به گزارش ایرنا، علاءالدینوف روز جمعه به ریانووستی گفت: واگن های جداگانه برای زنان به پیشگیری از تماس های نزدیگ زنان و مردان در ساعات اوج تردد در متروی مسکو کمک می کند.
علاءالدینوف که ریاست اداره مسلمانان شهر مسکو را برعهده دارد، گفت: معتقدم که این ابتکار بویژه باتوجه به واقعیت های کنونی که در ساعات پیک تردد در مترو مسکو ازدحام جمعیت رخ می دهد، پیشنهاد درستی است.
وی افزود: از دیدگاه دین اسلام مرد اجازه ندارد با بدن زنان غریبه و نامحرم به استثنای موارد پیش بینی نشده تماس داشته باشد. افراد مومن تا حداکثر امکان از زنان فاصله می گیرند.
مفتی مسلمانان مسکو گفت: در جوامع اسلامی، از قرار گرفتن مردان و زنان در یک مکان استقبال نمی شود به عنوان مثال در مساجد اماکن جداگانه برای مردان و زنان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد که واگن های ویژه برای زنان در قطارها و متروهای کشورهایی همچون ترکیه، امارات و مصر وجود دارد.
ولادیمیر پتروف معاون مجلس اجتماعی استان لنینگراد روسیه نیز به تازگی در گفت و گو با روزنامه وچرنیا ماسکوا چاپ مسکو خواستار اختصاص یافتن واگن های قطار و مترو برای جلوگیری از تعرض جنسی شد.
نیکلای بابکین عضو شورای مدیریت کلیسای ارتدوکس روس نیز اخیرا در گفت و گو با ریانووستی خاطرنشان کرد که اختصاص یافتن واگن هایی برای زنان در مترو ایده خوبی است که از مزاحمت برای زنان در اماکن عمومی جلوگیری خواهد کرد.
متروی مسکو سامانه اصلی حمل و نقل شهری در پایتخت است که روزانه حدود هفت میلیون نفر را جابجا میکند.
نخستین خط متروی مسکو از ایستگاه ساکولنیکی تا پارک کولتوری روز ۱۵ می سال ۱۹۳۵ گشایش یافت.
سال۱۹۳۵ هنگامی که متروی مسکو راهاندازی شد، این سیستم زیرزمینی فقط ۱۱ ایستگاه داشت و ۲۸۵ هزار نفر را به مقصدهای خود میرساند اما امروز، سامانه مترو مسکو شامل ۲۳۳ ایستگاه است.
مترو مسکو از پیچیدهترین و زیباترین متروهای جهان به حساب میآید و ۴۸ ایستگاه آن میراث فرهنگی این کشور شناخته و بیش از ۴۰ ایستگاه نیز بنای معماری عالی محسوب میشوند.
نظر شما