حمایت ۱۲ میلیارد تومانی از طرح‌های پژوهشی برتر حوزه بهداشت و سلامت

تهران- ایرنا- رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از حمایت ۱۲ میلیارد تومانی مشترک این صندوق و موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران(NIMAD) برای طرح های پژوهشی برتر در حوزه بهداشت و سلامت خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه وآموزش ایرنا، ایمان افتخاری روز شنبه در مراسم امضا و تبادل تفاهم نامه همکاری میان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران(NIMAD) افزود: امیدوارم این همکاری با امضا تفاهم نامه‌ای به رسمیت شناخته شود و اثرگذاری آن در حوزه‌های پژوهش و تولید فناوری بیش از پیش باشد.
وی بیان کرد: امروزه مسایل بهداشتی و درمانی با مسایل زندگی مردم گره خورده است و رفع این مسایل همکاری همگانی را می‌طلبد.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته حرکت های خوبی در حوزه های علمی در این حوزه شکل گرفته و پیشرفت های قابل توجهی داشته و این پیشرفت مرهون همکاری میان حوزه‌های مختلف علمی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه همه محققان حوزه‌های علوم پایه، سلامت و پزشکی که با مسایل مربوط به زمینه بهداشت و سلامت آشنا هستند، دست به دست هم داده‌اند تا جنبه‌های مختلف مساله را بررسی و در نهایت پروژه چند محور را به صورت همگرا طرح و اجرایی کنند.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور یادآور شد: امضای این تفاهم در مراسم امروز حاصل این رویکرد است، بر این اساس  فراخوانی برای دریافت ایده‌ها در پنج حوزه منتشر می شود و شرکت کنندگان در این فراخوان تا ۲۰ شهریورماه  مهلت دارند تا ایده‌های خود را ارسال کنند.
افتخاری گفت: "پژوهش های حوزه فراورده‌های سلامت محور (دارو، کاشتنی ها، تجهیزات پزشکی، ابزارهای تشخیص، بیوسنسورها، میکروروبات، بیونیک و پوشیدنی ها) "، "استفاده از هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، ابرداده‌ها، در تشخیص، پیشگیری و درمان بیمارها" از جمله محورهای فراخوان این همکاری مشترک است.

وی یادآور شد: آلاینده‌های محیط زیستی (شناسایی / ارزیابی اثرات / کنترل آلاینده‌ها) "، "بایو متریال در پزشکی و مهندسی بافت، پرینتر، جوهرهای زیستی و محصولات سه بعدی" و "بهداشت مواد غذایی و پروبیوتیک" از دیگر محورهای فراخوان این همکاری مشترک است.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به حمایت‌های صورت گرفته از ایده‌های منتخب این فراخوان اشاره کرد و اظهار داشت: به تیم‌های منتخب وابسته به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت بسته حمایتی به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان از سوی موسسه نیماد اعطا می شود و تیم‌های منتخب وابسته به دانشگاه ها و پژوهشگاه های وزارت علوم از سوی صندوق باپرداخت بسته حمایتی به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان حمایت می شوند.

افتخاری افزود: در مجموع از ۲۰طرح منتخب بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران حمایت می شود.

دبیر مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران نیز در مراسم امضا و تبادل تفاهم نامه همکاری میان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران و موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران گفت: در حقیقت حکمرانی علم و فناوری در کشور ایجاب می‌کند که ما بر روی رویکردهای هم گرایانه و مشترک کار کنیم.

 سیدفرزاد محمدی افزود: با تشکیل وزارت علوم و وزارت بهداشت شکلی از تفکیک  اتفاق افتاد که باعث شده که ما به شکل ساختاری علم و زیرساخت های مرتبط با علم را مجزا کنیم.

وی ادامه داد: مهمترین اتفاقی که درمراسم امضای اولین  تفاهم نامه مشترک صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با نیماد اتفاق می افتد اینکه ما عارضه جداشدن علم که یک مفهوم بسیط به حساب می آید را بتوانیم پوشش دهیم.

دبیر مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه این حرف همان مفهوم بین رشته ای علم و یا چند رشته ای است که فرصت های کم نظیری در آن نهفته است گفت: توانایی ها و برتری ها و مزایای فناوری و فناوری آزمایشگاهی و تحقیق و توسعه در حوزه علوم را در زمینه بایومتیکال ساینس اگر فرض کنیم بیشتر نزد وزارت علوم است و لمس اشکالات از جانب وزارت بهداشت است، بنابراین برای حل نیازها و چالش های کشور و حل نیازهای مردم راه حلی جز این نیست که ما با هم همگرایانه کار کنیم.

وی یادآور شد: البته همه فعالیت های منجر به کسب محصول نمی شوند، بعضی از آنها دانش لازم را برای سیاستگذاری فراهم می کنند.

محمدی گفت: صرف جنس انتخاب این مضامین و سرفصل ها در این تفاهم نامه قطعا ما را از پژوهش های پایه و پژوهش برای پژوهش  به سمت پژوهش های ترجمانی که در زنجیره ارزش در تحقیق و توسعه یک قدم جلوتر از پژوهش های صرف، به حساب می آید هدایت می کند منتهی نوع هدایت در فرآیندهای تسهیل شده ای که ختم به محصول و ارزش افزوده و اشتغال و کارآفرینی در سطح کشور می شود متفاوت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha