سردار حسین معروفی روز دوشنبه در دیدار رئیس و خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان کرمان با وی تاکید کرد: در کشور هر زمان به جای اتخاذ رویکرد کارشناسی و با روی کار آمدن یک جناح، عدهای به کار گرفته و عدهای دیگر کنار گذاشته شدند، ملت ایران ضرر کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مردمی بودن دولت ها به معنای نادیده گرفتن فرهیختگان و نخبگان نیست افزود: مردمی بودن در این است که مردم بدانند که نظام و مسئولان، ملجا و تکیه گاه آنان هستند.
سردار معروفی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن جهت نگاه حاج قاسم را تائید می کنند که نگاهی جامع الاطراف است و ما باید با تداوم این نگاه از خط کش گذاری بین مردم خودداری کنیم و نباید دید که هر شهروند به چه کسی رای داده است تا به او خدمات دهیم زیرا همه، مردم ما هستند و باید خدمات یکسان و کافی در اختیار آنان قرار گیرد.
مدیرانی که با خط کش سیاسی خدمات می دهند، بکارگیری نشوند
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان ادامه داد: نگاه به خدمات دهی نباید سیاسی، دینی، قومی و مذهبی باشد و باید نگاه به انسانیت و آرمان های انقلاب اسلامی باشد.
وی افزود: مدیری که این نگاه را ندارد در هیچ جایگاهی نباید بکارگیری شود؛ مدیری که نگاه می کند ببیند کی به کی رای داده تا به او خدمات بدهد، از هر طیف و پشتوانه، نباید بکارگیری شود زیرا این مدیر به درد انقلاب نمی خورد و کار او بودن در زمین دشمن است.
سردار معروفی تصریح کرد: اکثر قریب به اتفاق مردم استان کرمان انقلابی هستند و جناحی نیستند و حضور پرشور آنان در انتخابات به دلیل آن بود که خدمات دهی فرزندان خود به این نظام را دیدند و دریافتند که ما برای خدمات دهی به مردم از کسی اجازه نمی گیریم.
تشریح کار رسانه و انتقاد از عملیات روانی روی جبهه خودی
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان همچنین با تشریح ابعاد مختلف رسالت رسانه ها و نیز عملیات روانی گفت: به علت ضعف در اطلاعات، علم و سواد رسانه و نیز نداشتن شناخت ابعاد عملیات روانی، برخی اوقات روی جامعه خودی عملیات روانی انجام می دهیم و متوجه نیستیم که هدف از این عملیات چیست.
سردار معروفی هدف عملیات روانی را «انسجام جبهه خودی» و «انشقاق جبهه غیرخودی» دانست و تصریح کرد: البته در این عرصه هرکس زودتر موفق به اقناع افکار عمومی شود، موفق خواهد بود.
وی که سال ها در بخش عملیات روانی سپاه پاسداران در مسئولیت های مختلف ایفای نقش داشته با اشاره به لزوم انجام علمی و کارشناسی اقدامات سلبی و ایجابی در حوزه عملیات روانی عنوان کرد: اقدامات سلبی در حوزه رسانه برای دشمنان و اقدامات ایجابی برای نیروهای خودی است زیرا کار اصلی در حوزه رسانه، جنگ است.
سردار معروفی با اشاره به اینکه رسانه و عملیات روانی دو موضوع به هم آمیخته است تاکید کرد: امروز تمامی دنیا، همه جنگ، در جنگ رسانه ای و سایبری خلاصه می شود و در حوزه رسانه، حوزه اصلی مبتنی بر عملیات روانی یا جنگ روانی است.
وی بیان کرد: جنگ روانی خاص و عملیات روانی عام و مرتبط به تمامی عرصه های سیاسی، فرهنگ اجتماع، امنیت و... است؛ لذا اگر رسانه را از عملیات روانی بگیریم، کار در این حوزه تعطیل خواهد شد زیرا امروز تمام شگردها، روش ها و رفتارهای جوامع بین المللی با عملیات روانی آمیخته شده است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از آن به عنوان جنگ تبلیغاتی یاد کرده اند.
هوشمندی و فرآیندمداری در عملیات روانی
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه عملیات روانی نیاز به هوشمندی دارد و باید بر اساس فرآیند انجام شود اظهارداشت: متاسفانه حوزه فضای رسانه حتی در استان کرمان به نحو شایسته و مورد انتظار، فرآیندمدار نیست و در این زمینه علم، آگاهی و سواد رسانه ها باید به نحوی باشد که بتوانند فرآیند عملیت روانی را بخوبی دنبال کنند.
سردار معروفی ابعاد فرآیند عملیات روانی را تشریح و بیان کرد: رصد و جمع آوری اخبار و ایجاد بانک اطلاعاتی، تجزیه و تحلیل یافته ها، طرح ریزی و برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت و انجام اقدامات سلبی و ایجابی بخش های اصلی عملیات روانی به شمار می روند.
وی تاکید کرد: در حوزه ایجاد بانک های اطلاعاتی باید توجه داشت که استان کرمان به عنوان بزرگترین استان کشور، از نظر سیاسی، اجتماعی و مذهبی تفاوت های اساسی با سایر نقاط کشور دارد و بر همین اساس هر نقطه از شمال، جنوب، شرق و غرب این استان نیز با نقاط دیگر متفاوت هستند لذا باید با شناخت وضعیت این مناطق و متناسب با آنها برنامه ریزی و اقدام کرد.
سردار معروفی مشغول سازی ذهن ها را یکی از ابعاد عملیات روانی برشمرد و تاکید کرد: به طور مثال در جریان برجام دشمن ذهن ما را مشغول کرده بود و ما گیج بودیم و از این رو است که امروز در کشور باید تلاش فراوانی برای حل مشکلات مردم صورت گیرد.
وی ضمن تاکید بر اینکه مسئولیت اصلی رسانه در کشور ما در حوزه ایجابی است خاطرنشان کرد: اما در کشور می بینیم که رسانه ها مسئولیت اصلی خود را صرفا بر مبنای اطلاع رسانی شکل داده اند که نادرست است زیرا اطلاع رسانی یک جزء از رسالت اصلی رسانه ها در جهت دهی به افکار عمومی توام با سیاست های کلی نظام است.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، امام شناسی و دشمن شناسی را دو مولفه اصلی مواجهه با عملیات های روانی دشمن یا پیاده سازی موفق عملیات روانی بویژه برای اهل رسانه برشمرد و ادامه داد: اگر امام خود را بخوبی نشناسیم و با دشمنان، هدف گذاری و شگردهای مختلف آنها نیز آشنایی کامل نداشته باشیم چگونه می توانیم برای عملیات روانی بدرستی هدفگذاری و کار کنیم.
سردار معروفی یادآور شد: شخصیت بزرگی چون شهید حاج قاسم سلیمانی بر مبنای دشمن شناسی و امام شناسی خود تاکید داشت که برجام سه ضلعی و در برگیرنده ابعاد هسته ای، موشکی و منطقه ای است و امروز همه به عمق صحبت های این شهید والامقام پی برده اند.
انتقاد به وضع نابسامان بجاست
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان در ادامه تاکید کرد: مردمی که در روز انتخابات ۱۴۰۰ در کرمان دیدیم فقط به رئیس جمهوری رای ندادند بلکه باوجود همه فشارها و تلاش های دشمنان آمده بودند تا به انقلاب اسلامی رای دهند و همچون اول انقلاب به صحنه آمدند.
سردار معروفی یادآور شد: مردم ما در این دوره از انتخابات در حالی به صحنه آمدند که دشمنان ما به دنبال کاهش مشارکت مردم بودند اما با وجود حضور گسترده مردم معتقدم که درصدی از مردم نیز تنها به دلیل ترس از همه گیری کرونا نیامدند، وگرنه به طور قطع شاهد افزایش بیشتر مشارکت مردم بودیم.
وی تاکید کرد: مردم ما با وجود مشکلات معیشتی و اقتصادی، اما دیندار و نجیب هستند و باید به آنان گفت که انتقاد و اعتراض شما -نه به حاکمیت و مشروعیت نظام- بلکه به وضعیت نابسامان موجود و مسئولانی که وظایف خود را بدرستی نشناخته اند یا بدرستی عمل نمی کنند، بجاست.
سردار معروفی اظهارداشت: بزرگترین حوزه نرم افزاری که در این مدت ضربه خوردیم از تفکر نئولیبرالی بود که طوری حرکت کرد که نشان دهد دین کارآمد نیست و این در حالی است که دین بر اساس فقه ما از نقطه تربیت تا نقطه قیامت برنامه دارد و چنین دینی نمی تواند بدون کارآمدی باشد.
اولویت بندی در توجه به ظرفیت های استان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه خدمات اجتماعی، ازدواج آسان و توسعه امور فرهنگی نیز از دیگر ضروریات استان کرمان است، گفت: نمی توانیم به بهانه مسائل معشیت و اقتصاد، از پرداختن به فرهنگ غافل شویم که دشمن فرهنگ ما را بزند و از این رو در مسیر توسعه فرهنگی باید توجه داشت که مکتب حاج قاسم سلیمانی بزرگترین مکتب و کار فرهنگی عمیق فرهنگی برای مسئولان کشور ما است.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه توجه به بخش کشاورزی یکی دیگر از اولویت های استان کرمان به شمار می رود، افزود: به عنوان مثال در سال گذشته در حالی که به ۲۵۰ هزار تن پیاز نیاز بود، ۶۵۰ هزار تن تولید کردیم و مجموعه سپاه ثارالله استان کرمان در این زمینه ضمن مطالبه گری های لازم، نسبت به خرید پیاز خرده مالکان منطقه و اعزام آن به نقاط مختلف اقدام کرد تا معیشت و زندگی این افراد تحت تاثیر قرار نگیرد.
سردار معروفی با اشاره به لزوم توسعه سردخانه های نگهداری محصولات کشاورزی در جنوب استان کرمان، عنوان کرد: چرا باید خرمای جنوب استان کرمان در کنار درخت به مبلغ ۵ هزار تومان از کشاورز خریداری شود و در استان های مرکزی کشور تا ۳۵ هزار تومان به فروش برسد؟
وی بر توسعه کشاورزی علمی تاکید کرد: کرمان در محصولات کشاورزی قطب است و از این رو باید به آن توجه لازم صورت گیرد و به سمت تولید محصولات بر مبنای ضرورت های راهبردی پیش رفت.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، توسعه امنیت را از دیگر نیازهای استان کرمان برشمرد و تاکید کرد: کویر از دیگر مشکلات جدی استان کرمان است که باید درباره آن برنامه ریزی های لازم انجام شود.
وی با اشاره به این سوال که اولویت ما برای حل مشکلات چیست و چرا در استان کرمان به عنوان بهشت معادن باید مشکلاتی از جمله فقر و توزیع ناعادلانه منابع شاهد باشیم، تصریح کرد: بسیاری از مشکلات از آن جهت ایجاد شده که معیشت و اقتصاد را سیاسی کرده ایم و این در حالی است که معیشت و اقتصاد موضوعاتی ملی است که حوزه آن حوزه حاکمیت نظام و متعلق به همه مردم است.
سردار معروفی با بیان اینکه از جمله اولویت های اصلی استان در حوزه آب، اشتغال، ساماندهی حاشیه نشینی، مسکن و خدمات اجتماعی است، اظهارداشت: چگونه می توان کار بزرگ کمک های مومنانه را فراموش کرد در حالی که ۶۲ هزار خانه شناسایی شده و در یکسال گذشته ۵۶۲ هزار بسته معیشتی در چندین مرحله در بین این خانواده ها توزیع شده است.
سپاه دنبال آرمان انقلاب است نه آرم
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان عنوان کرد: می دانید چرا در حوزه سلامت همه توان سپاه را به کار گرفتیم، زیرا موضوع حاکمیت است و جان مردم برای ما در اولویت است و از این رو تمام توان سپاه از نظر در اختیار گذاشتن فضا برای واکسیناسیون در استان بسیج شده است و تمامی امکانات سپاه برای واکسیناسسیون سراسری آماده است زیرا می دانیم که نیروی نظام سلامت در فشار و سختی هستند.
سردار معروفی تاکید کرد: همواره اعلام کرده ایم برای کمک به نظام سلامت در توسعه واکسیناسیون آماده هستیم و اگر مشکل مصونیت مردم ما درست شود، برای ما اهمیتی ندارد که پرچم آن به نام چه فردی و چه سازمانی بالا برود زیرا ما در مجموعه سپاه، دنبال آرم نیستیم و دنبال آرمان انقلاب هستیم.
ضرورت جوانگرایی
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت اعتماد بیشتر به جوانان و سپردن امور به آنان، خصلت جوانان را مطالبه گری دانست و گفت که نباید جلو مطالبه گری مردم و نیروهای انقلاب را گرفت.
این فرمانده خط شکن دوران دفاع مقدس افزود: باید در بدنه حاکمیت به نیروهای جوان نشاط بخشید و کارها را به آنان واگذار کرد زیرا این کار به گسترده ترین شکل در دوران دفاع مقدس تجربه شده و نیروهای جوان این کشور با ۲۰ سال سن فرماندهان گردان های خط شکن بودند.
سردار معروفی تاکید کرد: چرا عده ای فکر می کنند همیشه باید باشند، آنان باید فضا و میدان را در اختیار جوانانی قرار دهند که با توان و انرژی خود می توانند کارهای بزرگی را انجام دهند و در این بین، افراد مجرب و بزرگترها باید با کمک فکری و تجربی خود جوانان را در این مسیر همراهی کنند.
بیانیه گام دوم نجات دهنده است
وی اظهارداشت: بیانیه گام دوم نجات دهنده کشور در همه تمامی زمینه هاست و علم راهبردی است که همه چیز از جمله اقتصاد، معنویت و رشد و تعالی را دیده و اگر در کنار وصیت نامه سیاسی و الهی امام قرار گیرد، می تواند تحولات بزرگی را در کشور ایجاد کند.
ضرورت سیاستگذاری رسانه ای
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان با بیان اینکه در حوزه مطالبه گری باید اولویت های استان مشخص باشد، عنوان کرد: گاهی رسانه ها یک موضوع جزئی را آنقدر بزرگ می کنند که ذهن ها را به سمت دیگری می برد؛ لذا سیاستگذاری در حوزه رسانه بسیار اهمیت دارد.
سردار معروفی با تاکید بر اینکه قدرت تخریب در رسانه خطای استراتژی است، گفت: همه باید کار انجام دهیم و نباید به سمت خط کش گذاری برویم و نباید یک عده را ناامید و از میدان خارج کنیم و توان آنها از دست برود و البته قرار نیست همه در قالب یک سمت و مدیرکل و استاندار فعالیت کنند بلکه می توانیم در یک سازمان صدها همراه و دلسوز مانند مدیرکل داشته باشیم تا کارها به خوبی پیش برود.
وی بیان کرد: اینکه یک فرد در مقام مدیرکل دوست ندارد کسی از او بیشتر بداند خطای استراتژیک است زیرا در بسیاری از موارد به ویژه در حوزه فرهنگی، اصل کار بر پایه کار کارشناسی و علمی است و با فرمان دادن نمی توان کار کرد و باید با تولید فکر و اندیشه ورزی کارها را پیش برد.
سپاه نگاه سیاسی به رسانه ها ندارد
این جانباز و آزاده دوران دفاع مقدس در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مجموعه سپاه، نگاه سیاسی و حزبی به رسانه ها ندارد، گفت: ما می خواهیم از همه ظرفیت ها و مردم برای توسعه مکتب حاج قاسم استفاده شود.
سردار معروفی بیان کرد: قدرت رسانه در تمامی حوزه ها از جمله در دوران دفاع مقدس مشخص است و به عنوان نمونه در جریان اشغال مهران دشمن تلاش می کرد با قدرت رسانه به شکلی اطلاع رسانی کند که موفقیت های رزمندگان در باز پس گیری برخی نقاط مشخص نشود اما بر مبنای تاکیدات امام و با استفاده صحیح از قدرت رسانه موفق شدیم کارهای بزرگی را به انجام برسانیم.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که کار رسانه با دشواری های زیادی نیز روبه رو است و بسیاری از افراد معتقدند رسانه را می شناسند اما در حقیقت اینگونه نیست.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان اضافه کرد: البته ضمن بیان مشکلات موجود نباید کاری کرد که مردم از نظام زده شوند و در این راستا وقتی از مشکلات صحبت می کنیم باید علمی صحبت کنیم؛ باید تبیین شود که با وجود چه مشکلاتی چه موفقیت هایی حاصل شده یا دلایل مشکلات تشریح شود.
وی با اشاره به اینکه با پیگیری و تلاش مضاعف مدیران می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد، گفت: مدیری که از پشت صندلی مدیریت خود خارج نشود به درد نمی خورد زیرا مردم وقتی مدیران را ببینند تگیه گاه احساس می کنند.
داود میاندهی رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان کرمان نیز در این دیدار ضمن تشریح ظرفیت ها و کارکردهای این خبرگزاری برای افزایش تعامل ها با مجموعه سپاه استان اعلام آمادگی کرد.
در پایان این نشست سردار معروفی فرمانده سپاه ثارالله کرمان کتاب حاوی خاطرات خود از دوران هشت سال دفاع مقدس را با عنوان «بچه های حاج قاسم» به خبرنگاران ایرنا هدیه کرد.
سردار معروفی در این کتاب که بهار امسال چاپ نهم آن نیز منتشر شده به بیان خاطراتش در دوران اسارت و نیز جبهه های حق علیه باطل پرداخته و حال و هوای رزمندگان را توصیف کرده است.
نظر شما