سید مرتضی حسام نژاد روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود:۲ هزار میلیارد تومان از بدهی های شهرداری قم به بانک ها طی ۶ سال گذشته با وصول مطالبات دولتی به تدریج در حال تسویه کامل است.
معاون اقتصادی و مالی شهرداری قم ادامه داد: بدهی شهرداری قم هم اکنون به حدود یک پنجم بودجه سال ۱۴۰۰ رسیده که نسبت به چند سال گذشته وضعیت مطلوب تری به خود گرفته است.
حسام نژاد گفت: از سال ۹۵ تسویه بدهی های شهرداری نسبت به ایجاد بدهی های جدید روند مثبتی داشته و از تلنبار شدن بدهی های ملکی و پیمانکاری جلوگیری بعمل آمده است.
معاون اقتصادی و مالی شهرداری قم ابراز داشت: هم اکنون شهرداری قم ۶۰۰میلیارد تومان به بانکها و حدود ۸۰ میلیارد تومان نیز پیمانکاران و حوزه املاک بدهی دارد.
حسام نژاد خاطرنشان کرد: شهرداری قم در سال ۹۹، ۶۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته که باید تا ۴ سال آینده تسویه شود.
وی ابراز کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان از این اوراق برای نوسازی ناوگان اتوبوس رانی و بقیه برای بهره برداری و تکمیل قطار شهری هزینه شده که ۵۰ درصد از هزینه خرید اتوبوس های شهری باید توسط دولت پرداخت شود.
وی یادآور شد: بودجه نقدی شهرداری حدود هزار و ۸۰ میلیارد تومان است و با وجود این بودجه اندک امکان نوسازی ناوگان عمومی و بهره برداری از قطار شهری نبوده و چاره ای جز انتشار اوراق مشارکت برای شهرداری باقی نمی ماند.
به باور وی، بدهی شهرداری به بانک ها با پیمانکاران با یک دیگر تفاوت اساسی دارند و در صورتی که بدهی پیمارنکاران در لحظه تسویه نشود روند توسعه شهری دچار خلل می شود.
حسام نژاد ابراز داشت: طی چند سال گذشته به صورت مستمر ۷۰درصد بودجه شهرداری قم در بخش عمرانی و ۳۰ درصد در بخش جاری بوده است.
حسام نژاد بیان کرد: بخاطر وابستگی شدید شهرداری به حوزه املاک قیمت گذاری املاک، و تملک پلاک ها با دقت عمل بالایی توسط کارشناسان شهرداری انجام می گیرد.
معاون اقتصادی و مالی شهرداری قم ادامه داد: قیمت گذاری املاک یکی از چالش برانگیزترین حوزه فعالیت های شهرداری قم است که رابطه مستقیمی با تبعات اجتماعی و اعتماد عمومی دارد.
احداث ۳ هتل ۵ ستاره در بلوار پیامبر اعظم(ص)
مدیر امور سرمایه گذاری شهرداری قم نیز در ادامه، ابراز داشت: حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان قرارداد سرمایه گذاری طی ۶ سال گذشته در شهرداری قم با همکاری بخش خصوصی نهایی شده است که سهم شهرداری ۸۱۰ میلیارد تومان بوده که ارزش ریالی امروز آن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد می شود.
محمدرضا معرفت گفت: مجتمع خدماتی بهشت، مجتمع کهشکان قدیر، شهربازی غدیر، پارکینیگ طبقاتی جنب بازار کهنه و ۶ پمپ بنزین از جمله این قراردادها در حوزه خدمات است و در حوزه سرمایه گذاری در بخش اقامتی نیز چندین هتل و مجتمع در حال احداث است.
به گفته وی، یکی از مشکلات قم در بخش اقامتی عدم وجود مجتمع های اقامتی بزرگ بود که برای رفع این مشکل برنامه ریزی جهت احداث سه هتل ۵ ستاره در بلوار پیامبر اعظم(ص) در دستور کار قرار گرفته است.
معرفت ابراز داشت: با افتتاح این سه هتل بخشی از نیاز افراد متمول و ثروتمند که در سفر به قم تمایلی برای اقامت در هتل های عادی شهر نداشتند برطرف می شود و اشتغال قابل توجهی نیز نصیب مردم عادی می شود.
مدیر امور سرمایه گذاری شهرداری قم یادآور شد: پروژه های اقامتی، اقامتی-مسکونی و تجاری اصلی شهرداری قم در بلوار پیامبر اعظم(ص) متمرکز شده است.
معرفت خاطرنشان کرد: هم اکنون ۲۰ قرارداد سرمایه گذاری در این بلوار نهایی شده و ترس از سرمایه گذاری برای اجرای پروژه های بزرگ در این بلوار معنوی از بین رفته است.
به گفته وی، بهره برداری از ضلع شرقی حرم مطهر یکی از پروژه های مهم شهرداری است که به دلیل مشکلات تملک و عدم استقبال بخش خصوصی هنوز به سرانجام نرسیده است.
معرفت ابراز داشت: ورود مستقیم شهرداری و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی دو اولویت کنونی شهرداری قم برای تکمیل و بهره برداری از پارکینگ شرقی حرم مطهر است.
نظر شما