۱۰ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۰۷
کد خبر: 84422679
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نسل کشی تولسا؛ بازماندگان همچنان در پی دادخواهی

۱۰ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۰۷
کد خبر: 84422679
نسل کشی تولسا؛ بازماندگان همچنان در پی دادخواهی

تهران- ایرنا- روزنامه گاردین با اشاره به دفن دوباره اجساد یافت شده قربانیان کشتار نژادی تولسا در آمریکا نوشت: این خاکسپاری با اعتراضات بسیاری مواجه شد که در آن معترضان خواستار تحقیقات جنایی و اجرای عدالت در خصوص نسل کشی هستند که یکصد سال است بر روی آن سرپوش گذاشته می شود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای این روزنامه انگلیسی، اجساد ۱۹ نفر از قربانیان کشتار نژادی تولسا در سال ۱۹۲۱میلادی که از گورستان اوکلاهما بیرون کشیده شد، روز جمعه با وجود اعتراض بسیاری در بیرون قبرستان، در یک مراسم بدون شرکت کننده دفن شد.

یکی از بازماندگان نسل کشی تولسا در این خصوص گفت: «این کاملا نفرت انگیز و بی احترامی است. این افراد اعضای خانواده ما هستند. وی اجرای عدالت را در سال ۲۰۲۱ حق بازماندگان این فاجعه دانست.

در سال ۱۹۲۱ و طی نسل کشی تولسا یک گروه سفیدپوست محله ای مرفه معروف به "بلک وال استریت" دست به تخریب و کشتار زدند و بیش از ۳۰۰ نفر سیاه پوست را قتل عام کردند. اما با گذشت یک قرن از آن زمان هیچ سفیدپوستی هرگز محکوم نشد و بسیاری سعی داشتند تا این کشتار را به فراموشی بسپارند. اگرچه در سال ۲۰۱۸ گروهی در تولسای اوکلاهاما شروع به بررسی این قتل عام کردند.

در اکتبر سال ۲۰۲۰ برای نخستین بار محققان هنگام بررسی قتل‌عام ۱۹۲۱ سیاهان در تولسای اوکلاهما در گورستان بخش سیاه پوستان، بقایای پیکر مردی آفریقایی-آمریکایی پیدا شد که به سر و گردنش گلوله‌ خورده است.

«رجینا گودوین» نماینده ایالتی اوکلاهاما در مجلس نمایندگان در گفت و گو با خبرنگاران در واکنش به دفن دوباره اجساد قربانیان بدون حضور بازماندگان گفت: «بقایای پیدا شده جمجمه ای که با گلوله سوراخ شده نشان می دهد که شما تازه در آغاز راه هستید».

برخی از معترضان خواستار آن بودند تا پیش از پایان تحقیقات در خصوص این کشتار، دفن دوباره بقایای اجساد به تعویق بیفتد اما سخنگوی شهرداری گفت که برای اینکار، باید مجوز داشته باشیم.

«کریستی ویلیامز» عضو کارگروه «نظارت عمومی بر گورهای جمعی تولسا»، در مصاحبه با واشنگتن‌پست گفت: «در حال حاضر اولویت ما این است که ببینیم بقایای این اجساد مربوط به کیست و چرا بی‌هویت دفن شده‌اند».

بنا بر گزارش‌ها در پی این فاجعه انسانی، بازماندگان اجساد را یا در گورهای جمعی دفن کردند یا با کامیون آن‌ها را به رودخانه‌ای در آن نزدیکی ریختند.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا که برای گرامیداشت صدمین سالگرد این کشتار به تولسا سفر کرده بود در سخنانش به رسمیت شناختن تاریخ خشونت نژادی در سراسر کشور را خواستار شد و گفت: «ایالات متحده آمریکا باید مانند سایر ملت‌های بزرگ دنیا با وجه تاریک خود آشتی کند».

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha