تغییرات اقلیمی دامنگیر صادرات کشاورزی آرژانتین

تهران - ایرنا - خشکسالی در برزیل،کم‌آبی بی‌سابقه رودخانه «پارانا» در ۷۷ سال اخیر را باعث شده و میلیون‌ها دلار زیان مالی در بخش صادرات محصولات کشاورزی کشور همسایه آرژانتین به بار آورده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، خبرها از تغییرات اقلیمی شدید در حالی تقریبا همه مناطق جهان را درگیر کرده که کاهش تاریخی سطح آب رودخانه «پارانا» به عنوان مسیر اصلی حمل‌ونقل غلات و مشتقات آن از آرژانتین، میلیون‌ها دلار زیان مالی برای بخش صادرات محصولات کشاورزی که بزرگترین منبع ورود ارز خارجی به این کشور آمریکای جنوبی است، به همراه داشته است.

خشکسالی و کم آبی در برزیل که رودخانه پارانا از آن سرچشمه می‌گیرد، موجب شده تا در فصل صادرات دانه سویا و ذرت، آرژانتین با مشکلی جدی روبرو شود. این در حالی است که انتظار می‌رود این منطقه تا ماه‌های آینده نیز خشک باقی مانده و احتمالاً در ماه‌های آتی صادرات گندم آرژانتین هم مختل خواهد شد.

به نوشته افه، این بیشترین میزان کم‌آبی رودخانه پارانا در ۷۷ سال اخیر، عملیات بارگیری کشتی‌ها در پایانه های بندری «روساریو» در مرکز شهر «سانتا فه» را با مشکل مواجه کرده است.

۷۰ درصد صادرات غلات و ۹۶ درصد صادرات روغن و آرد از آرژانتین به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده تولیدات کشاورزی در جهان از این پایانه بندری انجام می‌شود.

بر اساس محاسبات بورس اوراق بهادار روساریو، هزینه های بیشتر لجستیکی، حمل و نقل و صنعتی که کاهش سطح آب رودخانه پارانا در سال جاری تحمیل کرده است، زیان اقتصادی ۳۱۵ میلیون دلاری همراه داشته است.

انجمن بنادر آرژانتین اعلام کرد پایین آمدن تاریخی آب رودخانه‌های آرژانتین کشتی‌های حمل غلات را مجبور کرده است تا ۲۵ درصد از محموله‌های خود را کاهش دهند.

تغییرات اقلیمی دامنگیر صادرات کشاورزی آرژانتین

شماری از اعضای «مرکز صادرکنندگان غلات» آرژانتین به افه گفتند: وضعیت بسیار جدی و پیچیده است. در صورت تداوم این روند، خسارت‌های مالی تا پایان امسال (۲۰۲۱) به ۵۰۰ میلیون دلار می‌رسد.

«پائولینا لِسکانو» کارشناس بازارهای کشاورزی به افه گفت: ۷۰ درصد ارز خارجی که وارد آرژانتین می‌شود از محل صادرات سویا، ذرت و گندم است. چنانچه مسیر حمل‌ونقلی که ۸۰ درصد صادرات این دانه‌ها و مشتقاتش از طریق آن صادر می‌شود، محدود یا مسدود شود، ورود ارز خارجی نیز متوقف می‌شود. این حقیقتا بسیار نگران‌کننده است.  

دولت آرژانتین پیش از این در مواجهه با کاهش چشمگیر بارندگی‌ها در برزیل و حوزه رودخانه پارانا، در هفت استان وضعیت اضطراری اعلام کرده بود.  

برزیل در حالی از ماه‌های اخیر با خشکسالی فلج کننده ای دست و پنجه نرم می کند که بارش برف بی سابقه و یخبندان شدیدی که روزهای اخیر برزیل را فرا گرفته است،  می تواند زیان عظیمی برای کشاورزان به دنبال داشته باشد.

وخیم ترین بحران خشکسالی تقریبا در یک قرن گذشته، میلیون ها برزیلی را با کمبود آب و قطع برق مواجه کرده و تلاش های این کشور را برای بهبود اوضاع ناشی از تاخیر مخرب همه گیری ویروس کرونا پیچیده کرده است.

مراکز کشاورزی در سائوپائولو و ماتو گراسو بیشترین آسیب را از خشکسالی دیده اند به ویژه به دنبال کاهش بارش ها در ماه های نوامبر و مارس که در ۲۰ سال گذشته سابقه نداشته است.

سطح آب در ذخایر آبی که آب حدود ۷.۵ میلیون نفر را در شهر سائوپائولو تامین می کند به زیر یک دهم ظرفیت آن در سال جاری کاهش یافته است. وزیر معادن و انرژی برزیل این را وخیم ترین خشکسالی در ۹۱ سال گذشته توصیف کرده است.

یک فعال اقلیمی گفته است خشکسالی در برزیل  به طور مستقیم با جنگل زدایی در آمازون مرتبط است که سال گذشته به بالاترین رقم در بیش از یک دهه گذشته رسید. سیستم بازیافت آب جنگل ها نقش مهمی را در توزیع باران در سراسر آمریکای جنوبی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha