به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، محمدرضا آهنچیان روز یکشنبه در نشست خبری با رسانه ها که با موضوع واکسیناسیون دانشگاهیان برگزار شد، اظهار داشت: طبق فهرست ارسال شده از دانشگاه های تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شامل دانشگاه های دولتی، علمی کاربردی، فنی و حرفه ای و دانشگاه های تحت پوشش دستگاه ها، ۳۰ هزار عضو هیأت علمی و ۶۳ هزار کارمند دانشگاه در مردادماه واکسینه می شوند.
وی افزود: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، همه این اساتید در مردادماه از طریق همکاری دانشگاه ها در مراکز استان ها و دانشگاه های علوم پزشکی واکسینه می شوند و اولویت بندی زمانی از نظر ماه وجود ندارد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزشی وزارت علوم درباره واکسیناسیون استادان حق التدریس همتاکید کرد: اسامی استادان حق التدریس دانشگاه های علمی کاربردی و غیردولتی غیرانتفاعی به همراه اعضای هیأت علمی رسمی وزارت علوم، روز گذشته توسط معاون آموزشی وزیر علوم در اختیار سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفت.
شاخص های واکسیناسیون دانشجویان
آهنچیان در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: بر اساس سقف پیش بینی شده برای تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه ها که مورد تایید وزارت بهداشت هم بود، واکسیناسیون سه و نیم میلیون دانشجو با توزیع ماهانه ۵۰۰ هزار پوشش واکسن در شهریورماه آغاز می شود؛ این روند به ترتیب در ماه های مهر، آبان و آذر با تعداد یک میلیون واکسیناسیون در هر ماه ادامه می یابد.
وی درباره شاخص هایی که برای واکسیناسیون دانشجویان در نظر گرفته شده است، گفت: شاخص هایی که در این برنامه ریزی برای واکسیناسیون دانشجویان مورد نظر قرار گرفت، شامل سه نکته است. نخست، مراعات سنوات مجاز تحصیل(سقف مجاز سنوات در دوره های کاردانی و کارشناسی ارشد، ۲ سال و در دوره های کارشناسی پیوسته و دکتری تخصصی چهار سال است).
این مسوول در وزارت علوم درباره بند نخست، تاکید کرد: این بند، یک شاخص جدی بود که در اولویت بندی توزیع دانشجویان برای واکسیناسیون مورد نظر بود.
به گفته آهنچیان ، شاخص دوم، پیشگیری از افزایش نرخ گذار انجام شد و هر دانشجو باید سنوات معینی در دانشگاه حاضر باشد که با هدف پیشگیری از افزایش این نرخ، این توزیع انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: دانشجویانی که در سال های نیمه اول تحصیل خود هستند انتظار می رود در نیمه دوم تحصیل بتوانند در سنوات مجاز به نحوی تحصیل خود را مدیریت کنند که نرخ گذار افزایش نیابد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزشی وزارت علوم درباره شاخص سوم، یادآور شد: در شاخص سوم، اولویت با مقاطع تحصلی بالاتر بود. بر اساس اقتصاد آموزش و برخی قواعد، دانشجویان تحصیلات تکمیلی هزینه بیشتری دارند و ماندگاری بیشتر آنها در دانشگاه خطا است.
آهنچیان ادامه داد: نظام آموزش عالی باید تلاش کند این افراد زودتر بر اساس واکسیناسیون، دانش آموخته شوند و در دانشگاه حاضر شوند.
نظر شما