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی نسبت به ظرفیت‌های پنهان فناورانه زمین شناختی ایران و ایجاد ظرفیت‌های تجاری و فناورانه در حوزه جاذبه‌های خارق‌العاده زمین‌گردشگری تهیه شده اند.

کامبیز مهدی‌زاده مشاور عالی معاون علمی وفناوری رییس جمهور امروز چهارشنبه  در آیین رونمایی مستند قشم، جزیره پدیده‌ها افزود: برای اینکه یک کشور پیشرفت کند لازمه آن ابتدا اعتماد به نیروی انسانی متخصص و جوان است چون مدیریت نفتی مدیریت سیاه است، نفت طلای سیاه نیست، بلای سیاه است.

وی بیان کرد: در کشور نروژ درآمد ناشی از فروش نفت به عنوان منبع طبیعی خدادادی متعلق به همه است و باید برای همه نسل‌ها باقی بماند و همه از مزایای آن بهره ببرند، موجودی صندوق ارزی این کشور به اقتصاد عمومی کشور وارد نمی‌شود، در حالی که در ایران درآمدهای احتمالی مازاد بر سقف درآمدهای پیش‌بینی شده در بودجه به این حساب واریز می‌شود اما متاسفانه هرگاه درآمدهای دولت های ما از محل فروش نفت از مقدار پیش‌بینی شده در بودجه کمتر شده، دولت مابه تفاوت را از صندوق مذکور برمی‌دارد.

مهدی زاده یادآور شد: این یعنی چاق شدن و تنبل شدن دولت‌ها، این یعنی تکیه بر اقتصاد نفتی و فاصله گرفتن از اقتصاد نوآورانه و فناورانه یکی از بهترین روش‌های جایگزین برای این صنعت سیاه، صنعت ژئوتوریسم است که صنعت پاک است و صنعت هم گام با زیست محیطی است.

وی گفت: امروز در کشوری زندگی می‌کنیم که جزیره آن از چندین کشور دنیا بزرگتر است، یکی از بزرگترین غارهای نمکی جهان در آن واقع است، اما متاسفانه نتوانسته‌ایم از این نعمت الهی درست بهره‌برداری کنیم.

مشاورعالی معاون علمی وفناوری رییس جمهور بیان داشت: قشم سرزمین گنج‌ها و رنج‌ها است، سرزمین پدیده‌های زمین شناختی ایران، جزیره‌ای که از ۲۲ کشور دنیا بزرگتر است، جزیره‌ای که ۲.۵ برابر سنگاپور و بحرین، ۱.۵ برابر هنگ‌کنک و ۵ برابر مالدیو است، در سال‌های اخیر زحمات زیادی برای احداث زیر ساخت‌ها در این جزیره شده است.

مدیر طرح توسعه فناوری و نوآوری زمین شناسی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: اگر نتوانیم از جزیره ای که از چندین کشور دنیا بزرگتر است درآمد زایی کنیم و نگاهمان به بشکه های نفتی باشد به عقب برخواهیم گشت، امروز جنگ دنیا جنگ اقتصادی است، جنگ در عرصه فناوری و نوآوری است، جنگ سپر و شمشیر نیست، هر کشور از لحاظ اقتصادی پیشرفت کند به توسعه دست می‌یابد.

وی گفت: سرمایه گذاری است که این کشور را نجات خواهد داد، برای اینکه سرمایه گذاری بخواهد انجام شود لازمه آن معرفی جاذبه‌ها و پدیده‌ها به دنیا است و این مهم با تکیه بر دانش میراث زمین شناختی ایران حاصل می­شود.

فرصت های سرمایه گذاری در قشم فراهم است

علی درویش پور، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم  نیز در این مراسم اظهار داشت: فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و پتروشیمی در جزیره قشم وجود دارد و سرمایه گذاری بر روی مزیت های موجود در جزیره قشم می تواند فرصت خوبی برای افزایش درآمدهای کشور باشد.

وی افزود: قشم سرزمین فرصت های طلایی است و باید از این فرصت بهره برداری مناسب داش، در بخش گردشگری جاذبه های بکری را در این جزیره شاهد هستیم اما علاوه بر آن در حوزه نفت، انرژی و پتروشیمی قشم به عنوان سومین هاب پتروشیمی مطرح است.

وی تاکید کرد: در بخش های مختلف از جمله گردشگری، نفت و پتروشیمی و شیلات فرصت سرمایه گذاری فراهم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha