وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در سخنانی در محل وزارت امور خارجه کشورش افزود: آنها در کنار ما ایستادند، ما هم در کنار آنها میایستیم.
وی افزود: آمریکا طی ۱۳سال گذشته بیش از ۷۳ هزار روادید ویژه مهاجرت برای افغانستانی های واجد شرایط و خانواده هایشان صادر کرده است. تنها در سال گذشته هشت هزار روادید صادر کردهایم و اکنون به برنامه پذیرش مهاجران افغانستانی شتاب بخشیدهایم.
به گفته وی، نخستین پرواز این دسته از پناهندگان افغانستانی روز جمعه گذشته و دومین پرواز صبح روز دوشنبه با انتقال حدود ۴۰۰ پناهجو وارد آمریکا شدهاند و این پروازها ادامه خواهد داشت.
وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت ما برای پیشبرد مذاکرات بین دولت افغانستان و طالبان با هدف راه حل سیاسی که به اعتقاد ما تنها راه رسیدن به صلح پایدار است ، به تعامل و دیپلماسی ادامه می دهیم.
بلینکن در عین حال گفت همکاری نزدیک خود را با کشورهای منطقه که همگی از یک افغانستان باثبات، صلح آمیز و دموکراتیک نفع می برند، ادامه خواهیم داد.
وی که کشورش برای دو دهه افغانستان را اشغال کرده و اکنون در حال خروج است، افزود مردم افغانستان مستحق صلح عادلانه و پایدار هستند، امنیت و فرصتی که صلح ممکن می سازد.
طرح خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان قرار است تا پایان ماه جاری میلادی (اوت) تکمیل شود. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته است نیروهای خود را قبل از ۱۱ سپتامبر که سالگرد حمله تروریستی به آمریکا است از افغانستان خارج کند.
اظهارات وزیر خارجه آمریکا در حالی است که اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان روز دوشنبه اعلام کرد دلیل وخیم شدن اوضاع امنیتی افغانستان به دلیل تصمیم "ناگهانی" آمریکا برای خروج تمام نیروهای خود از منطقه است.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از "رویترز"، رئیس جمهوری افغانستان به پارلمان این کشور گفت: ما با یک وضعیت پیش بینی نشده در سه ماه گذشته مواجه بودیم. دلیل وضعیت کنونی ما این است که این تصمیم (خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان) ناگهانی گرفته شده است.
غنی همچنین به واشنگتن اخطار داد که خروج تمام نیروهای آمریکایی عواقبی خواهد داشت.
رئیس جمهوری افغانستان تصریح کرد دولت این کشور با حمایت آمریکا طرحی را برنامه ریزی کرده است که ظرف شش ماه آینده تنشها در این کشور را کاهش خواهد داد.
وزارت امور خارجه آمریکا امروز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که گستره افغان های واجد شرایط دریافت پناهندگی در آمریکا را وسیع تر می کند تا شامل کارکنان فعلی و سابق سازمان های خبری دایر در ایالات متحده، آژانس های توسعه و کمک رسان در آمریکا و دیگر گروه های امدادی شود که بودجه آمریکا را دریافت می کنند.
کارکنان فعلی و سابق دولت آمریکا و عملیات نظامی ناتو که معیارهای برنامه اختصاصی برای این افراد را ندارند نیز تحت پوشش این طرح جدید قرار می گیرند.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این اقدام با هدف اسکان دائمی هزاران شهروند افغان و خانواده های آنها در آمریکا به عنوان پناهنده است. وزارت مزبور رقم مشخصی درمورد افرادی که واجد شرایط این برنامه هستند، ارائه نداد.
بایدن از سوی قانونگذاران آمریکایی و گروه های مدافع حقوق بشر تحت فشار است تا به اففان هایی که به دلیل ارتباط شان با آمریکا در جریان جنگ ۲۰ ساله آمریکا به افغانستان در معرض خطر اقدام تلافی جویانه طالبانند، کمک کند.
نظر شما