به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، تقریبا ۲۲۴ میلیون نفر در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا واکسن زده اند.
در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، اسپانیا با ۵۸.۳ درصد واکسیناسیون در جایگاه نخست این فهرست قرار دارد و پس از آن ایتالیا با ۵۴.۴ درصد، فرانسه با ۵۲.۹ درصد و آلمان با ۵۲.۲ درصد رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند.
کمیسیون اروپا به چهار واکسن فایزر-بیونتک، جانسِن از شرکت جانسون اند جانسون، مودرنا و آسترازنکا چراغ سبز نشان داده است. سهولت در نگهداری و قیمت پایین تر آسترازنکا، اگر چه این واکسن را در رده نخست واکسنهای تزریق شده در جهان قرار داده اما گزارش مواردی از عوارض از جمله لخته خون در افراد دریافت کننده و بدعهدی این شرکت در تحویل به موقع محمولههای توافق شده، موجب عقب نشینی برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده است تا جایی که ۲۶ کشور عضو به سمت استفاده از واکسن فایزر به رغم قیمت بالاتر متمایل شده اند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، از ۲۷ دسامبر ۲۰۲۰ (هفتم دی ماه ۱۳۹۹) و آغاز برنامه واکسیناسیون تا این لحظه، واکسن فایزر مورد استفاده ترین واکسن در اتحادیه اروپا بوده است.
ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
تازه ترین آمار حاکی است که ۱۹۹ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۲۸۸ نفر در سراسر جهان به کووید - ۱۹ مبتلا شده اند. از این تعداد، ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۳۰۵ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کرده و ۱۸۰ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۳۲۵ نفر بهبود یافته اند.
s
نظر شما