بهرام نصراللهی زاده شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سقز مهد تاریخ، فرهنگ و تمدن کردستان است و باید احیای این جایگاه و توسعه همه جانبه آن مورد اهتمام همگان باشد.
وی در مورد مطالبه ساخت موزه تاریخی و مردم شناسی در سقز و بی توجهی میراث فرهنگی نسبت به این مساله، گفت: ساخت موزه در این شهرستان امری ضروری برای بازنمایی قدمت، فرهنگ غنی و آداب و رسوم مردم است و باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
وی افزود: ما بعنوان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استام، وعده تامین اعتبارات و حمایت از ساخت موزه را در سقز می دهیم، لذا اگر ساختمان یا اثر تاریخی تملک شده در سقز وجود دارد جهت تجهیز و اقدامات لازم اقدام شود، اگر نیاز به تملک ملک یا زمین وجود دارد اعتبارات خاصی درنظر می گیریم.
نصراللهی از فرماندار ویژه سقز خواست با تشکیل کارگروهی طرح ساخت موزه سقز را تهیه و جهت تامین اعتبار به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ارسال کنند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان در مورد بازگشایی بازارچه مرزی و الحاق سقز به منطقه آزاد تجاری نیز افزود: زیرساخت های توسعه در سقز ایجاد شده و بسترهای مناسب برای توسعه و سرمایه گذاری در این شهرستان فراهم است، ۲ مساله فوق در اختیار یا حیطه تصمیم گیری این سازمان نیست اما مسوولان امر پیگیر موضوع هستند و ما نیز پیگیر مساله هستیم.
ضرورت توجه دولتمردان در کردستان به عدالت فرهنگی و توجه به همه ابعاد توسعه و توجه متوازن سازمان مدیریت و برنامه ریزی به شهرستان ها از دیگر دغدغه های خبرنگاران سقزی بود که آنرا با نصرالهی زاده در میان گذاشتند.
شهرستان سقز تاریخی ترین شهرستان کردستان دارای چندین اثر ثبت شده در موزه های جهانی و ملی و همچنین دارای تپه باستانی زیویه است که تا به امروز موزه ندارد.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما