۹ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۲۳
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84421590
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تخلف خرده‌فروش‌ها عامل کمبود مرغ در بازار کردستان

سنندج- ایرنا- تعدادی از خرده‌فروشان مرغ در کردستان بخشی از سهمیه مرغ خود را قطعه‌بندی کرده و در خودروهای عادی به طور غیربهداشتی و با چندین برابر قیمت به استان‌های دیگر ارسال می‌کنند که این مسئله یکی از دلایل اصلی کمبود مرغ در بازار استان از سوی مسوولان اعلام شده است.

به گزارش ایرنا، گوشت مرغ از پرمصرف‌ترین مواد پروتئینی در کشور به ویژه در استان‌هایی هم چون کردستان که درآمد سرانه مردم آن از میانگین کشوری پایین تر بوده و بیشتر اقشار آن نیز توانایی خرید گوشت قرمز و ماهی را ندارند، است.

یکی، دو سالی است به دلایل متعدیی از جمله مسائل مربوط به واردات و افزایش قیمت نهاده‌های دامی و حمل و نقل آن چرخه تولید و عرضه مرغ با مشکلاتی مواجه شده است.

کردستان یکی از استان‌های تولیدکننده گوشت سفید است با این وجود در مقاطعی با کمبود مرغ در بازار مواجه می شود که این به دلیل نبود تولید نیست بلکه بخشی از آن ناشی از خروج مرغ از استان به سایر نقاط کشور است.

تا پیش از این مرغ از درب مرغداری به سایر استان‌ها منتقل می شود که با مصوبه کارگروه های تنظیم بازار و سپس قرارگاه ساماندهی مرغ از این اقدام تا زمان تامین نیاز داخل جلوگیری به عمل آمده است ولی بعد از بررسی‌های انجام شده مشخص شده که مرغ‌ها بعد از تحویل به خرده‌فروشان قطعه‌بندی شده و به صورت کاملا غیربهداشتی و با خودروهای حمل و نقل عمومی و غیریخچال دار از استان خارج می شود.

ششمین جلسه کارگروه ساماندهی قرارگاه مرغ کردستان روز شنبه به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداردر سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی با دستور کار بررسی ثبت اطلاعات کشتارگاه‌ها در سامانه جامع تجارت و ارائه گزارش وضعیت جوجه ریزی وعرضه مرغ در روزهای اخیر تشکیل شد.

تخلف خرده‌فروش‌ها عامل کمبود مرغ در بازار کردستان

خروج مرغ از کردستان تا برقراری ثبات عرضه آن در بازار استان ممنوع است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه  با اشاره به اینکه کردستان همواره در اجرای طرح‌های هوشمند جزو استان‌های پیشرو بوده است، اظهار داشت: تا ۴۸ ساعت آینده باید همه کشتارگاه‌ها و افراد مرتبط هم چون لاشه فروش‌های استان در سامانه جامع تجارت اقدام به ثبت اطلاعات کنند.

خالد جعفری یکی از دلایل خروج مرغ از استان را وجود اختلاف قیمت آن بین استان‌های همجوار خواند و افزود:  همه واحدهای عرضه مرغ و فروشندگان آن در سطح بازار رصد تا از خروج مرغ به صورت غیربهداشتی ممانعت شود.

وی بر بازنگری در قیمت مرغ تاکید و اضافه کرد: قیمت جوجه یک روزه، قیمت نهاده‌ها و هزینه حمل و نقل آنها افزایش پیدا کرده است و برای جلوگیری از عرضه چند قیمتی مرغ و حمایت از تولیدکنندگان باید با لحاظ این موارد قیمت نهایی تعیین شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: تصمیم گیری در خصوص قیمت مرغ به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده لذا در استان هم نیازی به تشکیل جلسه تنظیم بازار در این رابطه نیست و همه مسائل مربوط به مرغ در قالب قرارگاه ساماندهی مرغ انجام می‌شود.

جعفری اعلام کرد: تا زمانی که وضعیت بازار استان در ارتباط با گوشت مرغ به ثبات نرسیده مجوز خروج آن  از استان صادر نخواهد شد.

بیش از ۱۶ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در کردستان انجام شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این جلسه اظهار داشت: علی‌رغم همه تلاش‌های انجام شده و جوجه ریزی و کشتار زیاد شاهد کمبود مرغ در بازار برخی از شهرستان‌های استان هستیم.

محمدفرید سپری اضافه کرد: میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری استان در فروردین امسال چهار میلیون و ۱۱۹ هزار و ۲۱۵ قطعه ، در اردیبهشت ماه سه میلیون و ۸۶۴ هزار و ۷۴۰ قطعه و در خرداد ماه هم سه میلیون و ۲۲۷ هزار و ۳۳۷ قطعه بوده است.

وی افزود: چهار میلیون و ۱۹۸ هزار و ۱۶۰ قطعه جوجه ریزی هم در تیرماه امسال در واحدهای مرغداری استان انجام شده که این میزان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: کاهش جوجه ریزی در خرداد و تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته به دستورالعمل وزارت جهاد مبنی بر اینکه واحدهایی که گواهی تخلیه آنها کمتر از ۹۰ درصد باشد حق جوجه‌ریزی ندارند، بر می‌گردد.

سپری اظهار داشت: با توجه به دستوراالعمل مذکور در بازه زمانی تعدادی از مرغداری های استان نتوانستند جوجه ریزی کنند و لذا اقدام به اصلاح آن شد و واحدهایی که کمتر از ۷۵ درصد تاییدیه تخلیه دامپزشکی ندارد به غیر از استفاده جوجه نژاد آریان نمی توانند جوجه ریزی کنند.

وی اعلام کرد: از ابتدای سال تا ششم مرداد ماه سال جاری ۱۶ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۴۷۶ قطعه جوجه‌ریزی در استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته که بیش از ۱۵ میلیون قطعه بوده پنج درصد رشد داشته است.

معاون سازمان بازرسی کردستان هم در این جلسه با ابراز تاسف از اینکه هر کسی در جامعه ما به فکر کسب منافع آنی و راحت خود است، اظهار داشت: توجیهات برخی از تولیدکنندگان و مدیران کشتارگاه‌ها در خصوص عرضه مرغ در استان قابل پذیرش نیست.

علی شهامت اضافه کرد: دستگاه قضا رسالت‌هایی همچون بررسی وضعیت بازار به ویژه در خصوص کمبود مرغ و نحوه عملکرد دستگاه‌هایی اجرایی را برای سازمان بازرسی تعیین کرده است.

وی افزود: ادارات پست، دامپزشکی و سازمان‌های صمت و جهاد کشاورزی مسوول اجرای طرح سامانه رصد هوشمند توزیع مرغ هستند که می طلبد هر کدام از این دستگاه‌ها به رسالت خود به نحو احسن عمل کنند تا مشکل مربوط به کمبود ایجاد شده برطرف شود.

شناسایی ۱۰ خودرو حمل غیرمجاز مرغ قطعه بندی شده در استان

مدیرکل دامپزشکی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: طی سه روز گذشته ۱۰ خودرو حین جابه جایی مرغ قطعه بندی شده در استان شناسایی شدند که حدود ۳۰۰،۴۰۰ کیلوگرم مرغ موجود در آنها ضبط شده است.

مجتبی ورمقانی با اشاره به اینکه حمل مرغ‌های قطعه بندی شده به صورت کاملا غیربهداشتی و در خودروهای بدون یخچال انجام شده است، افزود: برخی از مغازه‌های سطح شهرهای استان مرغ‌ها را قطعه بندی کرده و به دیگر استان‌ها ارسال و با قیمت زیادی عرضه می کنند و همین باعث ایجاد کمبود گوشت سفید در بازار استان شده است.

فرامرز اسعدی‌مقدم مدیر کشتارگاه پر سنندج هم در این جلسه با اشاره به اینکه ۲ سال است با وجود افزایش همه هزینه‌ها، هزینه کشتار در کشتارگاه‌ها افزایش پیدا نکرده است، اظهار داشت: کشتارگاه‌ها هم با مشکلات زیادی مواجه هستند و می طلبد به آنها هم توجه شود.

 معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از اجرای طرح رصد و پایش توزیع مرغ در استان خبرداد و اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح کشتارگاه ها ملزم شدند که اطلاعات مربوط به کشتار مرغ را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند.

بختیار خلیقی اضافه کرد: اگر تولید و عرضه مرغ بدون ثبت در سامانه وارد بازار شود خارج از چرخه و قاچاق محسوب خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha