درمان شایع‌ترین نوع سرطان کبد با امواج رادیویی غیرحرارتی

تهران- ایرنا- مطالعات جدید نشان می‌دهد درمان هدفمند سرطان کبد با استفاده از امواج رادیویی غیرحرارتی، یک روش ایمن و بی‌خطر است و شانس بقای بیمار را افزایش می‌دهد.

به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری مدیکال نیوز، طبق گزارش موسسه ملی سرطان آمریکا، سرطان کبد (HCC) چهارمین علت عمده مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است که معمولا در افراد بالای ۵۰ سال و به خصوص در مردان دیده می‌شود.

سیروز یا زخم شدن کبد، هپاتیت B و C، عفونت ویروسی، التهاب مزمن کبد، هموکروماتوز (تجمع آهن در بدن) و مصرف الکل، مهمترین دلایل ابتلا به سرطان کبد هستند.

سرطان اولیه کبد (HCC) نوعی سرطان کبد با پیشروی سریع است که در آن نرخ بقای بیماران حدود ۱۱ ماه پس از تشخیص بوده و عامل ۹۰ درصد مرگ و میر ناشی از انواع سرطان‌های کبد محسوب می‌شود. این بیماری یک مشکل سلامت جدی در آسیا و اقیانوسیه است. در حال حاضر گزینه‌های درمانی برای این بیماری، به ویژه بیمارانی که درگیر نوع پیشرفته سرطان کبد هستند، محدود است.

مطالعات محققان دانشکده پزشکی ویک فارست در آمریکا نشان می‌دهد درمان هدفمند سرطان کبد با استفاده از امواج رادیویی غیرحرارتی، یک روش ایمن و بی‌خطر است و شانس بقای بیمار را افزایش می‌دهد.

در این مطالعه از دستگاهی به نام TheraBionic P۱ استفاده می‌شود که در آلمان اختراع شده و عملکرد آن بر اساس میدان‌های الکترومغناطیسی رادیوفرکانس مدولاسیون دامنه یا به اختصار AM RF EMF است که به طور خاص برای درمان HCC برنامه‌ریزی شده است.

فرکانس‌های مخصوص هر بیمار با نمونه‌برداری از تومور یا آزمایش خون مشخص می‌شود. در سال ۲۰۰۹ میلادی فرکانس‌های رادیویی مناسب برای ۱۵ نوع مختلف سرطان کشف و در نشریه Journal of Experimental & Clinical Cancer Research منتشر شد.

TheraBionic P۱ یک دستگاه دستی است که فرکانس‌های رادیویی را از طریق یک آنتن قاشقی‌شکل منتشر می‌کند و در طول مدت درمان روی زبان بیمار قرار می‌گیرد و سه بار در روز امواج رادیویی ضعیف را در بدن به جریان می‌اندازد. این دستگاه در سال ۲۰۱۹ میلادی مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت کرد و نشان داد رشد سلول‌های کبد در بدن بیمار را بدون آسیب به سلول‌های سالم مهار می‌کند.

این دستگاه روی ۱۸ بیمار آزمایش شده و منجر به بهبود کلی بیش از ۳۰ درصد در این بیماران شده است. متاسفانه علایم اولیه بیماری‌های کبد زمانی بروز می‌کند که این اندام حیاتی آسیب جدی دیده و درمان آن تقریبا غیرممکن است؛ بنابراین به روش‌های درمانی موثر نیاز است. از طرفی آگاهی از عوامل آسیب‌رسان به کبد برای حفظ سلامت آن ضروری است.

در ادامه به مواردی اشاره شده است که برای کبد مضر هستند.  

-شکر
کبد از یک نوع شکر به نام فروکتوز برای تولید چربی استفاده می‌کند. زمانی که میان فروکتوز وارد شده به بدن زیاد باشد، منجر به تجمع چربی و بیماری‌های جدی کبدی می‌شود. برخی تحقیقات نشان می‌دهد چربی به اندازه الکل برای کبد مضر است. بنابراین اولین قدم برای محافظت از کبد کاهش مصرف شیرینی است.

-استفاده بی رویه از مکمل‌های گیاهی بدون تجویز پزشک
برخی افراد تصور می‌کنند هر نوع مکمل گیاهی هیچ صدمه‌ای به بدن وارد نمی‌کند. این باور کاملا اشتباه است و گاهی مصرف نادرست و افراطی یک مکمل گیاهی می‌تواند منجر به بیماری‌ هپاتیت یا نارسایی کبد شود. بنابراین تمام داروها و مکمل‌های گیاهی باید تحت نظر پزشک و با وسواس مصرف شوند.

-چاقی و اضافه وزن
چاقی منجر به تجمع چربی در کبد و کبد چرب غیرالکلی می‌شود و ممکن است باعث تورم کبد شود. بنابراین کاهش وزن اولین قدم در جهت سلامتی کبد است.

-مصرف بیش از حد ویتامین A
معمولا بدن از طریق مصرف میوه و سبزیجات، به ویژه آنهایی که رنگ نارنجی و زرد دارند، ویتامین A مورد نیاز خود را تامین می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد مصرف بیش از حد ویتامین A به کبد آسیب می‌زند.

-نوشابه
نوشابه و نوشیدنی‌های مصنوعی یکی از مهمترین دلایل آسیب به کبد هستند. برای محافظت از کبد مصرف نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین را کاهش دهید.

-استامینوفن
دوز نامناسب استامینوفن یکی از عوامل آسیب‌رسان به کبد است. برای مثال چنانچه سرما خورده‌اید و سر درد دارید، مراقب باشید که به طور همزمان از داروی استامینوفن و سرماخوردگی استفاده نکنید، چون داروی سرماخوردگی نیز حاوی استامینوفن است و می‌تواند به کبد صدمه بزند.

-چربی‌های ترانس
چربی‌های ترانس برای کبد بیش از اندازه مضر هستند. دقت کنید حتی اگر در جدول ارزش غذایی میزان چربی ترانس صفر قید شده باشد، هنوز هم مقداری چربی در آن ماده وجود دارد.

کبد بزرگترین ارگان داخلی بدن است که بیش از ۵۰۰ عملکرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت را به عهده دارد. کبد با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا می‌کند و تنها عضوی است که می‌تواند خود را بازسازی (ترمیم) کند؛ به همین دلیل است که افراد می‌توانند بخشی از کبد خود را اهدا کنند.

 کبد حدود ۱۰ درصد از جریان خون را مصرف می‌کند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ می‌کند. متاسفانه بیماری‌های کبدی با هیچ علامت ظاهری همراه نیستند و بیمار زمانی از آن مطلع می‌شود که کار از کار گذاشته است. سرطان کبد، نارسایی کبد، سیروز، هپاتیت و هموکروماتوز شایع‌ترین مشکلات کبد هستند.
انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ‌های سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه می‌دارند. استفاده از غذاهای آماده و حاضری، الکل و سیگار، روغن و غذاهای سرخ کرده و عدم تحرک، مهمترین دلایل آسیب به کبد هستند.

نتایج این مطالعه در نشریه Open۴ منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha