مطلب ارسالی چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه شیراز به ایرنا بیانگر این است که انتخاب استاد دانشگاه شیراز در آیین نکوداشت اعضای هیاتعلمی نمونه کشوری در سال تحصیلی ۱۳۹۹_۱۴۰۰ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری،در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه برگزار شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این آیین اظهار کرد: آموزش عالی کشور بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی با بازسازی جدید و تغییر و دگرگونیهای ایجاد شده، طی دوره ۲۰ساله در تربیت نیروی انسانی متخصص بسیار موفق عمل کرده است.
منصور غلامی افزود: خیلی وقتها شاید فضاهایی که در حاشیه انتظارات هر مجامع علمی شکل می گیرد فاقد مطالب کافی و کامل از موضوع باشد و باعث شود که این تصور پیش آید که جامعه علمی ما احیاناً کمکاری کرده یا به سمت برآورده کردن نیازهای جامعه حرکت نکرده است، در حالیکه با اذعان همه دانشمندان، نخبگان، محققان و … حرکت قابل توجهی کرده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در فضاهای علمی نیازمند فضای آرام و به دور از تنش و فضای پر از امید و نیاز هستیم، این یاز ضروری است برای اینکه بتوانیم آرامش فکری و تمرکز اندیشه را در امیدهای علمی فراهم کنیم.
غلامی ابراز کرد: امیدواریم که در ماه های پیش رو و سال های آینده به نحو شایسته ای این محدودیت ها کمتر شود و دست و بال مجموعه کشور و دانشگاه ها و دولت برای فراهم کردن امکانات و بسترها و فعالیت های علمی بیشتر از آنچه که بوده شود و شاهد شکوفایی عمیق تر و گسترده تری از حوزه علم و دانش و فناوری باشیم.
وی اظهار داشت: اعتقاد دارم باید قدردان سرمایههای علمی جامعه باشیم. اینها گنجینههای پربها و بی بدیل هستند که هم باید برای داشتن آنها خداوند را شکر کنیم و هم برای بهره بردن از وجود ارزشمندشان تلاش کنیم؛ از ظرفیتهای جوان و نخبه علمی کشور نیز نباید غفلت کنیم. کرسیهای آموزش عالی کمکم باید به نسلهای جوان، تاثیرگذار و دانشمند تحویل شود تا جامعه از وجود آنان بهره ببرد. باید تلاش شود تعداد استادانی که دارای ویژگیهای برتر و نمونه هستند در دانشگاهها افزایش یابند.
تقدیر از اعضای هیأتعلمی نمونه همیشه ادامه داشته باشد
قائممقام وزیر علوم و رییس مرکز هیاتهای امنا و هیاتهای ممیزه نیز در بیست و هشتمین آیین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری گفت:پس از اعلام به دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی، در موعد مقرر اسامی و پرونده ۷۵ نفر را دریافت کردیم. افراد در چهار شاخه علوم انسانی و هنر، علوم پایه، علوم فنی و مهندسی و کشاورزی و دامپروری بررسی و انتخاب شدند. کمیسیونی مرکب از معاونین وزارت و اساتید نمونه سالهای قبل از میان این افراد، اعضای نمونه هیئت علمی را انتخاب کردند.
عبدالرضا باقری اضافه کرد که از میان ۷۵ نفر معرفی شده از ۳۱ دانشگاه و مرکز آموزش عالی، ۱۷ نفر عضو نمونه هیئت علمی از ۱۵ دانشگاه و مرکز آموزش عالی انتخاب شدند.
جای خالی معاونت بینالملل در دانشگاهها
احمد شیخی عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در این نشست گفت: جامعه دانشگاهی باید پویا باشد. انزوا ریشه همه مفاسد است. یکی از دردهای کشورها همین انزوا است. دانشگاه جایی است که باید جهانی فکر کنیم. اینکه ما حصار بکشیم دور خود اشتباه است. همچنین جای معاونت بینالملل در دانشگاههای سطح یک کشور بسیار خالی است. اولین کار مهم فعالکردن معاونت بینالملل در دانشگاههاست.
نظر شما