مانع تراشی داعش برای اجرای توافق شبه نظامیان با دولت سوریه

تهران- ایرنا- بر اساس گزارش منابع محلی در استان درعای سوریه (جنوب این کشور)، گروه تروریستی داعش مانع توافق صورت گرفته میان شبه نظامیان مخالف با دولت دمشق می شوند.

به گزارش امروز(دوشنبه) روزنامه «الوطن» سوریه، منابع نزدیک به شبه نظامیان مسلح در استان درعا گفتند که آنها آمادگی کامل خود را برای اجرای همه مفاد توافق با دولت دمشق اعلام کردند، اما  گروهی وابسته به داعش مانع اجرای این توافق می شوند.

الوطن افزود: کمیته مرکزی درعا روز گذشته با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که پس از مذاکرات چند روزه میان دولت دمشق با شبه نظامیان در استان درعا توافق شد که عملیات نظامی ارتش سوریه علیه شبه نظامیان در منطقه «درعا البلد» متوقف شود و در ازای خروج فردی با نام مستعار «هفو» به همراه فردی دیگر به نام «حرفوش» که منتسب به داعش هستند، روند مذاکره از سر گرفته شود.

در این بیانیه آمده است: کمیته امنیت درعا که زیر نظر دولت سوریه می باشد، به کمیته مرکزی در منطقه «درعا البلد» و مردم این منطقه تا صبح امروز (دوشنبه) مهلت داد تا این دو فرد را از این منطقه اخراج کنند و در غیر این صورت گزینه نظامی توسط نیروهای سوریه استفاده می شود.

این بیانیه می افزاید: سرنوشت حدود ۴۰ هزار غیرنظامی در درعا البلد به توانایی آنها برای اخراج این دو فرد و تکمیل روند مذاکره و نجات منطقه از آفت جنگ مرتبط است.

منابع آگاه در استان درعا دیروز (یکشنبه) وضعیت این منطقه را بی ثبات و نگران کننده توصیف کردند.

این منابع تعلل و نقض توافق توسط شبه نظامیان را مانع دستیابی به توافق در دور مذاکرات جاری می­ دانند که منجر به سیطره دولت سوریه بر کل استان، شهر و روستاهای درعا می شود.

این منابع تاکید کردند که دولت سوریه مصمم است تا امنیت را به کل منطقه جنوبی این کشور بازگرداند و اجازه نمی دهد تا وضعیت گذشته ادامه یابد و هر شخصی با حل و فصل وضعیت موجود در این منطقه مخالفت کند، مجبور به ترک این منطقه خواهد بود.

ضمن توافقی که ارتش سوریه با شبه نظامیان موجود در استان درعا در جنوب صورت داد، دمشق به افراد مسلح فرصت بازگشت دوباره به توافق اعطا نموده و اجازه داد تا افراد مسلحی که مایل به رفتن به خارج از درعا هستند از این استان خارج شوند.

این شبه نظامیان که گروه منتسب به داعش نیز آنها را همراهی می کنند با حمله به نیروهای نظامی سوریه توافق فوق را نقض کرده و مانع اجرای مفاد و بازگشت امنیت به این استان جنوبی سوریه می شوند.

درگیری‌های داخلی سوریه از اعتراضات مسالمت آمیز ۲۴ اسفند ۱۳۸۹ در منطقه «درعا» در جنوب این کشور آغاز شد، اما به مرور با مداخله برخی رژیم صهیونیستی، کشورهای عربی - غربی و ترکیه به سمت درگیری‌های مسلحانه و جنگ کشیده شد.

افشاگری‌های بعدی نشان داد که تسلیح گروه‌های تکفیری تحت حمایت واشنگتن در سوریه، بخشی از استراتژی آمریکا برای مشروعیت زدایی از دولت سوریه و تغییر نظام این کشور بود.

در این مدت قریب به ۲۰۰۰ گروه کوچک و بزرگ در سوریه شکل گرفت که اعضای آن از ۸۰ کشور جهان به آنجا آمدند تا به زعم خود حکومت سوریه را سرنگون کنند؛ بر همین اساس است که سوری‌ها از این جنگ، به عنوان جنگ تمام عیار جهانی علیه کشور یاد می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha